8712
IKEA SAMMANHANG

De nieuwe SAMMANHANG collectie van IKEA geeft opbergen een nieuwe betekenis. Tegenwoordig voelen we steeds vaker de druk om minder spullen te hebben. Toch doe je bepaalde items liever niet weg, bijvoorbeeld omdat ze een emotionele waarde hebben. De SAMMANHANG collectie zet deze bijzondere spullen in de spotlights. De collectie is samen met zeven designers ontworpen en bestaat uit open en gesloten producten: van een koffietafel met een doorzichtig blad tot een glazen stolp met kurken bodem. De items zijn vanaf augustus verkrijgbaar bij IKEA. 

 

Spullen met een verhaal

“Bij IKEA zijn we goed in het praktisch opbergen van spullen. Voor SAMMANHANG onderzochten we juist de emotionele kant van opbergen”, zegt James Futcher, Creative Leader bij IKEA. Items roepen vaak herinneringen op, staan voor een bijzonder hoofdstuk in je leven of hebben een verhaal dat verteld mag worden. Het woord ‘sammanhang’ betekent ‘context’ in het Zweeds en dat is precies wat de nieuwe collectie doet: de producten geven jouw dierbare items context.

Zeven designers, zeven visies

IKEA ontwierp de collectie samen met zeven designers - met ieder hun eigen kijk op verzamelen. Zo vond designersduo Lisa Widén en Anna Wallin Irinarchos inspiratie in musea en galeries voor het vitrinekistje. Joel en Kate Booy van de Nederlandse designstudio Truly Truly ontwierpen doosjes van gaas en een kast met zijkanten van doorzichtig en ondoorzichtig glas om spullen tegelijkertijd te kunnen verbergen én te laten zien. De Finse Hanna-Kaarina Heikkilä maakte een kast van kurk met aan de binnenkant glazen planken en spiegelfolie om producten uit te lichten en te weerspiegelen.

 

ikea-sammanhang-14.png

ikea-sammanhang-07.png

ikea-sammanhang-04.png

ikea-sammanhang-03.png

ikea-sammanhang-01.png


ikea-sammanhang-17.png

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners