IKEA introduceert MUSSELBLOMMA, een collectie gemaakt van gerecycled polyester met oceaanplastic. Een deel van het plastic is door Spaanse vissers uit de Middellandse Zee gevist. IKEA wil met deze collectie aandacht vragen voor de vervuiling van de oceanen. 

Tijd is een schaars goed en we hebben het steeds drukker in ons dagelijks leven. De klok is al honderden jaren een veel gezien product in publieke ruimtes en in diverse huishoudens. De klok heeft echter door de loop der jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt en met de komst van de smartphone en natuurlijk het dragen van de traditionele horloges, maar ook de fitwatches, is de klok minder belangrijk geworden om puur en alleen de tijd van af te lezen.

Ben je op zoek naar originele cadeaus voor je vrienden, familie of je geliefde? Wil jij nu eens degene zijn wiens cadeau iedereen onthoud? In het assortiment van Ditverzinjeniet.nl vind je de leukste en grappigste cadeaus waarmee je de show steelt! En je verzint het niet... als je je nu inschrijft voor onze nieuwsbrief krijg je ook nog een leuk shoptegoed cadeau!

Yes, de voorjaarscollectie van het prachtige merk Bloomingville is weer prachtig! Zoals we dat van het Deense interieurmerk gewend zijn, is de collectie voor de lente en de zomer op te delen in verschillende categorieën: Nordic, Cozy en Nostalgia. De stijlvolle producten uit deze voorjaarscollectie zouden niet misstaan in het interieur van een knus Scandinavisch zomerhuisje – en zijn nu dus ook verkrijgbaar voor in jouw woning!

We staan er vaak niet bij stil maar sommige dingen om ons heen zijn zo vanzelfsprekend dat we soms niet realiseren dat bepaalde producten eigenlijk erg bijzonder zijn. De klok is hier een mooi voorbeeld van. De klok bestaat al honderden jaren en bijna elk huishouden in Nederland is voorzien van een klok, maar veel mensen hebben niet door dat er een briljante techniek achter een klok schuilt die ervoor zorgt dat deze altijd de juiste tijd weergeeft.

Tik, tak… Een klok is natuurlijk hartstikke praktisch in je woonkamer. Zo weet je precies hoe laat het is: heb je nog tijd voor dat kopje koffie, of moet je vlug naar je werk? Mogen de kinderen nog één aflevering van die kinderserie kijken, of is het bedtijd? Hoewel we natuurlijk volop in het digitale tijdperk leven, heeft een fysieke klok echt wel toegevoegde waarde. Niet alleen vanuit praktische overweging, maar ook omdat een klok echt sfeer maakt in je interieur. Nieuwsgierig? We vertellen je graag alles over klokken.

Het is bekend onder de huisdier liefhebbers dat honden en katten maar al te graag overal liggen, behalve de plekken die echt voor ze zijn bedoeld. We hebben het dan over de nieuwe bank van nog geen week oud die nu al onder de krassen zit, de tafel waar met veel liefde een vaas met bloemen vanaf wordt gestoten en het tapijt overleeft het ook niet langer door de vele haren van onze harige metgezellen. Gelukkig hebben designers hier ook dagelijks mee te maken en met hun ambacht de volgende tien verschillende oplossingen voor bedacht, zodat ook katten en honden op hun eigen meubel kunnen bijkomen van hun activiteiten.

Niets is fijner dan om even in een leuk tijdschrift te duiken. Maar wat doe je met de magazines die je uit hebt gelezen? Als je gek bent op bladen en je collectie graag een onderdeel van je interieur wilt laten worden, dan is eentijdschriftopberger de ultieme oplossing. Wij zetten de tien hipste opbergers voor je op een rijtje.

IKEA lanceert TILLVERKA: een circulaire collectie viltproducten, gemaakt van restanten van Nederlanders IKEA textiel. TILLVERKA is de eerste IKEA collectie wereldwijd gemaakt van lokaal textielafval die lokaal is geproduceerd door een sociale onderneming: het Nederlandse i-did, gevestigd in Utrecht en Den Haag. Het resultaat van deze samenwerking is een collectie opvouwbare dozen, kussens, draagtassen en de bekende FRAKTA tas gemaakt van zacht en kleurrijk vilt. De collectie is vanaf maart 2020 verkrijgbaar bij de Nederlandse IKEA winkels. Het eerste prototype van de collectie is momenteel te bewonderen in de stand van IKEA op Dutch Design Week.