1186
Met deze tips maak jij je huis echt af
Gepubliceerd: 15-02-2021

Als je bij iemand thuiskomt, stap je in een wereld die diegene voor zichzelf heeft gecreëerd. Het huis zelf zegt al veel over de bewoners. Is het een rijtjeshuis, staat de woning in de provincie, is het een loft in het centrum van de stad? Maar ook het interieur laat zien waar de interesses van iemand liggen en wat zijn of haar persoonlijke smaak is.

Klassiek, modern, vintage, romantisch, minimalistisch of een combinatie daarvan. Want dat is vandaag de dag steeds meer de trend. Er is geen eenduidige stijl te ontdekken in de inrichting van veel huizen. En hoe leuk is dat! Sterker nog; het staat ook gewoon heel trendy. Wat dacht je van retro rokersstoeltjes met daarnaast een strakke bijzettafel van buizenframe en formica tafelblad? Zet er ook nog een Woodwick geurkaas op en je bent helemaal klaar. Of een bombastische jaren zeventig buffetkast met rijk houtsnijwerk tegen een spierwitte muur in strakke keuken met zwart granieten aanrecht? Maar het kan ook wat minder rigoureus. Bijvoorbeeld een robuuste eiken tafel met stalen poten en vier verschillende stoel er omheen? Laat je fantasie maar de vrije loop. De specialisten van Riverdale woonaccessoires geven je handige tips om door te mixen en te matchen jouw ideale interieur te creëren.

Begin bij de basis

Als je nog niet precies weet welke kant je op wil met je interieur, kun je beginnen bij de basis. Bijvoorbeeld de vloer en de muren. Wil je een houten vloer bedenk dan waar jij je prettiger bij voelt. Een lichte bamboevloer of een robuuste eikenvloer? Of iets daar tussenin? Maar misschien vind je juist een moderne gietvloer of natuurstenen vloer helemaal te gek. Als je vloer eenmaal ligt ga je uiteraard nadenken over je muren. Wordt het gestukadoord en spierwit of ga je voor een kleurtje of een behang met print? Daarnaast heb je vast een paar meubelstukken waar je de rest van de inrichting omheen kunt bouwen. Een grote eettafel, vintage dressoir, luxe leefkuil of industriële lamp? Zet ze op je nieuwe vloer en tegen je mooiste muur. Doe een stapje terug en waarschijnlijk zie je al een lijn ontstaan. Zo is je eerste stap gezet naar een eigenzinnig interieur. 

Geuren en kleuren

Kleur is een belangrijke sfeerbepaler. Als je dezelfde muur wit, groen, geel of paars schildert verandert direct de look and feel van de kamer. We raden je wel aan om voor belangrijke meubelstukken en accessoires voor (betaalbare) kwaliteit te kiezen. Een merk als Riverdale biedt bijvoorbeeld een ruime collectie aan bijzondere klokken, tafels, kasten en zitmeubels waarmee je een statement maakt. Ook de geur die in een huis hangt geeft sfeer. Het is voor niets dat de geur van zelfgemaakt appeltaart helpt om een huis te verkopen. Gegadigden voelen zich er onbewust al thuis. Maar je kunt ook met een Woodwick geurkaas iets toevoegen aan de sfeer van je huis. Probeer maar eens!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide