989
Laat een spiegel maken die voor jouw ruimte bestemd is
Gepubliceerd: 31-03-2022

Een spiegel, naast dat je jezelf erin kunt bekijken biedt het ook andere functies in je interieur. Het zorgt er namelijk voor dat de ruimte optisch groter lijkt en daarnaast kan het een echte eyecatcher zijn dat helemaal bij jouw woonstijl past. Kies je voor een spiegel? Dan is het wel goed om te gaan voor een spiegel die past bij jouw ruimte. 

De perfecte plek 

Ten eerste is het belangrijk om na te denken waar je de spiegel wilt plaatsen. Hang je de spiegel vanzelfsprekend in de badkamer of het toilet of voeg je de spiegel toe aan je interieur? Het is belangrijk om vooraf te bepalen waar je de spiegel op wilt hangen, zodat je de precieze afmetingen en vormen vooraf kunt bedenken. Dit maakt het een stuk makkelijker om een spiegel op maat te bestellen. 

Bepaal de eigen uitstraling 

Met een spiegel op maat weet je zeker dat de spiegel perfect zal passen in de ruimte waarvoor die is bestemd. Je hebt de mogelijkheid om het volledige ontwerp zelf te bepalen. Maar niet alleen het design bepaal je zelf, het is hierbij ook mogelijk om de afmetingen zelf in te vullen. Zo creëer je een unieke spiegel. Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk, bedenk daarom goed wat voor soort spiegel het beste bij je past. 

inspiratiebrochures1.png

De voordelen van een spiegel in je interieur

Het gebruik van een spiegel in je interieur kent verschillende voordelen, wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

  • In een donkere ruimte zorgt een spiegel voor het effect van een extra raam. 
  • Heb je een laag plafond? Hang dan een rechthoekige of ovale spiegel verticaal op. Hierdoor wordt de hoogte geaccentueerd. 
  • Heb je juist hoge plafonds? Kies er dan voor om een spiegel horizontaal op te hangen. 
  • Door de weerkaatsing van het licht op de spiegel lijkt de ruimte optisch groter. 

Creëer extra ruimte met licht 

Door het toevoegen van een spiegel kun je dus gemakkelijk je ruimte groter laten ogen. Heb je toch liever écht meer ruimte? Dan kun je met een serre van glas een daadwerkelijk grotere ruimte toevoegen. Hierbij is het wel belangrijk dat je gebruik maakt van gelaagd glas. Dit zorgt ervoor dat je minder snel door het glas gaat. Mocht dit toch het geval zijn, blijft het glas één geheel. Zo is de veiligheid van iedereen meer gegarandeerd. 

Kortom, er zijn verschillende manieren om meer ruimte toe te voegen in je woning. Laat een spiegel op maat helemaal tot zijn recht komen of bouw uit met een glazen serre. Het maakt niet uit wat je bedenkt, zolang het maar bij jouw woning past!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide