2556
Nieuw: IKEA TILLFÄLLE
Gepubliceerd: 26-01-2016 Laatste update: 20-10-2023

Bonte, kleurige patronen en Scandinavisch minimalisme: IKEA combineert het beste van twee werelden in de limited collectie TILLFÄLLE. Laat je inspireren door de eenvoud van Zweden en het speelse van Brazilië. Ook al kennen de twee landen vele overeenkomsten in design en architectuur, met deze nieuwe designcollectie viert het woonwarenhuis juist het verschil tussen de Zweedse en de relaxte Braziliaanse leefstijl. Voor de nieuwe meubels, textiel en servies reisden de nieuwsgierige designers van IKEA af naar São Paulo en kwamen terug met koffers vol ideeën. Het resultaat zijn de TILLFÄLLE producten die vanaf februari in zeer gelimiteerde oplage verkrijgbaar zijn bij IKEA.

Zweeds-Braziliaanse droom
De originele relaxte stoel uit de TILLFÄLLE collectie doet denken aan het moderne en dynamische Brazilië. In combinatie met de Zweedse zwart-witte salontafel creëer je een toegankelijk geheel waarbij je heerlijk kan wegdromen naar tropische oorden.

Dat klinkt als muziek in de oren
In ieder café en op iedere hoek van de straat in São Paulo kan je genieten van live muziek. Dat inspireerde de designers van IKEA tot het ontwerp van de TILLFÄLLE kruk en dienblad. De kruk lijkt op een Braziliaanse drum, dus waarom zou je er niet op trommelen? Het dienblad heeft metalen schellen en is ook als tamboerijn te gebruiken.

Speelse kleuren en vormen
Geel, blauw en groen zijn de kleuren van Brazilië. Deze herkenbare tinten kom je dan ook tegen op de schuifdeuren van de houten Zweedse kast. Dezelfde vrolijke kleurstelling zie je ook terug op de open TILLFÄLLE kast, die doet denken aan een xylofoon. En herken je de speelse vorm van de designbank van eucalyptushout?

Mozaïek en straatkunst
De zwart-witte TILLFÄLLE IKEA vloerkleden zijn geïnspireerd op de mozaïeklijnen die je bij het strand van Copacabana in Rio de Janeiro tegenkomt. Het carnaval aan kleuren en vormen op de kussenslopen verwijst naar de natuur die een hoofdrol speelt in de Braziliaanse straatkunst.

Jungle van katoen
In Brazilië groeien bomen, bloemen en planten zelfs in de drukste steden. Haal ook de jungle in huis met de prachtige stoffen van TILLFÄLLE. Creëer je eigen Braziliaanse gordijn of kussen en combineer dit met de bijzondere lampenkappen. De stoffen zijn gemaakt van 100 procent katoen van meer duurzame bronnen*. Proef de Zuid-Amerikaanse sfeer

Met het TILLFÄLLE servies wordt ieder diner een bruisend Braziliaans feest. Ieder gerecht dat je op deze borden en schalen serveert, tovert een glimlach op het gezicht van je gasten. Op de theedoeken en wandtegels kom je dezelfde vrolijke patronen tegen.

* Onder 100 procent katoen van meer duurzame bronnen verstaat IKEA katoen van planten die geteeld zijn volgens de richtlijnen van Better Cotton, door katoenboeren die werken volgens Better Cotton en duurzamer geproduceerd katoen uit de Verenigde Staten volgens bijvoorbeeld het e3 Cotton Program.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide