656
IKEA MÄVINN
Gepubliceerd: 05-06-2023

IKEA presenteert MÄVINN: een limited collectie van handgemaakte accessoires in samenwerking met zeven sociale ondernemingen in Azië. Deze samenwerking creëert werkgelegenheid voor vrouwen, mensen met een beperking en kansarme jongeren in de regio's waar de ondernemingen gevestigd zijn. Handwerk - zoals borduren, weven en papier maken - staat centraal in de collectie en dat maakt elk accessoire uniek.

De lokaal geproduceerde producten van rustieke materialen, zoals het handgeweven tapijt van katoen, de hanglampen van bananenvezels en de gevlochten juten schalen, stralen warmte en vakmanschap uit. Eerder lanceerde IKEA al de LOKALT en BOTANISK collecties, gemaakt in samenwerking met sociale ondernemingen - onder andere in Jordanië, Thailand en Roemenië. De MÄVINN collectie is vanaf vandaag in alle IKEA winkels verkrijgbaar.

Uniek handwerk

Fleur de ruimte op met het handgeweven tapijt met felle strepen en bijpassende kussenslopen, gemaakt door een sociale onderneming in India die werkgelegenheid creëert voor vrouwen. Op elke gestreepte kussensloop heeft een van de vrouwen met de hand een hartje geborduurd. De manden van gevlochten jute hebben hetzelfde vrolijke kleurgebruik en zijn gemaakt door kansarme vrouwen en mensen met een beperking in Bangladesh. Wil je meer groen in huis maar heb je te weinig plek? Dan zijn de roze plantenhangers de ideale manier om nog meer planten kwijt te kunnen. Ze zijn gemaakt door vrouwen uit plattelandsgebieden in India die werken voor een organisatie die hen opleidt om te kunnen handwerken met natuurlijke materialen zoals bananenvezels en restmaterialen uit voedselproductie zoals notendoppen.

inspiratiebrochures1.png

Sociale impact

De ronde, juten placemats met speels afgewerkte zomen zijn gemaakt door vrouwen en mensen met een beperking uit Bangladesh. De donkerblauwe stof van de tafelloper steekt elegant af tegen de placemats. Op de lopers zijn landschappen geborduurd door Indiase vrouwen die werken voor een sociale onderneming die hen opleidt tot handarbeiders, zodat ze financieel zelfstandiger worden. De hangmandjes en draagtas van bananenvezels zijn ook gemaakt door Indiase vrouwen. Deze vrouwen wonen in afgelegen gebieden en leren via hun werk voor de sociale onderneming praktische vaardigheden zoals weeftechnieken.

Tijdloos denim

De tijdloze accessoires van denim zijn handgemaakt van restmaterialen door mensen met een beperking in Vietnam. De denim kussens hebben een stoere uitstraling door het gebruik van verschillende tinten blauw en geven de ruimte karakter. Neem je boodschappen mee in de tweekleurige draagtas met handig vakje aan de binnenzijde voor je sleutels of pinpas. Weinig opbergruimte in huis? De donkerblauwe wandopberger heeft veel vakken, neemt weinig ruimte in beslag en is daarnaast een originele decoratie.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide