1190
IKEA lanceert LOKALT

IKEA lanceert LOKALT, een collectie geproduceerd door jonge designers en sociale ondernemingen uit India, Jordanië en Thailand. De designers lieten zich voor de collectie inspireren door de steden waar zij wonen en traditionele gebruiken in hun cultuur. Alle kussenhoezen, vloerkleden, manden en kommen zijn handgemaakt door ambachtslieden. Hiermee wordt werkgelegenheid gecreëerd in regio's waar dat het meest nodig is. In de producten wordt gebruik gemaakt van veel natuurlijke en duurzame materialen zoals wol, bananenvezels en katoen. De limited collectie is vanaf juni verkrijgbaar in alle IKEA winkels.

Lokale ambachtslieden
IKEA zocht naar hedendaagse designers die met deze collectie laten zien dat handgemaakte producten er niet traditioneel of ouderwets uit hoeven te zien. Ambachtswerk kan juist speels en eigentijds zijn. Voor de collectie werkten IKEA en de designers uit Jordanië, India en Thailand samen met sociale ondernemingen die werkgelegenheid creëren voor kwetsbare gemeenschappen. Het gaat onder andere om banen voor vluchtelingen en vrouwen in landelijke gebieden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Amman als inspiratiebron
Voor designer Tania Haddad uit Jordanië was de stad Amman de inspiratiebron voor de kussenhoezen en kleden die ze ontwierp voor LOKALT. De mensen, auto's en kleine steegjes van de chaotische en charmante stad zijn daarin terug te zien. De Jordaanse vrouwen waar Haddad mee samenwerkte laten in hun borduurwerk ook een eigen handschrift zien. Hierdoor is geen product hetzelfde. Details typerend voor de stad Amman, zoals waslijnen, pick-ups en duiven op dakterrassen, sieren de witte hoezen.

Bangkok design
De designstudio THINKK uit Bangkok heeft de Thaise eetgewoonten en rijke geschiedenis van keramiek als uitgangspunt genomen voor LOKALT - het delen van eten met vrienden en familie is een belangrijk onderdeel van de cultuur. Het designduo Ploypan Theerachai en Decha Archjananun ontwierp een set borden, kommen en vazen met hedendaags design. Lokale ambachtslieden creëerden met de vingers speelse printen op de keramiek. De handgrepen aan de borden en kommen symboliseren de Thaise traditie dat je een geschenk met beide handen aanpakt.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners