1913
IKEA en Marimekko limited collectie BASTUA
Gepubliceerd: 11-02-2023 Laatste update: 12-02-2023

IKEA en het Finse designhuis Marimekko presenteren BASTUA: een limited collectie waarin de Finse saunacultuur centraal staat. De kleurrijke prints en opvallende texturen op onder andere badjassen, saunahanddoeken en glaswerk zijn een vrolijke combinatie van de stijlen van het Zweedse woonwarenhuis en Marimekko, dat bekend staat om zijn uitgesproken designs.

De inspiratie voor de prints in deze collectie kwam van de planten die vaak rondom saunagebouwen groeien in Finland: rabarber. De felle kleuren en grillige vormen van de plant vormen de basis voor de prints op het textiel en de accessoires van BASTUA. De lichte houtkleur van de meubels en het heldere glaswerk met reliëf uit de collectie steken sierlijk af tegen de levendige prints. BASTUA is vanaf maart verkrijgbaar in alle IKEA winkels en online.

Felle prints

De BASTUA saunahanddoeken zijn gemaakt van een soepele stof, waardoor je ze ook goed in de keuken kan gebruiken. De blauwgroene print lijkt op het patroon dat je terugziet in het houtwerk van traditionele saunacabines in Finland. De zware badhanddoeken en dienbladen hebben dezelfde blauwgroene print. Het houten bijzettafeltje heeft een minimalistische uitstraling en is daarmee een harmonieuze aanvulling op de andere producten met feller kleurgebruik. Zo is het douchegordijn met rabarberbladeren een echte blikvanger die je zelfs kan matchen met een bijpassende badjas.

Moment voor jezelf

De waterkan en drinkglazen hebben een textuur die geïnspireerd is op kabbelend water. Wanneer er licht door het glaswerk heen valt, schitteren de glazen op de kleurrijke dienbladen. Serveer je favoriete drankje en kom tot rust op het minimalistische, houten bankje dat past in elk interieur. Wil je liever buiten zitten? Neem de grote, rode kussens met print van rabarberbladeren mee naar buiten om op het gras te genieten van een momentje voor jezelf.

Fijne accessoires

Het zachte licht van de lantaarn van rijstpapier creëert een serene atmosfeer tijdens de schemering. Steek de heerlijke kaars met de geur van vlierbloesem, rabarber en zoete vanilletonen aan om even helemaal te ontspannen. Hang na het relaxmoment je badjas en handdoek op aan de houten kapstok. Het reliëf op de kapstok is ook terug te zien in het glaswerk van de collectie.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide