2293
IKEA Art Event collectie: functionele kunst voor in huis
Gepubliceerd: 17-03-2021 Laatste update: 10-06-2022

IKEA lanceert de Art Event collectie 2021: een limited kunstcollectie die tegelijkertijd functioneel en betaalbaar is. In deze collectie worden kunst en functioneel design gecombineerd en laat IKEA zien wat er gebeurt als de lijn tussen beide vervaagt. Het Zweedse woonwarenhuis werkte voor deze editie samen met Daniel Arsham, Gelchop, Humans since 1982, Sabine Marcelis en Stefan Marx. De tiendelige collectie is vanaf april verkrijgbaar in alle IKEA winkels.

Veranderende visie
Het idee dat kunst enkel high-end is en design onderdeel is van de massacultuur, is niet meer van deze tijd. In het verleden werd kunst gezien als iets waar je van een afstand naar keek in een museum. Die visie is aan het veranderen: veel kunstenaars werken ook als designer en maken gebruiksobjecten - en omgekeerd. Met de Art Event collectie 2021 laat IKEA zien dat kunst en design heel goed samengaan; juist dan ontstaat de magie.

PH177251_kopiëren.png

inspiratiebrochures1.png

5 kunstenaars 10 objecten
IKEA werkte voor deze editie samen met kunstenaars met verschillende achtergronden en uit verschillende delen van de wereld. Daniel Arsham (New York), Gelchop (Tokyo), Humans since 1982 (Stockholm), Sabine Marcelis (Rotterdam) en Stefan Marx (Berlijn). De collectie bestaat uit tien meubelstukken die een eerbetoon zijn aan creativiteit in het dagelijks leven en het perspectief op alledaagse objecten uitdagen. Sabine Marcelis ontwierp lichtobjecten voor aan de muur, Daniel Arsham een klok, Gelchop een zak- en een tafellamp, Stefan Marx een vaas en een kleed en Humans since 1982 muurdecoratie.

PH177172_kopiëren.png

PH177497_kopiëren.png

IKEA Art Event
Sinds 2015 werkt IKEA samen met artiesten van over de hele wereld om Art Event collecties te maken. Het doel hiervan is al jaren hetzelfde: kunst 'democratiseren' en toegankelijk en betaalbaar maken voor iedereen. Ook met deze zesde editie van de Art Event collectie wil IKEA kunst bij zo veel mogelijk mensen thuisbrengen, waarbij deze keer het vervagen van de lijn tussen kunst en functioneel design centraal staat.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide