1630
Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een wijnrek
Gepubliceerd: 29-09-2021

Het maakt eigenlijk niet uit of er bij jou geen, één of misschien wel meerdere flessen wijn per week open gaan: een wijnrek is gewoon handig. Ten eerste omdat een ongeopende fles eigenlijk altijd liggend bewaard moet blijven. Zo blijft de wijn in contact met de kurk en kan hij niet oxideren. Daarnaast kan een wijnrek ook een echte blikvanger zijn in jouw interieur.

Sfeermaker

Mooie flessen verdienen een ereplaats. Zonde dus als deze weggestopt zijn achter in de keuken of in een kast achter een deur. Met een (deels) gevulde wijnrek creër je sfeer én heb je altijd iets in huis voor jouw bezoek. Wijnrekken zijn er gelukkig in alle soorten en maten, het is een kwestie van jouw match vinden. Misschien past een stoer wijnrek gemaakt van hout wel bij jouw stijl. Als je van modern houdt, dan is een minimalistisch rek van metaal wellicht meer jouw ding.

Staand of aan de muur?

Als je een kijkje neemt op de website van dutch home label, dan zie je dat je kan kiezen uit rekken die aan de muur te bevestigen zijn, of die zo neergezet kunnen worden. Allebei de varianten hebben zo zijn voordelen. Bij een hangend wijnrek is het fijn dat je er nog iets onder kan plaatsen. Zorg er wel voor dat het rek stevig en veilig hangt. Voordeel van een staand wijnrekis dat je niet in de muur hoeft te boren.Daarnaast is het prettig dat je een staand wijnrek eenvoudiger kan verplaatsen. Zet hem tijdens een feestje in een hoek van de woonkamer of verplaats het wijnrek tijdens de zomermaanden naar een schaduwrijke plek. Je wil immers niet dat die goede wijnen vol in de zon staan. Een voorbeeld van een staand exemplaar is wijnrek Salbris.

tussenbeeld_blog1_wijnrek.jpg

Groot of klein

Hoe groter het wijnrek is, hoe meer plek deze inneemt. Een minder grote variant is daarom fijn als je een kleinere collectie flessen wil opbergen. Wijnrek Salbris is er in twee verschillende maten, namelijk voor 12 of 20 flessen. Door het minimalistische design en het materiaal, past één van deze varianten (of leuk om ze allebei te combineren) wel in iedere stijl. De flessen zijn te plaatsen in de vakken, deze zijn gevormd als een honingraat met zeshoekige cellen. Het ontwerp ziet er door het materiaal, het patroonen de kwaliteit, stijlvol en modern uit. De kleinere variant staat leuk op het aanrecht, een sidetable of in een open kast.

Meer keuze

Wil je toch liever een exemplaar die je aan de muur kan hangen? Hou dan de website van dutch home label in de gaten. Wijnrek Sucreis een stoer exemplaar met hout, maar er komen nog meer hangende wijnrekken aan. Deze hang je eenvoudig boven bijvoorbeeld het keukenbladof boven de bank. Ideaal dus voor als je niet veel ruimte hebt in huis. Of je nou kiest voor een rek aan de muur of een staand wijnrek, spijt zal je er niet van krijgen! Het is een prachtige én praktische toevoeging aan jouw interieur.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide