1554
Woonaccessoires
Gepubliceerd: 03-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

Sinterklaas, Kerstmis en Oud & Nieuw. December is een echte feestmaand en staat bol van sfeervolle momenten met vrienden en familie. Een periode waarin we extra aandacht besteden aan het gezellig maken van ons interieur. Daarom heeft het Perscentrum Wonen een selectie gemaakt van mooie, functionele en grappige voorwerpen om je huis mee op te vrolijken of om cadeau te geven. Fijne feestdagen!

Wijnkoeler
Als je ooit een bezoek hebt gebracht aan een haven, zal de vorm van deze wijnkoeler je bekend voorkomen. Ontwerper Chris Slutter liet zich inspireren door de vorm van de bolder. Zijn Bolder is te gebruiken als vaas. De met ijs gevulde Bolder, om champagne te koelen, is een knipoog naar de traditie van het dopen van een nieuw schip. Voor meer informatie over Chris Slutter of de Bolder kijk je op www.functionals.eu.

Uit de klei getrokken
Atelier NL ontwierp een eenvoudig servies voor de Koninklijke Tichelaar dat aansluit bij het Nederlandse pottenbakkersgoed dat tot de 19e eeuw in Makkum werd gemaakt. Door op verschillende plekken in Nederland klei af te graven, deze te vormen en te bakken werd een schitterende serie borden en kommen verkregen. Prachtig voor als je de feestdagen in alle puurheid wilt beleven met aandacht voor het Nederlandse ambacht. Voor meer informatie over Koninklijke Tichelaar Makkum kun je kijken op www.tichelaar.nl.

Eigen ontwerp
Genoeg van massaproducten? Welkom uniek design! By you wel te verstaand. Shapeways introduceert Creators; interieuraccessoires waarvan het ontwerp via een computerprogramma zelf kan worden samengesteld. Het kant-en-klare product wordt daarna binnen 10 werkdagen thuis afgeleverd. Dat moet nog lukken voor de kerst! Kijk op www.shapeways.com.

December woonaccessoires Bloem
Van bloemen worden we blij. Dus ook tijdens de december feestmaand mag een mooi boeket of één simpele bloem niet ontbreken. De nieuwe Glass Vase van Menu laat oude tijden herleven en geeft daar zijn eigen twist aan. De bolvorm wordt namelijk afgewerkt met een turtleneck, de opstaande kraag van een coltrui. Mooi en functioneel, want daardoor krijgen bloemstengels steun en gaan ze niet hangen. Voor meer informatie kijk je op www.menu.as of bel T 0492-841847.

Glaasje op laat je rijden!
Iittala introduceert voor de feestdagen een nieuw veelzijdig glas, dat geschikt is voor aperitief, cocktail of dessert. Het glas maakt onderdeel uit van de populaire Essence serie die door Alfredo Häberli in 2001 is ontworpen. Deze serie is al een klassieker, maar er is altijd ruimte voor nieuwe fans. Voor meer informatie over verkoopadressen kijk je op www.iittala.com.

Met aandacht voor het milieu
Biologische groenten, ecologische kleding, natuurlijke potloden, noem maar op. Sinds kort kunnen we het milieuvriendelijke Coza met de lijn Bios daar aan toevoegen. Producten die voor 40% afkomstig zijn van milieuvriendelijk en gecertificeerd hout. Een lijn die mooi gecombineerd kan worden met kunststof accessoires. Duur? Nee hoor. Ook al is er tijdens de productie aan de wereld gedacht, Coza is betaalbaar. Voor meer informatie kijk je op www.cpu-europe.com of bel T 0416-319654.

December woonaccessoires

Kerst kleurt rood
De kleuren voor kerst 2009 zijn krachtig warm rood en stijlvol paars. Deze kleuren dagen uit tot het maken van een warme en sfeervolle tafelsetting. De tafelservies serie Taika van Iittala komt wederom in een speciale rode kersteditie uit. Uitstekend te combineren met de bestaande Iittala items. Schalen, schotels, borden, bekers, espresso of cappuccino kop. Als cadeau voor jezelf of iemand anders. Voor meer informatie over verkoopadressen kijk je op www.iittala.com.

Fun
Op de Woonbeurs 2009 presenteerde ontwerper Robert Bronwasser zijn nieuwe collectie producten ontworpen voor aardewerkfabriek Royal Goedewaagen. De serie Ceramic People bestaat uit drie karakters met elk een eigen persoonlijkheid en functie. Holly is een opbergpot, Dolly kan gebruikt worden als vaas en Bolly bewaard kleine voorwerpen in zijn buik. Wie kies jij? Voor meer informatie kijk je op www.goedewaagen.nl.

December woonaccessoires

Water
Dat het drinken van veel water gezond is, weten we inmiddels allemaal. Ook tijdens het eten wisselen we graag een goed glas wijn af met een lekker glas water. Deze waterkaraf uit de serie Pure Life van Blomus is een sierraad op tafel. Stijlvol glas in combinatie met roestvrijstaal. Voor meer informatie kijk je op www.blomus.com.

Stijlvol koken
Natuurlijk koken we tijdens de december feestmaand weer heel wat af. Het ene feestelijke gerecht na het andere toveren we op tafel. Je feestelijke kleding te beschermen tegen geknoei en gemors doe je in stijl met deze Gooise keukenset: een schort en ovenwant afgewerkt met een parelketting. Een ontwerp van couturier Jaap Rijnbende voor www.nonplusultra.nl.

December woonaccessoires

Dennenboom
De olielamp Lumen Pine zorgt voor sfeervol licht en projecteert de schaduw van een dennenboom. Heel toepasselijk voor de feestdagen natuurlijk. En deze den verliest geen naalden! Voor meer informatie kijk je op www.nonplusultra.nl.

December woonaccessoires

Tafelzout
Lekker uit eten begint in het restaurant vaak met vers gebakken brood om te dippen in olijfolie en zout. Alessi haakt in op deze trend met de introductie van de Set for salts voor thuis. De set bestaat uit vier zoutbakjes op een roestvrijstalen tray en een vijzel. Voor meer informatie over verkoopadressen kijk op www.interhal.nl/alessi.

Bron: Perscentrum WonenWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide