1140
De klok is door de jaren heen een decoratie artikel geworden

Tijd is een schaars goed en we hebben het steeds drukker in ons dagelijks leven. De klok is al honderden jaren een veel gezien product in publieke ruimtes en in diverse huishoudens. De klok heeft echter door de loop der jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt en met de komst van de smartphone en natuurlijk het dragen van de traditionele horloges, maar ook de fitwatches, is de klok minder belangrijk geworden om puur en alleen de tijd van af te lezen.Klokken zijn echter nog steeds ondenkbaar uit onze huizen, omdat deze niet alleen een functie dienen om de tijd te lezen, maar ook steeds meer wordt gebruikt als decoratie en designproduct in het interieur.

De geschiedenis van de klok

Al in 1656 werd het eerste slingeruurwerk uitgevonden en dit telt dan ook als het begin van de klok. Dit betekent niet dat de tijdmeting hier ook begon. Sterker nog, er is onderzocht dat al vanaf 8000 jaar voor Christus de Egyptenaren al bezig waren met het meten van de tijd met behulp van de stand van de zon. De drang om te weten hoe laat het is en hoe we effectief met tijd om kunnen gaan is dan ook iets wat in onze genen zit vanaf het begin van “de tijd”. In 1841 werd ook de elektrische klok uitgevonden en vanaf toen werd de klok steeds belangrijker. Waar vroeger de klok ook als statussymbool gebruikt werd als blijk van rijkdom, is de klok tegenwoordig aanwezig in praktisch elk huishouden.

Klok_afbeelding_4.jpg

Voor elk interieur is er wel een passend model of design te vinden

Door de ontwikkelingen die de klok over de afgelopen eeuwen heeft doorgemaakt zien we de klok in diverse hoedanigheden terug in zowel moderne, als ook in klassieke interieurs. Een van de bekendste klokken is misschien wel de iconische koekoeksklok. Hoewel deze klok weinig modern lijkt, wordt ook dit model nieuw leven ingeblazen met behulp van nieuwe designs en ander kleurgebruik dan het klassieke houten model uit het Zwarte Woud in Duitsland.

De wandklok is te vinden in alle soorten en maten in combinatie met kunst of zelfs met zelf geprinte foto’s op de wijzerplaat. Er is altijd wel een geschikte design klok te vinden voor elk interieur. Van modern, klassiek tot industrieel, door te kiezen voor specifiek materiaal of een design vind je eenvoudig een passend exemplaar.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners