46405
De finishing touch voor je interieur: een mooie klok
Gepubliceerd: 29-08-2020 Laatste update: 27-03-2023

Tik, tak… Een klok is natuurlijk hartstikke praktisch in je woonkamer. Zo weet je precies hoe laat het is: heb je nog tijd voor dat kopje koffie, of moet je vlug naar je werk? Mogen de kinderen nog één aflevering van die kinderserie kijken, of is het bedtijd? Hoewel we natuurlijk volop in het digitale tijdperk leven, heeft een fysieke klok echt wel toegevoegde waarde. Niet alleen vanuit praktische overweging, maar ook omdat een klok echt sfeer maakt in je interieur. Nieuwsgierig? We vertellen je graag alles over klokken.

Tijdloos: de klok

Al eeuwenlang is de klok een vast onderdeel van het interieur van vele mensen. Een tijdloze woonaccessoires, dus! Bij een klok denk je misschien al gauw aan de wekker. Tuurlijk, een wekker is onmisbaar voor veel mensen om op tijd op werk te verschijnen, maar klokken kunnen zo veel meer doen voor je inrichting. Kies bijvoorbeeld voor een grote, houten wandklok als kers op de taart in je minimalistische interieur. Liever niets aan de muren? Dan kun je met een toffe tafelklok je huis net wat sfeervoller maken: ga je voor een digitale designer klok of een grappige klok waarmee de kids kunnen leren klokkijken? De keuze is reuze op klokgebied, dus er zit altijd wel een mooie klok naar je smaak bij.

Digitaal of analoge klok?

Naast de verschillende soorten klokken voor verschillende ruimtes in je huis, kun je natuurlijk ook nog de keuze maken tussen digitale en analoge klokken. We zijn steeds meer gewend aan de digitale dingen in ons leven: de tablet, de televisie en natuurlijk onze smartphone. Daarom kan het een verademing zijn om dat heerlijke getik van een analoge klok te horen en eens niet naar cijfertjes te kijken. Alhoewel, zo’n digitale klok staat fantastisch bij een industriële inrichting – en het is toch wel handig om een digitale wekker in de slaapkamer te hebben die een beetje oplicht in het donker. Zo weet je als je ’s nachts wakker ligt meteen hoe laat het is, zonder dat de verleiding van je smartphone lonkt, zodat je niet toch nog even je mail gaat checken of een spelletje gaat doen. Wel zo fijn voor je nachtrust.

inspiratiebrochures1.png

Altijd op tijd
Met een mooie klok in huis, ben je nooit meer te laat. Dat is zomaar een excuus om eens te gaan winkelen voor een klok: met een goede klok – of hij nu groot of klein is – voeg je toch een beetje extra sfeer toe aan je inrichting. Daar worden we blij van! Voor welke klok kies jij?


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide