1385
Roze in je interieur? Zo zorg je ervoor dat het niet te tuttig wordt!
Gepubliceerd: 28-04-2021 Laatste update: 19-04-2021

We zien het steeds vaker: roze in het interieur! En dan hebben we het niet over kleine accessoires, maar groots roze! Denk aan roze muren, roze tegels en roze meubels! Tuttig? Helemaal niet! Tenminste… niet als je het combineert met de juiste kleuren en materialen! 

We laten je zien hoe je roze in je interieur verwerkt, zonder dat het tuttig wordt! Het zit ‘m met name in de combinaties met andere kleuren en accessoires!

  1. Stoere touche met zwarte details

Wanneer je niet wil dat roze je interieur tuttig maakt, kun je kiezen voor een stoer contrast. Oftewel: zwart! Buiten het feit dat dit voor een stoere touch zorgt, is zwart ook nog eens heel stijlvol én tijdloos. Kies bijvoorbeeld voor subtiele zwarte accenten, zoals deurgrepen, kranen, tafelpoten en fotolijsten. Maar… vergeet ook vooral niet de grotere eyecatchers. Zoals zwarte stalen deuren en een zwarte salontafel. Onze favoriet? Deze zwarte ronde salontafel met glas!

  1. Combineer het met aardetinten

Vind je zwart toch net iets te hard? Dan kun je er ook voor kiezen om roze te combineren met zachte aardetinten. Dit zorgt samen voor een heel warm én stijlvol geheel wat je niet snel zat zal worden. 

  1. Maak het chic

Wil je dat je interieur vooral luxe uitstraalt? Maak het dan chic met marmer of gouden details. Denk ook hierbij aan kranen, deurgrepen, fotolijsten, stoelpoten, kandelaars en wellicht zelfs een gouden salontafel. Wordt het dan niet alsnog tuttig? Niet als je zorgt dat het subtiel blijft. Dus maak het vooral niet te bont met drukke (bloemen)prints en andere felle kleuren. 

alisa-anton-UqDhpC_rc_I-unsplash_kopiëren.png

Foto: Alisa Anton - Unsplash 

  1. Maak het fris met planten

Wat ons betreft wordt eigenlijk elk interieur beter door planten toe te voegen. Maar in dit geval zorgen die groene toppers vooral voor een lekker frisse look. Dus wees daar vooral niet te zuinig mee! Kies bijvoorbeeld voor een grote eyecatcher zoals een strelitzia, gecombineerd met een aantal kleinere planten in de vensterbank of hangplantjes aan de muur! En oja, wist je trouwens dat er ook planten bestaan met roze prints op de bladeren? Zoals de Calathea hieronder! Perfect voor in je roze interieur!

natanja-grun-X2s8GhnQmds-unsplash_kopiëren.png

Foto: NatanjaGrün – Unsplash 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide