In 2009 introduceerde verfspecialist Histor haar nieuwe premium verflijn Histor One; het concept van acht exclusief geselecteerde kleurfamilies, afgestemd op het maken van de perfecte kleurencombinaties. De nieuwe kwalitatieve Histor One Muurverf Mat Wit sluit perfect aan bij deze hoogwaardige serie muur- en lakverven.

Histor muurverf One

Deze muurverf combineert het vakmanschap van de gepassioneerde ambachtsman met de technologische knowhow van Histor One, zodat je er makkelijk zelf mee aan de slag kan. Naast de belofte van optimaal gebruiksgemak gaat de nieuwe Histor One Muurverf Wit prat op haar hoogwaardige kwaliteit. De nieuwe matte muurverf excelleert in dekking en heeft een zuiverwitte uitstraling, dankzij een uitgebalanceerde toevoeging van titaanwit-pigmenten.

Histor muurverf One

Waar je met de bestaande 56 kleuren prachtige kleurencombinaties maakt in huis, breng je met de Histor One Muurverf Mat Wit rust in je interieur en zorg je voor een zachte look.

Histor muurverf One

Histor One Muurverf Mat Wit is een kwaliteitsverf voor muren en plafonds, exclusief verkrijgbaar bij de verfspeciaalzaak. Verkrijgbaar vanaf 1 juni 2011.

Histor muurverf One

Richtverkoopprijs:
Histor One muurverf Mat Wit 2.5l: vanaf EUR 36.42 (incl. BTW) Histor One muurverf Mat Wit 5l: vanaf EUR 59.88 (incl. BTW) Histor One muurverf Mat Wit 10l: vanaf EUR 107.07 (incl. BTW)

Over HISTOR ONE, passie en vakmanschap
Deze premiumlijn richt zich tot de hedendaagse, stijlbewuste consument die creatief én kwalitatief de lat hoog legt. De muurverven (mat, kalkmat en extra mat) blinken uit in dekking en vlotte verwerking en behouden ook hun typische matte uitstraling, zelfs na reiniging. De lakken (hoogglans, zijdeglans, mat) zijn bijzonder kleurvast en krasbestendig. Ook zijn ze bestand tegen vet, vuil en reinigingsmiddelen en blijven ze na stoten of schrobben intact. Kortom, verf met passie gemaakt volgens ambachtelijke traditie maar met het inzicht van moderne stylisten.

In opdracht van verfspecialist Histor ging een team van kleur- en materiaalexperts van Architectural Coatings Europe (deel van PPG) met trendanalisten rond de tafel zitten. Samen identificeerden ze 6 trends die in 2011 belangrijk zullen zijn in onze samenleving. In hun trend forecast niet alleen een omschrijving van de 6 trends, hun achtergrond en hun impact op onze samenleving. De studie laat ook zien hoe deze trends tot uiting zullen komen in de architectuur, de inrichting van openbare ruimtes en in onze eigen woning. Een blik in de toekomst, met bijpassend kleuradvies van Histor.

In de eindejaarsperiode maken we traditioneel de balans op. We blikken terug en formuleren goede voornemens voor de toekomst. Met de 6 trends die Histor definieerde is het niet anders. Stuk voor stuk blijken ze een reactie op onze leefwereld van gisteren en vandaag.

1. Balanced Soul
In onze prestatiemaatschappij staan we met zijn allen steeds vaker onder hoogspanning. We vinden het steeds belangrijker dat we de juiste balans vinden in ons leven, voor lichaam en geest. Door gezond en evenwichtig te eten bijvoorbeeld, maar vooral door gewoon gelukkig te zijn. Intens te genieten van vriendschap en van de mensen om ons heen. Om tot rust te komen, zoeken we steeds vaker de natuur op. Buitenshuis, maar ook binnenshuis. In onze woning kiezen we voor natuurlijke materialen zoals steen, hout en glas en genieten we optimaal van een natuurlijke lichtinval en frisgroene planten. Authentieke materialen zoals verweerd hout, linnen, wol en graniet geven ons een landelijk en rustgevend gevoel.

Voor een interieur in balans adviseert Histor vergrijsde tinten, koper, leem, beige en vergrijsd violet.

Kleurentrends, kleur in huis

2. Intellectual Escape
Waar het tot nu toe belangrijk was om ons te omringen met waardevolle en functionele spullen, zien we voor 2011 een terugkeer naar de basis: onze eigen beleving van de dingen om ons heen. Het liefst willen we verrast worden, verleid zelfs. En hoe kunnen we beter verleid worden dan met onze zintuigen? We willen ervaren hoe iets smaakt of ruikt, ontdekken hoe het aanvoelt of klinkt. In hun ontwerpen speelt de nieuwe generatie designers al gretig in op deze trend: een materiaal moet vooral verrassend zijn, eerder dan perfect. Ze kiezen duidelijk voor innovatieve en unieke materialen, liefst met een onverwachte textuur. Vilt, verweerd koper, fijn porselein en kalkverf, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Ontdek hoe kobaltblauw, bruintinten, off-whites, mat zwart en parelmoer uw interieur verrassend anders maken.

Kleurentrends, kleur in huis

3. Newborn Heritage
Na de globalisering zoeken we met zijn allen opnieuw het authentieke op, het ambachtelijke zelfs. Vintage dus, en niet enkel in onze outfits. Ontwerpers van gebouwen, meubels en producten integreren vandaag graag historische en traditionele elementen in hun innovatieve en moderne creaties. Ze kiezen resoluut voor authentieke en nostalgische materialen zoals suede, leer, donkere houtsoorten, fluweel en keramiek.

Met een koraalrood, mosterdgeel, grijsblauw en antraciet kleurenpalet geeft u uw interieur een nostalgisch tintje.

Kleurentrends, kleur in huis

4. Personal Expression
Massaconsumptie is verleden tijd. We zijn allemaal unieke wezens en onze persoonlijkheid zetten we vanaf nu graag in de verf. Veel nieuwe moderne gebouwen en interieurs vertellen ons een persoonlijk verhaal, maar ook thuis geven we onze omgeving een eigen identiteit met unieke en expressieve producten. In een haast eindeloos gamma mozaiektegels, behang, tapijten en interieurstoffen in uiteenlopende prints en kleuren vindt iedereen inspiratie om zich creatief uit te drukken in zijn eigen stijl. Met opvallende kleuren, vormen en materialen creeren we een interieur dat onze eigen unieke stijl en persoonlijkheid weerspiegelt.

Geef uw interieur een persoonlijke toets met een prachtige (accent)kleur zoals zuurstokroze, lichtblauw, oranjerood of een van de paarstinten.

5. Twisted Surprise
De economische crisis heeft diepe sporen nagelaten. Als reactie op deze negatieve periode zien we een spontane, positieve en duurzame tegenbeweging. We willen ontsnappen aan de dagelijkse bekommernissen en omringen ons met vrolijke, eerlijke en grappige dingen. In ons interieur vertaalt dit zich in humoristische, naieve en speelse ontwerpen. We kiezen voor een grappige toets in onze omgeving door te werken met muurstickers of muurschilderingen, kunst, oversized meubels en grafische prints.

Bij deze trend passen zilvertinten, contrasterend zwart & wit, fel rood en hardgeel.

Kleurentrends, kleur in huis

6. Contrasting Future
Als we iets geleerd hebben van de politieke en economische crisis en van de klimaatveranderingen, dan is het dat we resoluut de kaart van innovatieve en duurzame oplossingen moeten trekken. Wetenschappers, architecten en ontwerpers zijn op zoek naar oplossingen voor bijvoorbeeld energieneutraal bouwen en milieuvriendelijk produceren, terwijl de modesector uiterst innovatieve stoffen verwerkt tot fraaie kledingstukken. Ook voor de nieuwste meubels en interieurproducten gebruiken designers nu materialen als carbon, foam, keramiek, soft touch-kunststof en transparant beton.

Uw interieur duurzaam opfrissen? Het kan. Met neutrale (huid)tinten, mat zwart, lila en hooglans cremewit creeert u een tijdloze sfeer in uw woning.

Over Histor
Wie Histor zegt, zegt kleur! In het ruime assortiment verfproducten van Histor is keuze uit meer dan 1.250 kleuren. Zo kan iedereen zijn persoonlijke sfeer in huis creeren. Histor combineert voor de doe-het-zelfverfmarkt de service van de beste groothandelaar. Histor streeft ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van kleur en kwaliteit.

Histor is een merk van de SigmaKalon-groep die begin 2008 werd overgenomen door PPG. Het in Pittsburgh, USA, gevestigde PPG is een wereldwijde leverancier van verven, coatings, chemicalien, optische producten, specialty materials, glas en glasvezel. De organisatie heeft meer dan 140 productielocaties en gelieerde vennootschappen en is actief in meer dan 60 landen. De omzet van PPG voor 2008 bedroeg USD 15,8 miljard. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange

Creëer een nieuwe sfeer in huis. In een handomdraai een andere kleur strak op de muur. Dit is nu mogelijk met de matte muurverf Strak op de muur van Flexa. Een logisch vervolg op de succesvolle introductie van Flexa Strak in de lak in 2009. De muurverf is eenvoudig aan te brengen, dekt optimaal en is bovendien goed te reinigen. Met Flexa Strak op de muur verzekerd van een mooi resultaat.

Flexa muurverf

Eenvoudig en doeltreffend
Flexa Strak op de muur is een matte muurverf van hoge kwaliteit voor gebruik in huis. De verf voor muren en plafonds is ook geschikt voor keukens en badkamers. Flexa Strak op de muur is goed schoon te maken en behoudt ook na het reinigen de matte uitstraling.

Flexa muurverf

Flexa muurverf

Kleuren
Flexa Strak op de muur is verkrijgbaar in 35 aansprekende hedendaagse kleuren; van zachte, neutrale tinten tot frisse, heldere kleuren. Ruim 20 kleuren zijn zowel in Flexa Strak op de muur als Flexa Strak in de lak verkrijgbaar. Daardoor is het mogelijk om met kleur een perfect geheel te creëren. En om een kleur thuis goed te kunnen beoordelen, is het mogelijk om een A5 formaat kleurstaal te bestellen via flexa.nl Hier staat een overzicht van het totale kleurenpalet van Flexa Strak op de muur.

Vandaag willen we met ons interieur tonen wie we zijn. Onze persoonlijkheid uiten in onze leefruimte is een topprioriteit geworden. En hoe kan je beter je eigen stijl en persoonlijkheid tonen dan met kleur? Op Sfeer, hét evenement voor interieur, tuin en zwembad binnenkort in Gent, zet verfspecialist Histor je op weg met eigentijdse inspiratie en een plan van aanpak. Histor toont er 4 kamers, 4 stijlen én hoe het moet. Met concrete voorbeelden van de verschillende stappen die je best zet wanneer je zelf met verf aan de slag gaat. De Histor-specialist op de stand geeft je bovendien persoonlijk advies.

Je huis, dat ben jij. Je persoonlijkheid toon je buiten en binnen: in je interieur creëer je je eigen stijl en toon je wie je bent. Met kleur bijvoorbeeld. Bezoek je binnenkort Sfeer 2011, dan loont een bezoekje aan de stand van verfspecialist Histor zeker de moeite. Je maakt er kennis met 4 eigentijdse stijlen en een rits ruimte specifieke oplossingen.

Vier kamers
Histor toont 4 leefruimtes: een badkamer, een kinderslaapkamer, een woonkamer en een inkomhal. Stuk voor stuk ruimtes met specifieke noden op het vlak van verf en kleur. In de badkamer wil je immers een waterbestendige oplossing, in de kinderslaapkamer en in de woonkamer wil je een kleur die tegen een stootje kan. De inkomhal is dan weer de eerste ruimte die je gasten zien. Met de juiste kleur zet je meteen de juiste toon.

Vier stijlen
Landelijk, dynamisch, traditioneel of mysterieus. Maak kennis met de 4 stijlen gedefinieerd door Histor. In een landelijk interieur omringen we ons met zachte aarde- en zandtinten om een sfeer van gezelligheid en warmte te creëren. Een dynamisch interieur geeft je woning dan weer een expressief, extravert en energiek tintje met kleuren als grannysmith-groen of flamboyant rood. Eerder voorstander van een tijdloos en verfijnd interieur? Dan is er het traditionele kleurenpalet: subtiele kleuren die synoniem staan met rust en klasse. Pak je graag uit met een verrassend ánders accent in je woning, dan zorgen de tinten uit het mysterieuze interieur voor een gegarandeerd waw-effect.

Plan van aanpak
Wil je zelf aan de slag om je interieur een nieuwe look te geven, dan is het handig als je weet waar je rekening moet mee houden voor een optimaal resultaat. Histor toont op Sfeer stapsgewijs hoe je de verf best aanbrengt, van een onbewerkte ondergrond tot een prachtig afgewerkte wand. Concrete voorbeelden van elke stap in het verfproces spreken boekdelen: je leert bijvoorbeeld waarom het zo belangrijk is om de juiste primer te gebruiken. Of hoe je dankzij tegelverf zonder breekwerk de look van je badkamer of keuken kan opfrissen.

Kortom: op de stand van Histor vind je ruimtespecifieke oplossingen, inspiratie voor een persoonlijk interieur in welke stijl dan ook én een plan van aanpak. Voor heel specifieke vragen of persoonlijk advies kan je tot slot terecht bij de Histor-specialist op de stand.

Sigma Coatings heeft een iPhone-applicatie (app) ontwikkeld, Sigma ColourMate. Dankzij deze app is het mogelijk om via de iPhone/iPod Touch het uitgebreide aanbod aan Sigma Coatings-kleurenwaaiers te raadplegen en zelf een kleurenpalet samen te stellen en op te slaan. Op elk gewenst moment en waar dan ook. Zie je ergens een mooi kleurtje? Maak er een foto van met je iPhone en vind de dichtst benaderende Sigma Coatings-kleur.

Met Sigma ColourMate wordt het mogelijk om wanneer of waar dan ook een persoonlijk kleuradvies of kleurenpalet samen te stellen. Zo krijg je meteen een goede indruk van de gekozen kleuren. En je kunt dit meteen delen via de socialenetwerksites. Maar er is meer.

Sigma Iphone App

De gebruiker kan dankzij de Sigma ColourMate app en zijn iPhone/iPod Touch zijn inspiratiebronnen vastleggen en de kleuren ervan automatisch weergeven in een kleurenpalet. De foto en de kleuren kunnen handmatig bijgesteld worden om zo bepaalde omgevingsinvloeden (licht, ondergrond ) aan te passen.

Het kleuradvies kan opgeslagen en later ook uitgeprint worden. Bovendien kan een professionele gebruiker bijvoorbeeld ideaal voor de schilder het opgeslagen kleuradvies koppelen aan zijn klantenbestand. Hij kan de klant zo direct een goede indruk geven van de gekozen kleurcombinaties. Ook kan meteen het dichtstbijzijnde verkooppunt gevonden worden.

De Sigma ColourMate app is geschikt voor de iPhone/iPod Touch en kan gratis gedownload worden in de iTunes App Store. Geef Sigma ColourMate in als zoekterm of klik hier

Steeds vaker komt de vraag van klanten dat zij meer kleur in huis willen.. Het lijkt een reactie op de veelal natuurtinten die al jaren overal te zien en volop te krijgen zijn. De rust die van die kleuren uitgaat zal zeker populair blijven en vormt een goede basis om op te variëren met meer, sterkere, kleuren. Alleen zand, kiezel en leemkleuren in huis kan snel wat saai worden en is bovendien zo langzamerhand heel algemeen.

Bij de klant waar ik laatst advies gaf, ging het om een soortgelijke situatie. Een modern licht huis, waar zij, toen zij er enkele jaren geleden gingen wonen, de hele benedenverdieping in een mooie combinatie van leem- en kiezel kleuren in diverse nuances geschilderd en gestoffeerd hebben. De kleuren, materialen en de uitstraling zijn nog steeds prima, maar erg veel mensen om hen heen gebruiken dezelfde kleuren in hun interieur en deze klant wilde heel graag meer eigenheid in hun huis.

Het begrip "kleur" is nog weleens verschillend voor diverse mensen. De kleurgroep, de intensiteit, etc. Het kan dan ook variëren van signaal rood, geel en groen tot en met dieppaars, bordeauxrood of juist een uitgesproken warme oranje of legergroen. Dus begin ik bij een advies altijd met het door de klant laten aangeven welke van de kleuren mooi gevonden worden aan de hand van een soort moodboard met daarop alle tinten. Als dan de grote lijn bekend is, kunnen we verder gaan.

Dit keer verschilden de favoriete kleuren van de twee bewoners gelukkig niet heel veel van elkaar. De blauw/groene aquatinten waren verreweg het meest favoriet en die mochten best fel van kleur zijn!

Natuurlijk hadden deze bewoners, na pas enkele jaren geleden het hele huis te hebben geschilderd, weinig behoefte aan het opnieuw schilderen van alle wanden en houtwerk. De basiskleuren en materialen van dit huis waren prima en dus hebben we die basis als uitgangspunt genomen.

Wel hebben we één lange doorlopende muur die nu in de kleur "leem" geschilderd was een zonnig aqua geschilderd. Niet te diep van kleur en niet te fel, maar een beetje gepoederd net als de andere tinten om op die manier eenheid in de kleurnuances te houden. We hebben vervolgens twee stoeltjes op nieuw laten bekleden in een iets fellere aquatint en verder enkele grote kussens voor op de vloer, twee mooie lampenkappen en enkele schalen in een andere tint aqua in diezelfde ruimte geplaatst.

Resultaat: met weinig kosten en extra inspanning van een neutraal, algemeen interieur een zonnig en vrolijk geheel met meer persoonlijkheid gemaakt! En dit kan natuurlijk met accenten in iedere kleur!

Elk schilderwerk begint met keuzes maken. Niet altijd eenvoudig, zeker niet als je sfeer of beleving wil scheppen of bepaalde accenten wil leggen. Sigma Coatings ontwikkelde een nieuwe kleurenbrochure met inspirerende ideeën voor persoonlijke kleurenplannen. Het kleurenpalet Shades of Harmony biedt per kleurgroep telkens veertig kleurgradaties om onderling te combineren en voor elke ruimte het gewenste resultaat neer te zetten.

Shades of Harmony is ingedeeld in de acht kleurgroepen die Sigma in al haar kleurmaterialen hanteert. Zo sluiten alle kleurmaterialen mooi op elkaar aan en zijn de kleurselecties makkelijk onderling te combineren. "Met Shades of Harmony kan men eenvoudig kleurcombinaties maken, binnen dezelfde kleurfamilie of tussen verschillende kleurgroepen. Horizontaal en verticaal combineren, noemen we dat," zegt Ann Heylen, marketing communicatie manager van Sigma Coatings. "Dit heeft als belangrijkste voordeel dat je kleurplan meteen zeer harmonieus en gebalanceerd oogt."

Jaarlijks komen kleur- en materiaalexperts van het moederbedrijf PPG vanuit de hele wereld samen om trends op het gebied van architectuur, interieur en producten te analyseren en te vertalen naar inspirerende kleurpaletten. Door hun jarenlange ervaring en samenwerking met architecten en designers over de hele wereld, zijn de kleurexperts goed geplaatst om de trends op te sporen.

Trend 1: Intellectual Wellness

De zintuiglijke sensaties zoals tast, geur, smaak en klank winnen terrein van functionaliteit. Daarbij wordt gebruikgemaakt van innovatieve materialen met verassende texturen, zoals vilt, verweerd koper, fijn porselein en kalkverf. Kleuren die hierbij passen, zijn petroleumblauw, warme zandkleuren, staalgrijs, off-whites en mauve.

Kleuren: S 4010-Y10R Toepassing-Application / S 1002-R Mist-Brouillard / S 6005-Y80R Haas-Lièvre / S 3010-R30B Toverwoord-Mot magique / S 4030-B Waardig-Digne / S 6010-R30B Moeiteloos-Aisément / S 5005-R50B Ezel-Ane

Trend 2: Newborn Heritage

Als reactie op de globalisering zoeken we weer naar traditionele en handgemaakte elementen. In gebouwen, meubels en producten wordt dat een mix tussen historische, traditionele en innovatieve, moderne elementen. Voorbeelden van nostalgische en authentieke materialen zijn suède, leer, donkere houtsoorten, fluweel en keramiek. De kleuren wijnrood, mosterdgeel, paarsblauw, muntgroen en beige vormen samen een klassiek maar modern palet.

Kleuren: S 4010-Y10R Toepassing-Application / S 3010-G10Y Gemeenschappelijk-Commun / S 4550-Y60R Eminent-Eminent / S 4040-B20G Macht-Pouvoir / S 2060-Y20R Karamel-Caramel

Trend 3: Personal Impulse

Ieder mens is uniek. Dat benadrukken we door te kiezen voor expressieve producten die ons eigen karakter benadrukken. We verkiezen daarbij persoonlijke producten boven massaproductie. Door het gebruik van opvallende kleuren, vormen en materialen weerspiegelt een omgeving haar eigen identiteit en karakter. Er is momenteel een groot aanbod aan mozaïektegels, behang, tapijten en interieurstoffen in uiteenlopende prints en kleuren, zodat ieder zijn of haar unieke stijl tot uiting kan brengen. Mooie (accent)kleuren die dit onderstrepen, zijn fel oranjerood, lichtblauwgrijs, donkerbruin, grijstinten en warm oranje.

Kleuren: S 5502-B Later-Plus tard / S 7020-Y40R Blokhut-Cabane / S 7502-B Schors-Ecorce

Trend 4: Mundane Surprise

Als reactie op de economische crisis zien we een tegenbeweging die spontaan, positief en duurzaam is. Om aan de dagelijkse rompslomp te ontsnappen, omringen we ons graag met vrolijke, eerlijke en speelse ontwerpen. We halen verassende elementen in onze leefomgeving zoals muurstickers of muurschilderingen, kunst, oversized meubels en grafische prints. Kleuren die hierbij horen, zijn zilvertinten, contrasterend zwart & wit, fel rood, hard geel en kobaltblauw.

4 kleuren: S 0603-R80B Gips-Gypse / S 8502-B Graaf-Comte / S 0570-Y Giraffe-Girafe / S 3010-R30B Toverwoord-Mot magique

Trend 5: Human Tech

Digitale informatie en technologie overspoelen ons leven. We hebben in onze woningen weer ruimte nodig om tot rust te komen. De nieuwste technologieën zijn draadloos, smart en bovendien onzichtbaar geïntegreerd in producten. Daarmee worden onze woonruimtes in de toekomst open en vriendelijker. In de nieuwste meubelen en interieurproducten doen materialen als carbon, foam, keramiek, ‘soft touch’-kunststof en transparant beton hun intrede. Kleuren die hierbij passen, zijn neutrale grijstinten, mat zwart, helder rood, verschillende groenen en hoogglans wit.

Kleuren: S 3010-G10Y Gemeenschappelijk-Commun / S 4030-B Waardig-Digne / S 7502-B Schors-Ecorce / S 2070-R Passie - Passion / S 7502-B Schors-Ecorce

 

Pure & Original brengt sinds kort een nieuwe zeer bijzondere verf op de markt. Eén van de mooiste en zeer brede verflijnen van Nederland. De verf heeft een exclusieve, stoer sober chique uitstraling en wordt gemaakt met natuurlijke pigmenten. De verf is verkrijgbaar in meerdere soorten:

Fresco, een authentieke kalkverf.

Classico, een zeer matte krijtverf.

Traditional Paint, diverse lakken van zeer mat tot hoogglans.

Floor Paint, 2 soorten vloerverf.

Kalei, een bijzondere gevelverf die een uitstraling alsof de gevel al 10 tot 15 keer geschilderd is.

Een onderscheidend vermogen van de verf is dat de consument zijn totale woning binnen en buiten, wanden, deuren, vloeren en gevel, in de zelfde kleurlijn kan (laten) uitvoeren. Alle verven van een zeer hoge kwaliteit zijn en standaard leverbaar in 120 kleuren. Het totale kleurenpalet bestaat uit meer dan 24.000 kleuren.

Pure & Original is verkrijgbaar via de betere interieurzaken, ontwerpers, kleur- en interieur adviesbedrijven. In Nederland zullen ca. 45 dealers Pure & Original vanuit voorraad aanbieden.