De Engelse fabrikant Graham & Brown is in Nederland vooral bekend om zijn behang en wanddecoratie. Nu introduceert Graham & Brown een nieuwe verfcollectie. Deze verfcollectie is in samenwerking met de Engelse ontwerpster Kelly Hoppen tot stand gekomen. Eerder ontwierp Kelly Hoppen een behangcollectie voor Graham & Brown. De verfcollectie bevat 20 moderne, matte kleuren welke zijn afgestemd op het behang en de wanddecoratie.

De stijl van Kelly Hoppen kenmerkt zich door mooie combinaties die kwaliteit, stijl en luxe uitstralen. Voor deze verfcollectie liet zij zich inspireren door oosterse culturen en organische materialen.

Haar voorliefde voor een naturel interieur met een onverwachte kleurtwist kenmerkt ook dit kleurenpalet. Accentkleuren als ‘Temple Stone’, ‘Baked Clay’ and ‘Maya Cacao’, aangevuld met warme basistinten ‘Red Dragon’, ‘Opium Essence’ en ‘Cape Town’, zorgen voor een rustige comfortabele look.

“Om van een huis een echt thuis te maken, moet het een plek zijn van rust en evenwicht. Deze kleuren hebben invloeden van oosterse filosofieën en de natuur. Er is een balans tussen licht en donker. Zo wordt een ruimte gecreëerd die zowel ontspannend als uitnodigend is.” Kelly Hoppen

“Wij zijn enthousiast om de nieuwe verfcollectie van Kelly Hoppen te introduceren. De collectie is nu compleet met behang, verf en wanddecoratie. Dit is een grote kans voor iedereen om de Kelly Hoppen look thuis te creëren”. Mark Radford, Design & Marketing Director, Graham & Brown

De verf voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die Graham & Brown aan haar producten stelt. De verf is gemakkelijk aan te brengen en biedt een perfecte diepe kleur. Daarnaast is de verf reuk- en oplosmiddelvrij.

Door onze columnist >Wilma Korrel - Je kunt je nauwelijks voorstellen, hoe het leven zonder kleur zou zijn. We spreken over kleur als bepaalde lichtstralen worden teruggekaatst. Waarschijnlijk weet u uit eigen ervaring dat kleur sfeerbepalend is en uw stemming en gevoel kunnen beïnvloeden. Belangrijk is wel met kleuren niet te overdrijven, een beperking in kleurtoepassingen leidt meestal tot de mooiste resultaten.

Kleurdimensies

In de kleurenleer wordt van drie dimensies uitgegaan, die de kleurweergave bepalen.

1. Kleurschakering

Dit is de toekenning, waarbij de mens de kleur herkent, zoals bijvoorbeeld rood, geel, blauw of groen.

2. Kleurwaarde.

Hieronder wordt de hoogte, van licht en donker, van de kleur in relatie met zwart en wit verstaan. De waarde van een kleur kan hoger worden door wit toe te voegen en verlaagd worden door zwart bij te mengen.

3. Kleurtoon.

De intensiteit van de kleur gemeten naar grijstonen van dezelfde waarde. Een kleur kan verzwakt worden door grijs te mengen met een kleur.

Uit deze ingrediënten zijn kleuren opgebouwd. Kleuren zijn altijd relatief, ze veranderen in relatie met het licht en de gecombineerde kleuren.

Kleurenpalet

Het kleurenpalet wordt samengesteld uit:

Primaire kleuren. Dit zijn zeer krachtige kleuren (rood, geel en blauw) en de enige kleuren die niet door menging van andere kleuren samengesteld kunnen worden.

Secundaire kleuren. Dit zijn kleuren die ontstaan door menging met andere kleuren. Oranje ontstaat door menging van rood en geel. Groen ontstaat door menging van geel en blauw. Violet ontstaat door menging van blauw en rood.

Complementaire kleuren. Het gaat hier om kleuren die elkaar aanvullen. Samen een contrast vormt, waardoor boeiende kleurharmonieën en een effect van uiterste spanning ontstaan. Groen is samen met rood een contrastkleur, maar ook geel met paars en blauw met oranje.

Ton-sur-ton kleuren. Het gaat hier om wit dat steeds met dezelfde kleur wordt gebroken. Ze zijn makkelijk te kiezen, omdat ze op dezelfde kleurstrip staan. Deze kleuren zorgen voor rust en harmonie in het interieur.

Kleur en licht

Zonder licht is er geen kleur. Het licht aan de noordzijde van uw huis is koud, het oostelijk licht is warmer, maar toch kouder dan het volle warme middaglicht van het zuiden en westen. Kleuren zijn ook onder te verdelen in warme en koele tinten.

Warme tinten: rood, geel en oranje zijn goed toe te passen in kamers met koel licht. Deze kleuren doen objecten groter lijken en zijn favoriete kleuren voor accessoires. Koele tinten: groen, blauw en paars zijn goed toe te passen in kamers met warm licht. Deze kleuren werken ruimtelijk en kunnen ook goed gebruikt worden voor kleine vertrekken, ook lichte kleuren hebben hetzelfde effect. Bekijk de kleurstalen in een kamer op verschillende uren van de dag. Bedenk dat lichte kleuren het licht reflecteren en donkere kleuren het licht absorberen.

Kleur in uw interieur

Kleuren roepen niet alleen een stemming op, maar hebben ook een bepaalde ruimtewerking. Kleuren bepalen grotendeels de sfeer in huis. Met kleuren laat je zien wie je bent en wat je mooi vindt. Je onderscheidt je met kleuren van anderen en je gaat je er prettig door voelen in je eigen huis. Maar hoe kies je nu de kleuren die bij je huis, jezelf en de rest van het gezin passen? Lees over kleuren en hun eigenschappen.

Zwart:

een elegante, dramatische sterke modekleur, die gedurfd en geraffineerd kan zijn. Zorgt voor een chique en statige uitstraling. Zwart werkt ruimteverkleinend in het interieur, en heeft veel licht nodig.

Wit:

een frisse, koele en steriele kleur, die andere kleuren ondersteuning geeft. Wit is een neutrale kleur en werkt ruimtevergrotend in het interieur. Wit is goed als accentkleur te gebruiken in een donker, zwaarder gekleurde ruimte.

Grijs:

een degelijke, zakelijke en respectvolle serieuze kleur. Grijs is neutraal en is een ideale achtergrond voor kleuren. Het straalt een bepaalde rust uit. Grijs versterkt de andere kleuren.

Bruin:

een sombere, deprimerende kleur in sommige kleurnuances, maar kan ook een gezellige, intieme kleur zijn in andere kleurnuances. Bruin straalt stabiliteit en gewichtigheid uit. Bruin is goed te combineren met andere kleuren.

Groen:

een natuurkleur die huiselijk en rustgevend is. Groen is een kleur die lichaam en geest in balans brengt.. Is een kleur met weinig risico en laat zich goed combineren met natuurlijke materialen. Groen werkt ruimtevergrotend in het interieur.

Blauw:

een koele en verfrissende kleur. Blauw is de kleur van het water en de lucht en werkt ruimtevergrotend in het interieur. Blauw geeft een gevoel van oneindigheid. Een wijde blauwe hemel en de uitgestrekte zee. Blauwtinten zijn goed met elkaar te combineren.

Paars:

een magische, mysterieuze, creatieve en rustgevende kleur. Paars in combinatie met zwart, grijs en goudtinten is warm en chic, paars met felgroen, oranje en turkoois is exotisch. Met paars geef je het huis een persoonlijke uitstraling.

Oranje:

een warme, zonnige, stimulerende en opwekkende kleur. Oranje is een feestelijke, gezellige kleur met weelde. In combinatie met bruin is oranje een rustige vriendelijke kleur. Denk maar eens aan de herfsttinten.

Geel:

een opwekkende vrolijke en energiegevende kleur. Geel is een warme zonnige en overstralende kleur, dat ruimtevergrotend werkt in het interieur. Geel activeert de hersenen en zenuwen en staat voor communicatie en creativiteit.

Rood:

een warme vrolijke uitnodigende en opwekkende kleur met passie. Rood laat voorwerpen en vlakken dichterbij lijken. Rood komt op je af en is te onrustig voor grote vlakken in het interieur. Rood vraagt in elke combinatie de aandacht.

Kleurentips

Tip: met wit, grijs en zwart kun je eindeloos spelen en variëren in huis. Het is een tijdloze combinatie die voor spannende effecten kan zorgen.

Tip: wit kun je gebruiken in alle denkbare kleurencombinaties, maar wit combineert ook mooi met andere wittinten. Wit is een prima basis in elk interieur, maar komt vooral tot zijn recht in een rustgevende slaapkamer, frisse keuken en opgeruimde woonkamer.

Tip: grijs is een prima basiskleur in elk interieur. Grijs voelt zich in zowel een modern huis als in een klassieke woning prima thuis.

Tip: groen is een kleur waarbij veel mensen zich thuis voelen en die overal in huis tot zijn recht komt. Blauwige groentinten zijn vooral rustig en koel, geelachtige groentinten zijn juist pittig. Gecombineerd met natuurlijke materialen als hout is groen tijdloos klassiek.

Tip: (licht)blauw in de slaapkamer is een goede keuze; de kleur werkt rustgevend en ontspannend. Ook in de badkamer is blauw een favoriete kleur (turkoois en aqua) vanwege de associatie met helder, fris water.

Tip: paars geeft een rustige, naturelkleurige woonkamer een flinke boost. Werk hier en daar met opvallende accenten in aubergine en je hebt ineens een compleet andere sfeer.

Tip: oranje stimuleert de eetlust en is daarom een prima kleur voor de eethoek of keuken. Een goede kleur voor de woon- of kinderkamer. Vanwege zijn stimulerende kenmerk ook zeer geschikt voor een werkkamer.

Tip: geel activeert de hersenen en zenuwen en staat voor communicatie en creativiteit, en is daarom een prima kleur voor een werkruimte. Geel wordt vaak toegepast in sombere vertrekken bijv. aan het water en op het noorden.

Tip: roodtinten in huis geven energie en zetten onopvallende ruimtes volop in de schijnwerpers. In de eetruimte zorgt rood ervoor dat de eetlust wordt opgewekt.

Gebruik de kracht van kleur in uw interieur

Probeer eens wat uit in uw interieur. Misschien ontdekt u nieuwe, verrassende mogelijkheden! Komt u er zelf niet uit! Schakel dan voor een professioneel kleurenplan mijn hulp in.

 

De komende jaren is één van de trends die we op beurzen en in de woonbladen zien: harmonieuze, op elkaar afgestemde kleuren. Een van de redenen is dat we daarmee een rustige sfeer creëren en een andere reden is een praktische.

Je kunt met die rustige basis aan kleuren natuurlijk alle kanten op. Je kunt de rust vasthouden door je woonaccessoires ook in die rustige tinten te houden en je kunt door juist wel kleur te gebruiken voor je woonaccessoires iedere keer een andere look creëren. Dus wil je wat anders? Begin dan met rustige tinten voor je muren, vloeren en grote meubelstukken! Tip van Karin Pool van Poolstyling

Kleuren die je meenemen naar de basis van materialen, naar hun verschillende texturen en tinten. De achttien kleuren van Flexa Colors Au Naturel sluiten hierbij naadloos aan. Naast de collectie heeft het Flexa ColorLab tevens sjablonen ontwikkeld die passend zijn bij het Au Naturel thema. Au Naturel is verkrijgbaar bij bouwmarkten en verfspeciaalzaken.

Geniet van eerlijke kleuren

Een net gewassen katoenen shirt. De geur van pas gemaaid gras. De vrijheid om jezelf te zijn. Het is heerlijk om de wereld rondom ons écht te ervaren. De Au Naturel Collectie brengt dergelijke kleuren en tinten binnen in je huis. Ontdek hoe bijzonder de simpele dingen in het leven soms zijn met prachtige kleuren als ‘aardbruin’, ‘natuursteen’, ‘riet’ en ‘katoen’.

Van honingraat tot vlinder

Op www.flexa.nl kun je gratis verschillende sjablonen downloaden die helemaal passend zijn bij de Flexa Colors Au Naturel Collectie. Combineer de verschillende sjablonen en Au Naturel kleuren met elkaar en je krijgt een speels effect. Het geeft je interieur een persoonlijke uitstraling.

In de winkel

De kleuren van Flexa Colors Au Naturel zijn in zowel de bouwmarkt als verfspeciaalzaak terug te vinden. In de mengmachine kleurenhoek vind je de kleuren op A5 stalen terug. Tevens ligt er een inspiratieboek waar je de kleuren terugziet in een interieur en waar ook handgeschilderde stalen in terug te vinden zijn. Twijfel je nog steeds over de kleur? Neem dan jouw selectie A5 scheurstalen mee en bekijk de kleur eens rustig thuis.

Producten

Alle Flexa Colors Au Naturel kleuren zijn in vele verschillende producten te mengen. Van Flexa Colors Hoogglanslak tot en met de zeer matte muurverf van Flexa Colors. Bij de mengbalie kunnen ze je verder helpen.

Histor presenteert 14 nieuwe felle, heldere en eerlijke trendkleuren: van brem tot kaviaar, van dadel tot druif, van schors tot zeeschuim. De inspiratie hiervoor haalde Histor uit de samenleving zelf. Mensen staan opener en eerlijker in het leven en willen graag verrassen. Histors nieuwe kleuren hebben dat helemaal in zich.

Histor, vooruitstrevend in kleur, actualiseert steeds zijn kleurcollecties. Dit jaar is de lijn kant-en-klaar muurverf uitgebreid. De trendwatchers van Histor Colorstudio hebben zich hierbij laten inspireren door de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. De economie trekt aan, wij hebben het beter en dat stralen wij ook uit. Wij willen meer laten zien wie wij zijn, ook in de aankleding van ons huis. Zonder te overdrijven, maar wel met lef en karakter. In de 14 nieuwe trendkleuren komt dit allemaal bij elkaar. De nieuwe kleuren weerspiegelen hoe we ons als samenleving (willen) voelen: open, helder en eerlijk. Met het uitgebreide assortiment aan kleuren dat Histor voert, kan iedereen zijn persoonlijke sfeer in huis creëren.

"Kleur is emotie. Kleur kiezen doen we meer en meer op gevoel en minder met het verstand. Histor heeft nieuwe kleuren ontwikkeld die dicht bij ons gevoel liggen. Kleuren die stimulerend en inspirerend zijn; kleuren die ontspannend en harmoniserend werken of juist aanzetten tot creativiteit of spiritualiteit. Kortom voor elk gevoel is er een gepaste kleur met karakter", aldus één van de trendwatchers van de Histor Colorstudio.

14 nieuwe trendkleuren!

De 14 nieuwe trendkleuren die zijn ontwikkeld door de Histor Colorstudio, beslaan het hele kleurenspectrum van geel tot off-black en dragen nieuwsgierig makende namen: mystiek, druif, zeeschuim, glas, voorkeur, brem, carrousel, dadel, haas, cacao, schors, kaviaar, lila en overvloed.

Van feller rood naar warme huidskleur met rozetinten

In de roodlijn zien we een verschuiving naar het oranje. Rood straalt hiermee meer durf uit. Met de trendkleur overvloed ontdek je een felle en tegelijkertijd erg warme kleur. Helemaal aan de andere kant van dit spectrum wordt ook roze steeds populairder. Wij blijven in huis zoeken naar geborgenheid, warmte en veiligheid. Met rozetinten brengen wij als het ware de eigen huid aan op de muur. Een mooi voorbeeld is de trendkleur lila.

Spiritueel paars en mystiek blauw

Het gebruik van paarse kleuren staat voor spiritualiteit. Histor heeft zijn collectie uitgebreid met een krachtige paarse kleur druif. Een kleur met uitstraling. In de blauwtinten komen meer eerlijke kleuren naar voren die goed passen in de trend van Hollandse combinaties. Met mystiek krijgt een wand niet alleen een prachtige naam, maar ook een dromerige uitstraling.

Groen brengt de natuur in huis

Groen blijft een trend. De groenlijn herbergt veel tinten uit de natuur, van grasgroen tot juist geelgroen. Zeeschuim en glas zijn de opvallende nieuwe trendkleuren. Kleuren die uitnodigen tot gewaagde combinaties die bijna fluorescerend zijn.

Gele rijkdom

In de geellijn komt Histor met twee nieuwe stimulerende trendkeuren voorkeur en brem. Deze uitgesproken warme en rijke kleuren hebben een bijna gouden gloed en creëren een stille luxe.

Op en top warmte met bruin-oranjetinten

Deze rijkelijke en warme tinten blijven scoren! Het oranjebruine carrousel inspireert tot rijke creaties. Dadel brengt de warmte van het Midden-Oosten in huis. En wil wie er niet een wand met het verleidelijke cacao? De nieuwe chique trendkleur haas evenaart de luxe van het hotel.

Kaviaar als echte off-black

Het zwart-wit interieur is al langer een trend. Naast het echte zwart is er nu off-black kaviaar. Off-black biedt alle ruimte voor het creëren van sterke contrasten met bijvoorbeeld felle kleuren. Iets subtieler en minder heftig is de kleur schors die richting antraciet gaat.

Kant-en-klaar trendkleuren in de nieuwe Kleurwijzer; snel, gemakkelijk en duidelijk! De nieuwe trendkleuren behoren tot de Histor Perfect Finish Kant-en-Klaar Muurverf Mat. Kleur kiezen is leuk maar niet altijd gemakkelijk. De Histor Colorstudio heeft daarom de Kleurwijzer ontwikkeld. Een handig boekje waarin alle Histor kant-en-klaar kleuren en de nieuwe trendkleuren overzichtelijk staan opgedeeld in kleurfamilies. In de Kleurwijzer staan daarnaast ook veel nuttige tips over het toepassen van kleuren in het interieur. Erg inspirerend zijn de kleurcombinaties die door de Histor Colorstudio in de Kleurwijzer worden gepresenteerd met de handige kleurkompassen. Een keuze maken wordt daardoor een stuk eenvoudiger. De Kleurwijzer is gratis te verkrijgen bij de bekende bouwmarkten, gespecialiseerde verfhandel of via www.histor.nl.

Een mix van vroeger, een combinatie van nu! De Flexa Colors HomeMade Collectie helpt je erbij

Je huis, de plek waar je jezelf bent. Jezelf laat zien. Maak van je huis een persoonlijk boek. Mix elementen van vroeger en Match ze met spullen van nu. Je oude bed in een opgewekte kleur of een nieuw kastje in een patroon dat herinnert aan vroeger. Experimenteer, varieer, combineer en geniet van je persoonlijke eindresultaat. De nieuwe Flexa Colors HomeMade verfcollectie helpt je daarbij.

Grote A5 kleurstalen
Wil je zien hoe de kleuren in jouw interieur staan? Bestel dan de Flexa HomeMade kleurstalen op www.flexa.nl. Je krijgt de gekozen kleuren dan in A5 formaat toegestuurd. Tevens zijn op de site speciale HomeMade sjablonen gratis te downloaden. Voor die extra HomeMade sfeer in je huis.

Producten
Alle Flexa Colors HomeMade kleuren zijn in vele verschillende producten te mengen. Van Flexa Colors hoogglanslak tot en met de zeer matte muurverf van Flexa Colors. Bij de mengbalie kunnen ze je verder helpen.

Diep en donkergetint zijn de kleuren deze winter. En dat schept heel wat creatieve mogelijkheden voor binnenshuis. Als kleurenspecialist geeft Histor je tips voor een warm en geborgen interieur. Want wie met donkere of dominante verftinten experimenteert, moet toch een aantal basisregels niet uit het oog verliezen.

Winter 2010-2011, donker dominant
De klassieke winterkleuren zijn zwart, bruin en grijs, en dat is ook dit jaar niet anders. Daarnaast doen nog enkele donkere tinten het goed: donkergroen en kaki, kobaltblauw en petroleum, auberginepaars en framboos, roestbruin en oker. Zeer trendy ook is rood, op vele vlakken dé najaarskleur van 2010: van vurig rood tot rijkelijk bordeaux..

Kortom, inspiratie genoeg om je interieur een nieuwe look aan te meten. Maar donkere kleuren kunnen een sterke impact hebben op je interieur. Simpelweg je favoriete trendkleur op de muur verven, is dan ook niet het beste idee. Daarom geeft Histor je enkele concrete tips voor een geslaagd resultaat met donkere kleuren..

Effect van kleur op een ruimte
Kleur is persoonlijk en speelt, vaak onbewust, op ons gemoed. Maar daarnaast heeft de kleur van je interieur ook een invloed op de beleving van het ruimtelijk effect. Kleuren spelen zo een grote rol in het bepalen van de sfeer in huis. Enkele basisregels bij het kiezen van een kleur:.

Warme of koele kleuren: Kleuren hebben een gevoelstemperatuur. Een kamer geverfd in warme kleuren zoals oranjerood of cognacbruin voelt warmer aan dan een ruimte in koude kleuren zoals blauw of paars. Koele tinten maken een ruimte weids, ze zorgen voor een optisch effect van ruimte. Warme, krachtige kleuren maken een ruimte dan weer kleiner in beleving. Hou altijd rekening met de functie van de ruimte: in een slaapkamer kies je sneller voor rust en harmonie, in een werkruimte kan je al eens experimenteren met een opvallendere tint.

Heldere of donkere tinten: Kleuren weerkaatsen het licht. Wit weerkaatst het licht het best, terwijl zwart het licht volledig absorbeert en daardoor een ruimte kleiner doet lijken. In een grote kamer waar veel natuurlijk licht binnenvalt, kan je voor een donkerdere tint gaan. Ligt de ruimte op het zuiden, dan vermijd je zelfs best te lichtgevende kleuren. Ook handig om te weten: voor een wand waar je veel naar kijkt, kies je beter een donkere, rustgevende kleur omdat de muur zo lijkt te vervagen. In een ruimte waar meer actie is, zoals een keuken of kinderkamer kan een felle muur dan weer perfect.

Een ruimte smaller of breder maken met kleur: Schilder de lange wanden in de ruimte in een donkere kleur, zo wordt de beleving van de ruimte smaller. Om de ruimte een breder effect te geven, schilder je van twee tegenoverliggende wanden één in een donkere kleur en de andere in een lichtere tint.

Een ruimte hoger of lager doen lijken met kleur: Een ruimte lijkt hoger als je het plafond in een lichte, koele tint verft en de muren in een donkere kleur. Gebruik verticale motieven. Andersom laat je een kamer lager lijken als je het plafond in een warme of donkere kleur verft. Je vergroot dit effect door de plafondkleur een stuk te laten doorlopen op de muur en horizontale motieven te gebruiken.

Een kleine kamer groter laten lijken: Gebruik lichte kleuren die het licht weerkaatsen waardoor de muren lijken te wijken. Ook glansverf kan een vergrotend effect hebben omdat het licht wordt gereflecteerd.

Een lange gang verkorten: Verf de achterwand in een donkere tint.

We hebben er allemaal minstens eentje in onze kleerkast liggen: jeans! Qua look kan je er alle kanten mee op. Lekker stoer of stijlvol en verfijnd? Het is maar hoe je ze combineert. En dat dat net zo goed geldt voor je interieur, bewijst verfspecialist Histor. Met denim in je interieur creëer je een look die net zo comfortabel aanvoelt als je favoriete jeans. Van muurverf tot lak.

Histor haalt de zomer in huis met opvallende tinten Met de lente en de zomer voor de deur, mag je interieur best opvallen. Histor geeft je huis een flinke dosis pit met uitgesproken tinten als lila, roze of helblauw. Ga voor kleur en zoek de vrolijkheid op!

Histor kleuren

Ook deze zomer inspireert kleurenspecialist Histor je tot een zomers interieur. Zalig zonnig, maar tegelijk stijlvol. Een opvallende kleur dit jaar is roze, van zomerjurken tot accessoires en interieur. Want wat in mode werkt, werkt ook in huis ï" en niet alleen in meisjesachtige kinderkamers. Ga voor een chic accent in roze of creïer een optimistische noot met lila. Na een donkere periode zijn we allemaal wel toe aan een flinke dosis vrolijkheid.

Histor kleuren

Histor kleuren

Spice it up! Dat kan je sfeervol met de kruidige, aardse tinten die volop trend zijn. Of met etnische dessins, sjablonen en gewaagde kleurvlakken. Maak de mooiste combinaties en verf meubels en wand in bijzondere kleuren.

De mogelijkheden zijn eindeloos als je tinten in dezelfde intensiteit kiest. Wat dacht je van een zomerse mix met helblauw en zeegroen? Zo kun je veel verschillende kleuren naast elkaar gebruiken, maar blijft het toch in balans. En haal je de zomer verfrissend binnen.