Rood laat voorwerpen en vlakken dichterbij lijken. De keuze voor Rood in het interieur getuigt van zelfvertrouwen en vraagt in elke combinatie de aandacht. Roodtinten in huis geven energie en zetten onopvallende ruimtes volop in de schijnwerpers.

KWANTUM kiest dit seizoen ook volop voor rood en heeft in haar collecties veel mogelijkheden om het interieur met deze kleur een krachtige look te geven. Belangrijke sfeerbepalers zijn behang (met accentkleur in trendy motieven) en gordijnen. Rood geeft een gevoel van gezelligheid en geeft middels verscheidene woonaccessoires zoals kussens.een opvallend accent aan het interieur. Spelen met rood kan ik elke ruimte van het huis!!

De kleur BLAUW geeft het interieur een levendige en natuurlijke uitstraling omdat het doet denken aan de eindeloze lucht en zee. In huis geven blauwtinten een gevoel van rust en kalmte. Het opent de geest voor intuïtie en creëert een pure en zuivere uitstraling in huis. De kleur is verrassend en veelzijdig en kan daardoor perfect gecombineerd worden. Lichtblauwe wanden en vloeren maken dat kamers groter en koeler lijken.

Een aantrekkelijke, landelijke woonkamer met blauwe wanden is goed in te richten met een behang of stof in lichte tinten. Kwantum biedt meer dan genoeg keuze in stoffen en behang in bloem-, streep- en minidessins. De rest van de kamer komt in harmonie bij gebruik van iets diepere, effen tinten in accessoires en vloerbedekking.Een nautisch thema wordt gekenmerkt door wit en blauw te combineren in één kamer. Met name pastelblauw zorgt voor een kalmerend en fris effect dat doet denken aan lucht en zee. Kasten en banken in gebroken wit passen hier erg goed bij. Dit aangevuld met witte accessoires zoals een dienblad, fotolijstje en de toepassing van helderen glazen hanglampen.

De KWANTUM collectie biedt talloze combinaties voor kleuraccenten in het interieur. Belangrijke sfeerbepalers zijn behang (met accentkleur en trendy motieven) en gordijnen. De kleur blauw komt ook terug in verscheidene woonaccessoires zoals kussens, kaarsen of vazen.

Van kunstzinnige foto’s tot ouderwetse streepdessins en hippe retro motieven tot geometrische patronen; in het nieuwe interieur mag een print niet ontbreken. Bij voorkeur niet alleen op de muur in de vorm van een behang maar ook een printje verwerkt in het vloerkleed, de bank, het gordijn of die lampenkap.

Codewoord: Streepjes

Ze komen er volop aan: streepdessins. Vanzelfsprekend met een moderne ‘twist’. Dat kan bijvoorbeeld een patchwork zijn, gemaakt van streepstoffen. Het in London gevestigde Squint limited presenteerde een gedeelte van haar collectie meubelen, verlichting en accessoires: stuk voor stuk geheel gestoffeerd en veelal met de hand bekleed. Een genot om naar te kijken. Bron: Perscentrum Wonen

Sigma Coatings heeft de (kleur)trends voor 2012-2013 op een rij gezet. Daarbij lijkt de hang naar het zintuiglijke, traditionele, persoonlijke, duurzame, positieve en ruimtelijke de toekomst te bepalen. Onlangs kwamen de kleur- en materiaalexperts van moederbedrijf PPG vanuit de hele wereld bijeen om de trends op het gebied van architectuur, interieur en consumentenproducten te analyseren en te vertalen naar inspirerende kleurpaletten. Door hun jarenlange ervaring en samenwerking met toonaangevende designers en architecten van over de hele wereld, worden de PPG-kleurexperts vaak al in een vroeg stadium betrokken bij het ontwerp van gebouwen, autos en andere producten. Daarmee bezitten ze de kennis om de trends van gisteren, vandaag en morgen te analyseren.

De bevindingen van de experts zijn weergegeven in een rapport met de naam PPG-trend forecast dat een blik in de toekomst biedt met bijpassend kleuradvies van Sigma Coatings. Het rapport bestaat uit vijf trends.  

De eerste trend heeft de naam Intellectual Wellness gekregen. Waar de mens voorheen koos voor producten op basis van functionaliteit en geldelijke waarde, zie je nu dat zintuiglijke waardes zoals tast, geur, smaak en klank belangrijk worden. De mens wil graag verleid en verrast worden. Dit komt terug in de ontwerpen van een nieuwe generatie designers waarbij gebruik gemaakt wordt van innovatieve materialen die uniek en imperfect zijn en daarnaast beschikken over verrassende texturen, zoals vilt, verweerd koper, fijn porselein en kalkverf. Kleuren die hierbij passen zijn petroleum blauw, warme zandkleuren, staalgrijs, off-whites en mauve. ( Sigma kleuren: S 4010-Y10R / S 1002-R / S 4550-Y80R / S 6005-Y80R / S 3010-R30B / S 4030-B / S 6010-R30B / S 5005-R50B )

De tweede trend heet Newborn Heritage. Als reactie op de globalisering ontstaat een hang naar het traditionele en handgemaakte. Nieuwe gebouwen, meubels en andere producten bestaan tegenwoordig vaak uit een mix van historische, traditionele, innovatieve en moderne elementen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van nostalgische en authentieke materialen zoals suède, leer, donkere houtsoorten, fluweel en keramiek. De kleuren wijnrood, mosterdgeel, paarsblauw, muntgroen en beige tinten vormen samen een klassiek doch modern palet. (Sigma kleuren: S 4010-Y10R / S 3010-G10Y / S 4550-Y60R / S 4040-B20G / S 2060-Y20R / S 5030-Y30R / S 3050-R70B / S 3010-G10Y )

Personal Impulse is de derde trend. Ieder mens is uniek. Dit zie je terug in de hedendaagse keuze voor expressieve en persoonlijke producten waar vroeger massaproducten in zwang waren. Veel moderne gebouwen en hun interieurs vertellen een persoonlijk verhaal. Door het gebruik van opvallende kleuren, vormen en materialen krijgt een omgeving een eigen identiteit. De markt kent momenteel een ongekend ruim aanbod aan mozaïektegels, behangen, tapijten en interieurstoffen (in uiteenlopende prints en kleuren) zodat ieder mens zijn of haar unieke stijl tot uiting kan laten komen. Mooie (accent)kleuren die dit onderstrepen zijn bijvoorbeeld fel oranjerood, licht blauwgrijs, donker bruin, grijstinten en warm oranje. (Sigma kleuren: S 2002-B / S 5502-B / S 2070-G30Y / S 2570-Y40R / S 1085-Y90R / S 2002-B / S 5502-B / S 7020-Y40R / S 7502-B )

De voorlaatste trend heet Mundane Surprise. Als reactie op de economische crisis ontstaat een tegenbeweging die spontaan, positief en duurzaam is. Om aan de stroom van negatieve berichten te ontsnappen, omringen we ons graag met vrolijke en eerlijke dingen. Dit vertaalt zich in nieuwe humoristische, naïeve en speelse ontwerpen. Zie de grappige en verrassende elementen in onze leefomgeving zoals muurstickers of muurschilderingen, kunst, oversized meubels en grafische prints. Kleuren die hierbij horen zijn zilvertinten, contrasterend zwart & wit, fel rood, hard geel en kobaltblauw. (Sigma kleuren: S 0603-R80B / S 8502-B / S 2570-Y40R / S 1070-Y90R / S 2050-B10G / S 2050-B10G / S 0570-Y / S 1070-Y90R / S 3010-R30B)

De vijfde trend, tenslotte, werd door Sigma Human Tech gedoopt. Ons leven wordt tegenwoordig overladen met digitale informatie, producten en technologie. Daardoor ontstaat een behoefte aan rust en ruimte in onze woningen, en de behoefte om samen te zijn met vrienden en familie. De nieuwste technologieën zijn draadloos, smart en bovendien onzichtbaar geïntegreerd in producten. Daardoor wordt onze leefomgeving in de toekomst ruimtelijk, open en vriendelijk. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het gebruik van uiterst innovatieve stoffen voor kleding en interieur. Maar ook in de nieuwste meubels, interieurproducten en materialen als carbon, foam, keramiek, soft touch-kunststof en transparant beton. Kleuren die hierbij passen zijn neutrale grijstinten, mat zwart, helder rood, verschillende groenen en hoogglans wit. (Sigma kleuren: S 3010-G10Y / S 4050-G10Y / S 4030-B / S 5030-G50Y / S 7502-B / S 1005-B / S 0300-N / S 2070-R / S 7502-B)

De Engelse fabrikant Graham & Brown is in Nederland vooral bekend om zijn behang en wanddecoratie. Nu introduceert Graham & Brown een nieuwe verfcollectie. Deze verfcollectie is in samenwerking met de Engelse ontwerpster Kelly Hoppen tot stand gekomen. Eerder ontwierp Kelly Hoppen een behangcollectie voor Graham & Brown. De verfcollectie bevat 20 moderne, matte kleuren welke zijn afgestemd op het behang en de wanddecoratie.

De stijl van Kelly Hoppen kenmerkt zich door mooie combinaties die kwaliteit, stijl en luxe uitstralen. Voor deze verfcollectie liet zij zich inspireren door oosterse culturen en organische materialen.

Haar voorliefde voor een naturel interieur met een onverwachte kleurtwist kenmerkt ook dit kleurenpalet. Accentkleuren als ‘Temple Stone’, ‘Baked Clay’ and ‘Maya Cacao’, aangevuld met warme basistinten ‘Red Dragon’, ‘Opium Essence’ en ‘Cape Town’, zorgen voor een rustige comfortabele look.

“Om van een huis een echt thuis te maken, moet het een plek zijn van rust en evenwicht. Deze kleuren hebben invloeden van oosterse filosofieën en de natuur. Er is een balans tussen licht en donker. Zo wordt een ruimte gecreëerd die zowel ontspannend als uitnodigend is.” Kelly Hoppen

“Wij zijn enthousiast om de nieuwe verfcollectie van Kelly Hoppen te introduceren. De collectie is nu compleet met behang, verf en wanddecoratie. Dit is een grote kans voor iedereen om de Kelly Hoppen look thuis te creëren”. Mark Radford, Design & Marketing Director, Graham & Brown

De verf voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die Graham & Brown aan haar producten stelt. De verf is gemakkelijk aan te brengen en biedt een perfecte diepe kleur. Daarnaast is de verf reuk- en oplosmiddelvrij.

Door onze columnist >Wilma Korrel - Je kunt je nauwelijks voorstellen, hoe het leven zonder kleur zou zijn. We spreken over kleur als bepaalde lichtstralen worden teruggekaatst. Waarschijnlijk weet u uit eigen ervaring dat kleur sfeerbepalend is en uw stemming en gevoel kunnen beïnvloeden. Belangrijk is wel met kleuren niet te overdrijven, een beperking in kleurtoepassingen leidt meestal tot de mooiste resultaten.

Kleurdimensies

In de kleurenleer wordt van drie dimensies uitgegaan, die de kleurweergave bepalen.

1. Kleurschakering

Dit is de toekenning, waarbij de mens de kleur herkent, zoals bijvoorbeeld rood, geel, blauw of groen.

2. Kleurwaarde.

Hieronder wordt de hoogte, van licht en donker, van de kleur in relatie met zwart en wit verstaan. De waarde van een kleur kan hoger worden door wit toe te voegen en verlaagd worden door zwart bij te mengen.

3. Kleurtoon.

De intensiteit van de kleur gemeten naar grijstonen van dezelfde waarde. Een kleur kan verzwakt worden door grijs te mengen met een kleur.

Uit deze ingrediënten zijn kleuren opgebouwd. Kleuren zijn altijd relatief, ze veranderen in relatie met het licht en de gecombineerde kleuren.

Kleurenpalet

Het kleurenpalet wordt samengesteld uit:

Primaire kleuren. Dit zijn zeer krachtige kleuren (rood, geel en blauw) en de enige kleuren die niet door menging van andere kleuren samengesteld kunnen worden.

Secundaire kleuren. Dit zijn kleuren die ontstaan door menging met andere kleuren. Oranje ontstaat door menging van rood en geel. Groen ontstaat door menging van geel en blauw. Violet ontstaat door menging van blauw en rood.

Complementaire kleuren. Het gaat hier om kleuren die elkaar aanvullen. Samen een contrast vormt, waardoor boeiende kleurharmonieën en een effect van uiterste spanning ontstaan. Groen is samen met rood een contrastkleur, maar ook geel met paars en blauw met oranje.

Ton-sur-ton kleuren. Het gaat hier om wit dat steeds met dezelfde kleur wordt gebroken. Ze zijn makkelijk te kiezen, omdat ze op dezelfde kleurstrip staan. Deze kleuren zorgen voor rust en harmonie in het interieur.

Kleur en licht

Zonder licht is er geen kleur. Het licht aan de noordzijde van uw huis is koud, het oostelijk licht is warmer, maar toch kouder dan het volle warme middaglicht van het zuiden en westen. Kleuren zijn ook onder te verdelen in warme en koele tinten.

Warme tinten: rood, geel en oranje zijn goed toe te passen in kamers met koel licht. Deze kleuren doen objecten groter lijken en zijn favoriete kleuren voor accessoires. Koele tinten: groen, blauw en paars zijn goed toe te passen in kamers met warm licht. Deze kleuren werken ruimtelijk en kunnen ook goed gebruikt worden voor kleine vertrekken, ook lichte kleuren hebben hetzelfde effect. Bekijk de kleurstalen in een kamer op verschillende uren van de dag. Bedenk dat lichte kleuren het licht reflecteren en donkere kleuren het licht absorberen.

Kleur in uw interieur

Kleuren roepen niet alleen een stemming op, maar hebben ook een bepaalde ruimtewerking. Kleuren bepalen grotendeels de sfeer in huis. Met kleuren laat je zien wie je bent en wat je mooi vindt. Je onderscheidt je met kleuren van anderen en je gaat je er prettig door voelen in je eigen huis. Maar hoe kies je nu de kleuren die bij je huis, jezelf en de rest van het gezin passen? Lees over kleuren en hun eigenschappen.

Zwart:

een elegante, dramatische sterke modekleur, die gedurfd en geraffineerd kan zijn. Zorgt voor een chique en statige uitstraling. Zwart werkt ruimteverkleinend in het interieur, en heeft veel licht nodig.

Wit:

een frisse, koele en steriele kleur, die andere kleuren ondersteuning geeft. Wit is een neutrale kleur en werkt ruimtevergrotend in het interieur. Wit is goed als accentkleur te gebruiken in een donker, zwaarder gekleurde ruimte.

Grijs:

een degelijke, zakelijke en respectvolle serieuze kleur. Grijs is neutraal en is een ideale achtergrond voor kleuren. Het straalt een bepaalde rust uit. Grijs versterkt de andere kleuren.

Bruin:

een sombere, deprimerende kleur in sommige kleurnuances, maar kan ook een gezellige, intieme kleur zijn in andere kleurnuances. Bruin straalt stabiliteit en gewichtigheid uit. Bruin is goed te combineren met andere kleuren.

Groen:

een natuurkleur die huiselijk en rustgevend is. Groen is een kleur die lichaam en geest in balans brengt.. Is een kleur met weinig risico en laat zich goed combineren met natuurlijke materialen. Groen werkt ruimtevergrotend in het interieur.

Blauw:

een koele en verfrissende kleur. Blauw is de kleur van het water en de lucht en werkt ruimtevergrotend in het interieur. Blauw geeft een gevoel van oneindigheid. Een wijde blauwe hemel en de uitgestrekte zee. Blauwtinten zijn goed met elkaar te combineren.

Paars:

een magische, mysterieuze, creatieve en rustgevende kleur. Paars in combinatie met zwart, grijs en goudtinten is warm en chic, paars met felgroen, oranje en turkoois is exotisch. Met paars geef je het huis een persoonlijke uitstraling.

Oranje:

een warme, zonnige, stimulerende en opwekkende kleur. Oranje is een feestelijke, gezellige kleur met weelde. In combinatie met bruin is oranje een rustige vriendelijke kleur. Denk maar eens aan de herfsttinten.

Geel:

een opwekkende vrolijke en energiegevende kleur. Geel is een warme zonnige en overstralende kleur, dat ruimtevergrotend werkt in het interieur. Geel activeert de hersenen en zenuwen en staat voor communicatie en creativiteit.

Rood:

een warme vrolijke uitnodigende en opwekkende kleur met passie. Rood laat voorwerpen en vlakken dichterbij lijken. Rood komt op je af en is te onrustig voor grote vlakken in het interieur. Rood vraagt in elke combinatie de aandacht.

Kleurentips

Tip: met wit, grijs en zwart kun je eindeloos spelen en variëren in huis. Het is een tijdloze combinatie die voor spannende effecten kan zorgen.

Tip: wit kun je gebruiken in alle denkbare kleurencombinaties, maar wit combineert ook mooi met andere wittinten. Wit is een prima basis in elk interieur, maar komt vooral tot zijn recht in een rustgevende slaapkamer, frisse keuken en opgeruimde woonkamer.

Tip: grijs is een prima basiskleur in elk interieur. Grijs voelt zich in zowel een modern huis als in een klassieke woning prima thuis.

Tip: groen is een kleur waarbij veel mensen zich thuis voelen en die overal in huis tot zijn recht komt. Blauwige groentinten zijn vooral rustig en koel, geelachtige groentinten zijn juist pittig. Gecombineerd met natuurlijke materialen als hout is groen tijdloos klassiek.

Tip: (licht)blauw in de slaapkamer is een goede keuze; de kleur werkt rustgevend en ontspannend. Ook in de badkamer is blauw een favoriete kleur (turkoois en aqua) vanwege de associatie met helder, fris water.

Tip: paars geeft een rustige, naturelkleurige woonkamer een flinke boost. Werk hier en daar met opvallende accenten in aubergine en je hebt ineens een compleet andere sfeer.

Tip: oranje stimuleert de eetlust en is daarom een prima kleur voor de eethoek of keuken. Een goede kleur voor de woon- of kinderkamer. Vanwege zijn stimulerende kenmerk ook zeer geschikt voor een werkkamer.

Tip: geel activeert de hersenen en zenuwen en staat voor communicatie en creativiteit, en is daarom een prima kleur voor een werkruimte. Geel wordt vaak toegepast in sombere vertrekken bijv. aan het water en op het noorden.

Tip: roodtinten in huis geven energie en zetten onopvallende ruimtes volop in de schijnwerpers. In de eetruimte zorgt rood ervoor dat de eetlust wordt opgewekt.

Gebruik de kracht van kleur in uw interieur

Probeer eens wat uit in uw interieur. Misschien ontdekt u nieuwe, verrassende mogelijkheden! Komt u er zelf niet uit! Schakel dan voor een professioneel kleurenplan mijn hulp in.

 

De komende jaren is één van de trends die we op beurzen en in de woonbladen zien: harmonieuze, op elkaar afgestemde kleuren. Een van de redenen is dat we daarmee een rustige sfeer creëren en een andere reden is een praktische.

Je kunt met die rustige basis aan kleuren natuurlijk alle kanten op. Je kunt de rust vasthouden door je woonaccessoires ook in die rustige tinten te houden en je kunt door juist wel kleur te gebruiken voor je woonaccessoires iedere keer een andere look creëren. Dus wil je wat anders? Begin dan met rustige tinten voor je muren, vloeren en grote meubelstukken! Tip van Karin Pool van Poolstyling

Kleuren die je meenemen naar de basis van materialen, naar hun verschillende texturen en tinten. De achttien kleuren van Flexa Colors Au Naturel sluiten hierbij naadloos aan. Naast de collectie heeft het Flexa ColorLab tevens sjablonen ontwikkeld die passend zijn bij het Au Naturel thema. Au Naturel is verkrijgbaar bij bouwmarkten en verfspeciaalzaken.

Geniet van eerlijke kleuren

Een net gewassen katoenen shirt. De geur van pas gemaaid gras. De vrijheid om jezelf te zijn. Het is heerlijk om de wereld rondom ons écht te ervaren. De Au Naturel Collectie brengt dergelijke kleuren en tinten binnen in je huis. Ontdek hoe bijzonder de simpele dingen in het leven soms zijn met prachtige kleuren als ‘aardbruin’, ‘natuursteen’, ‘riet’ en ‘katoen’.

Van honingraat tot vlinder

Op www.flexa.nl kun je gratis verschillende sjablonen downloaden die helemaal passend zijn bij de Flexa Colors Au Naturel Collectie. Combineer de verschillende sjablonen en Au Naturel kleuren met elkaar en je krijgt een speels effect. Het geeft je interieur een persoonlijke uitstraling.

In de winkel

De kleuren van Flexa Colors Au Naturel zijn in zowel de bouwmarkt als verfspeciaalzaak terug te vinden. In de mengmachine kleurenhoek vind je de kleuren op A5 stalen terug. Tevens ligt er een inspiratieboek waar je de kleuren terugziet in een interieur en waar ook handgeschilderde stalen in terug te vinden zijn. Twijfel je nog steeds over de kleur? Neem dan jouw selectie A5 scheurstalen mee en bekijk de kleur eens rustig thuis.

Producten

Alle Flexa Colors Au Naturel kleuren zijn in vele verschillende producten te mengen. Van Flexa Colors Hoogglanslak tot en met de zeer matte muurverf van Flexa Colors. Bij de mengbalie kunnen ze je verder helpen.

Histor presenteert 14 nieuwe felle, heldere en eerlijke trendkleuren: van brem tot kaviaar, van dadel tot druif, van schors tot zeeschuim. De inspiratie hiervoor haalde Histor uit de samenleving zelf. Mensen staan opener en eerlijker in het leven en willen graag verrassen. Histors nieuwe kleuren hebben dat helemaal in zich.

Histor, vooruitstrevend in kleur, actualiseert steeds zijn kleurcollecties. Dit jaar is de lijn kant-en-klaar muurverf uitgebreid. De trendwatchers van Histor Colorstudio hebben zich hierbij laten inspireren door de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. De economie trekt aan, wij hebben het beter en dat stralen wij ook uit. Wij willen meer laten zien wie wij zijn, ook in de aankleding van ons huis. Zonder te overdrijven, maar wel met lef en karakter. In de 14 nieuwe trendkleuren komt dit allemaal bij elkaar. De nieuwe kleuren weerspiegelen hoe we ons als samenleving (willen) voelen: open, helder en eerlijk. Met het uitgebreide assortiment aan kleuren dat Histor voert, kan iedereen zijn persoonlijke sfeer in huis creëren.

"Kleur is emotie. Kleur kiezen doen we meer en meer op gevoel en minder met het verstand. Histor heeft nieuwe kleuren ontwikkeld die dicht bij ons gevoel liggen. Kleuren die stimulerend en inspirerend zijn; kleuren die ontspannend en harmoniserend werken of juist aanzetten tot creativiteit of spiritualiteit. Kortom voor elk gevoel is er een gepaste kleur met karakter", aldus één van de trendwatchers van de Histor Colorstudio.

14 nieuwe trendkleuren!

De 14 nieuwe trendkleuren die zijn ontwikkeld door de Histor Colorstudio, beslaan het hele kleurenspectrum van geel tot off-black en dragen nieuwsgierig makende namen: mystiek, druif, zeeschuim, glas, voorkeur, brem, carrousel, dadel, haas, cacao, schors, kaviaar, lila en overvloed.

Van feller rood naar warme huidskleur met rozetinten

In de roodlijn zien we een verschuiving naar het oranje. Rood straalt hiermee meer durf uit. Met de trendkleur overvloed ontdek je een felle en tegelijkertijd erg warme kleur. Helemaal aan de andere kant van dit spectrum wordt ook roze steeds populairder. Wij blijven in huis zoeken naar geborgenheid, warmte en veiligheid. Met rozetinten brengen wij als het ware de eigen huid aan op de muur. Een mooi voorbeeld is de trendkleur lila.

Spiritueel paars en mystiek blauw

Het gebruik van paarse kleuren staat voor spiritualiteit. Histor heeft zijn collectie uitgebreid met een krachtige paarse kleur druif. Een kleur met uitstraling. In de blauwtinten komen meer eerlijke kleuren naar voren die goed passen in de trend van Hollandse combinaties. Met mystiek krijgt een wand niet alleen een prachtige naam, maar ook een dromerige uitstraling.

Groen brengt de natuur in huis

Groen blijft een trend. De groenlijn herbergt veel tinten uit de natuur, van grasgroen tot juist geelgroen. Zeeschuim en glas zijn de opvallende nieuwe trendkleuren. Kleuren die uitnodigen tot gewaagde combinaties die bijna fluorescerend zijn.

Gele rijkdom

In de geellijn komt Histor met twee nieuwe stimulerende trendkeuren voorkeur en brem. Deze uitgesproken warme en rijke kleuren hebben een bijna gouden gloed en creëren een stille luxe.

Op en top warmte met bruin-oranjetinten

Deze rijkelijke en warme tinten blijven scoren! Het oranjebruine carrousel inspireert tot rijke creaties. Dadel brengt de warmte van het Midden-Oosten in huis. En wil wie er niet een wand met het verleidelijke cacao? De nieuwe chique trendkleur haas evenaart de luxe van het hotel.

Kaviaar als echte off-black

Het zwart-wit interieur is al langer een trend. Naast het echte zwart is er nu off-black kaviaar. Off-black biedt alle ruimte voor het creëren van sterke contrasten met bijvoorbeeld felle kleuren. Iets subtieler en minder heftig is de kleur schors die richting antraciet gaat.

Kant-en-klaar trendkleuren in de nieuwe Kleurwijzer; snel, gemakkelijk en duidelijk! De nieuwe trendkleuren behoren tot de Histor Perfect Finish Kant-en-Klaar Muurverf Mat. Kleur kiezen is leuk maar niet altijd gemakkelijk. De Histor Colorstudio heeft daarom de Kleurwijzer ontwikkeld. Een handig boekje waarin alle Histor kant-en-klaar kleuren en de nieuwe trendkleuren overzichtelijk staan opgedeeld in kleurfamilies. In de Kleurwijzer staan daarnaast ook veel nuttige tips over het toepassen van kleuren in het interieur. Erg inspirerend zijn de kleurcombinaties die door de Histor Colorstudio in de Kleurwijzer worden gepresenteerd met de handige kleurkompassen. Een keuze maken wordt daardoor een stuk eenvoudiger. De Kleurwijzer is gratis te verkrijgen bij de bekende bouwmarkten, gespecialiseerde verfhandel of via www.histor.nl.