Het kiezen van kleuren en deze op een mooie manier combineren, is voor velen lastig. Maar al te vaak brengt dit kopzorgen en extra kosten met zich mee. Little Greene, bekend om zijn begeerde verfpalet, superbe finishes en indrukwekkende behang, heeft hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Het Britse verf- en behangmerk biedt nu een innovatieve oplossing om je huis dé touch van een interieurprofessional te geven: ‘The Little Book of Colour’. Dit waardevolle, pocket-size handboek begeleid je op een eenvoudige en handige manier door Little Greene’s 191 prachtige kleuren en toont voor elke tint de mooiste kleurencombinaties.

Het Britse verf- en behangmerk Little Greene support al jaren de Borstkankermaand oktober in Groot-Brittannië en sinds vorig jaar ook op nationaal niveau in de exportlanden waar zij actief zijn. Net als in 2016 steunt Little Greene dit jaar in Nederland Pink Ribbon, om daarmee de Borstkankermaand bij te staan en te promoten.

De gehele maand oktober 2017 helpen klanten van Little Greene actief mee om mensen met borstkanker te ondersteunen. Little Greene doneert in de maand oktober namelijk €0,50 per verkochte verfblik én behangrol aan Pink Ribbon. Dit geldt voor verfblikken en behangrollen, die verkocht worden via de dealers van Little Greene in Nederland en via de website www.littlegreene.nl. Met dit geld support Little Greene onderzoek op het gebied van borstkanker en de behandeling ervan.

Pink Ribbon
In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. In 2016 waren er ruim 17.000 diagnoses. Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker, met als doel een beter en langer leven voor (ex-) borstkankerpatiënten. Pink Ribbon heeft inmiddels 200 onderzoeken en projecten gefinancierd.

PINK
Roze is dé kleur van nu en is ook van toepassing op Pink Ribbon en de Borstkankermaand oktober. Little Greene heeft onlangs de nieuwe verfkleurenkaart ‘Colours of England’ uitgebracht. Deze kleurenkaart bevat onder andere de prachtige Dorchester Pink Colour Scales. Vier tinten in dezelfde kleurtoon, welke gebaseerd is op het originele Dorchester Pink; een rustgevende kleur, waarnaar in de jaren ’60 werd verwezen in een artikel, dat betrekking had op het interieur van een kamer in het Dorchester Hotel. Andere prachtige, trendy roze Little Greene kleuren zijn Blush, Confetti, Ashes of Rose en Light Peachblossom.

Kleur is een van de belangrijkste elementen in je interieur. Ze bepalen de sfeer in de ruimte en spelen daarmee in op de beleving van de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor frisse kleuren in de badkamer en juist een donkerder en rustgevend kleurenpalet in de slaapkamer. Voor de woonkamer is een neutrale en lichte tint ideaal. Dit stelt je in staat om regelmatig af te wisselen met accessoires of meubels, zonder dat je vast zit aan een bepaalde kleur of stijl. Bovendien is aangetoond dat kleur een behoorlijke uitwerking heeft op je gevoel en emoties. Maar hoe creëer je nou een eigen look voor je interieur? Door een mix te maken met materialen, de juiste verlichting, persoonlijke elementen en trends ontstaat er een compleet eigen stijl.

Het aangepaste kleurenpalet van de nieuwe Colours of England kleurenkaart is zeer uitgebreid. De kaart bestaat uit 184 tinten: 170 afzonderlijke kleuren, waarvan er 14 worden herhaald in verschillende tinten binnen de Colour Scales. De kaart is een verzameling van meer dan 300 jaar historisch interieurontwerp en beschikt over vele authentieke tinten uit de 18de, 19de en 20ste eeuw. Deze tinten worden aangeduid met rode iconen, die het tijdperk van hun herkomst aangeven. Deze archiefkleuren bevinden zich harmonieus tussen de hedendaagse tinten, ontworpen om aan de wensen van de 21ste eeuw te voldoen. Als gevolg hiervan toont de kaart respect voor historische architectuur, maar is tegelijkertijd ook volledig in lijn met het moderne tijdperk en de hedendaagse interieuresthetiek.

De nieuwe website van Histor biedt inspiratie en tips voor iedere verfklus - Schilderen is geen dagelijkse bezigheid en er komt heel wat bij kijken. Steeds vaker oriënteren mensen zich online ter voorbereiding op een verfklus. Ze zijn op zoek naar informatie en inspiratie op het gebied van verf, kleur en interieurstijl. De geheel vernieuwde website van Histor biedt daarom vanaf nu verfkopers en klussers handige online tools zoals een Verfkluswijzer, digitale Kleurkiezer en tips van verfexperts.

Verfkluswijzer
Een goede voorbereiding is het halve werk, maar het kiezen van de juiste verf is niet altijd gemakkelijk. Voor diegenen die hulp willen bij hun verfklus biedt Histor daarom de online Verfkluswijzer. Aan de hand van een aantal simpele vragen geeft deze wijzer in een paar stappen een persoonlijk verf- en klusadvies voor een perfect resultaat. Dit advies is vervolgens gemakkelijk te downloaden en naar jezelf te mailen.

Kleurkiezer
Met de Histor Kleurkiezer zie je in één oogopslag welke kleuren bij elkaar passen en het beste matchen bij meubels en accessoires. Kan jouw woonkamer wel een likje verf gebruiken? Upload dan een foto van deze ruimte via de Kleurkiezer en schilder deze digitaal. Het resultaat is direct te bekijken. Kleurexperts
Ben je nog niet helemaal zeker over hoe je een verfklus moet aanpakken? Vragen over de verschillende producten of kleuren kunnen gemakkelijk en snel worden gesteld aan de Histor verfexperts. Dit kan via Facebook, Twitter of het contactformulier op de website. Vind je het alsnog lastig om de juiste kleur te kiezen, neem dan via de website contact op met een van de Histor stylisten. Wanneer je even geen inspiratie hebt staan zij klaar om te helpen met nieuwe ideeën en verfrissende invalshoeken. Daarnaast biedt de vernieuwde website van Histor een breed aanbod aan wooninspiratie, stijlcollecties en nieuw ontworpen sjablonen.

www.histor.nl is beschikbaar via PC, tablet en smartphone.

Little Greene, producent van hoogwaardige verf en behang, heeft een originele en opvallende aanpak voor haar reclamecampagne in het najaar van 2014. De kleurspecialist, die haar inspiratie haalt uit onderzoek naar zowel historische gebouwen als modern design, heeft de krachten gebundeld met één van de rijzende sterren van de Britse fashion scene, Edeline Lee. Het baanbrekende ‘Moments of Colour’ is vorige week getoond op de Woonbeurs Amsterdam.

La Via Lattea, oftewel ‘Melkweg’, is een Italiaanse muurverf met een subtiel sprankelend effect. La Via Lattea is het nieuwste product van de producent Giorgio Graesan, welke bekend staat om zijn vernieuwende producten en mooie, warme kleurstellingen.

Verfijnd
Zoet roze, fris taupe en zacht mauve zijn enkele van de 105 verkrijgbare (pastel)tinten. In de matte verf zitten minuscule, pyramidevormige, zilverflakes die het licht reflecteren en op deze manier net dat beetje extra aan de wand geven. Glitter, maar wel verfijnd en stijlvol.

Praktisch
De verf is in twee lagen aan te brengen met een grote blokkwast. De verf mag kruislings of van boven naar beneden op de wand mag worden aangebracht, waarbij toch een homogeen resultaat ontstaat. La Via Lattea is van een fijne afwasbare kwaliteit en eenvoudig overschilderbaar.

Voor dealers en applicateurs zie www.puurkleur.com

De kleuren die het komende jaar onze interieurs zullen sieren weerspiegelen de instinctieve neiging om de strakke, sterk omlijnde aspecten die het hedendaagse leven domineren, de rug toe te keren. Farrow & Ball’s kleuren Cooking Apple Green, Stiffkey Blue, Purbeck Stone en Mole’s Breath, voeren ons terug naar de natuur en zijn de topkleuren voor 2014. De kleuren, gebaseerd op ofwel de kust of op de landelijke omgeving, zijn eenvoudig te combineren en creëren bescheiden stijlvolle doch uitermate comfortabele interieurs.

Cooking Apple Green®
Cooking Apple Green weerspiegelt zowel de natuur als de blijvende aantrekkingskracht van organische, folkloristische gebruiken uit het verleden. Draai de tijd terug met accenten in Rectory Red, een look die we vaak terugzien in Roma kleding en -caravans. Cooking Apple Green geeft uw interieur een vrolijk tintje, vooral in combinatie met de enigszins lichtere kleur Green Ground. De frisse tint All White op het plafond is de perfecte aanvulling op dit kleurenschema. De kleur is zuiver en comfortabel en creëert een ongecompliceerde oase van rust binnen uw woning.

Stiffkey Blue®
Met een knipoog naar de buitengewone kleur van het slijk dat men aantreft op het strand in Norfolk, weet Stiffkey Blue de natuurlijke trend perfect samen te vatten. De kracht van deze diepblauwe kleur creëert een dramatisch, uitermate modieus effect, eigentijds en ontspannen, en dus perfect geschikt voor gebruik in zowel urban als landelijke interieurs. Gebruik in kleine vertrekken in combinatie met Hardwick White op plafonds en creëer een sombere, enigszins broeierige sfeer die ons meevoert naar kolkende golven en stormachtig weer. Voor een speelser effect gebruikt u de kleur op een accentmuur in combinatie met Light Blue of Setting Plaster. Deze schitterende, eenvoudige kleuren voelen bescheiden en natuurlijk aan en vormen een perfect contrast bij de intense kleur van Stiffkey Blue.

Purbeck Stone
Purbeck Stone, een sterkere neutrale kleur, leent zich uitstekend voor een ontspannen en veelzijdig kleurenschema; niet te grijs zodat het te strak en oncomfortabel overkomt, noch te roomkleurig om te ouderwets aan te doen. Combineer met twee lichtere tinten, Ammonite en Cornforth White, en creëer een kleurencombinatie die rechtstreeks uit de natuur gegrepen lijkt te zijn. Ontwerp een gelaagd kleurenschema dat u door uw gehele woning doorvoert; Purbeck Stone op de wanden, Cornforth White op het houtwerk en Ammonite op het plafond. De minimalistische esthetiek van deze combinatie geeft uw interieur een eenvoudige, ustgevende en comfortabele uitstraling.

Mole’s Breath®
Mole’s Breath is een mooie, krachtige kleur die aanvoelt als een oude bekende. Kan gebruikt worden om de meest eigentijdse, strakke interieurs, voorzien van glas en staal, enigszins te verzachten. Gebruik op muren en houtwerk, in combinatie met Shaded White op het plafond, en creëer een schitterend spel van schaduw en licht of als achtergrondkleur met accenten in Churlish Green of Off-Black.

Kinderen kauwen graag op speelgoed, ‘proeven’ muren en stoppen graag spulletjes in hun mond. Daarom is het van groot belang welke verf je gebruikt bij het schilderen van de kinderkamer en kindermeubels. De Britse verffabrikant Little Greene biedt een baanbrekende, intelligente verf die als kindveilig getest is. Dit houdt in dat de verf absoluut geen gevaarlijke ingrediënten bevat en daardoor overal in huis veilig is voor gebruik. De betreffende verfkwaliteit Intelligent Eggshell en de Absolute Matt Emulsion zijn verkrijgbaar in alle Little Greene verfkeuren en beschikken tevens over de kenmerkende vlakheid en kleurdiepte die Little Greene eigen is.