1286
8 tips bij het verven van je interieur
Gepubliceerd: 28-07-2020 Laatste update: 12-08-2020

Kan jouw interieur wel een nieuwe lik verf gebruiken? Of ben je gewoon toe aan een andere kleur? Lees dan onze 8 beste tips!

 

1: Ga voor kwaliteit

Verf is in allerlei prijsklassen te koop. Wil je dat het resultaat lang mooi blijft? Ga dan voor een goede kwaliteit verf. Bijvoorbeeld Sikkens verf.

2: Wat wil je bereiken?

Wat wil je bereiken met de nieuwe kleuren in je interieur?

Wil je bijvoorbeeld…

… de ruimte groter laten lijken? Ga voor lichte kleuren.

… de ruimte knusser maken? Ga voor een donkerdere accentmuur (of zelfs twee).

… de ruimte levendiger maken? Ga voor vrolijke kleuren.

3: Check hoe het eruit komt te zien

Online of met een app kan je kijken hoe kleuren in jouw interieur zullen staan. Je gebruikt hierbij foto’s van de ruimte waar het om gaat, zodat je echt een goed beeld krijgt.

4:Durf met kleur!

Veel mensen zijn voorzichtig met het kiezen van kleuren. Een kleur die niet zo standaard is, voelt toch een beetje als een risico. Maar vaak wel een risico dat de moeite waard is!

Kleur doet zoveel voor je interieur dat het zonde is om altijd maar op safe te spelen. Ga daarom gewoon voor jouw droomkleuren.

5: Een accentmuur

Over kleuren gesproken: een accentmuur is altijd een goed idee. Hiermee bedoelen we een muur (of een deel van een muur) die je een andere kleur geeft. Daar kan je in principe helemaal los mee gaan.

Ben je de kleur na een tijdje toch beu? Dan verf je er gewoon weer overheen. Een muur is immers zo geverfd.

6:Houd het licht

Daglicht maakt je woning optisch ruimer en heeft een positieve invloed op ons humeur. Daar willen we dus zoveel mogelijk van hebben! Maak het geheel daarom niet te donker, zeker niet als het om een kleine ruimte gaat.

Donkere muren combineren met lichte kleuren kan wel prima. Zeker als je een rustige en knusse sfeer wilt.

7:Hoe is de lichtval?

Hoe een kleur er precies uitziet, kan enorm verschillen met de lichtval. Als je kleurstalen aan de keukentafel zit te bekijken, zien ze er dus anders uit dan op de muur. Houd de staal daarom op de muur die je wilt verven.

Bij twijfel kan je natuurlijk ook een stukje muur verven voor nog meer duidelijkheid!

8: Vergeet meubels niet

Bij ons interieur verven denken we vooral aan de muren. Maar je kan natuurlijk ook je meubels van een laagje verf voorzien! Zo lijkt het net of je een nieuwe tafel of kast hebt. Hierbij is de kwaliteit van je verf extra belangrijk, omdat meubels gevoelig zijn voor krasjes en putjes in de verf.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide