1378
inrichten
Gepubliceerd: 01-01-2012 Laatste update: 15-01-2023

Meubels, woonobjecten of een complete inrichting van een huiskamer, woning of kantoor. De stijl van Ontwerpersgroep Yksi blijft sober en ingetogen, zonder al te veel uitbundigheid en overdadige decoraties. Kenmerkend is de zeer degelijke en altijd vakkundige detaillering die kwalitatief hoogwaardige en vooral gebruiksvriendelijke producten en omgevingen oplevert. De vormgeving is telkens verrassend en fris - ingegeven door een voortdurende zoektocht naar materialen, vormen en nieuwe combinaties - maar tegelijkertijd ook tijdloos.

Ontwerpersgroep Yksi bestaat uit Leonne Cuppen, Kees Heurkens en Eduard Sweep, afgestudeerden van de Design Academy Eindhoven. Gedurende hun samenwerking van inmiddels 15 jaar zijn ze uitgegroeid tot een hecht team. De afgelopen twee jaar heeft Yksi naast het vele ontwerpen in opdracht een interessante en vernieuwende eigen collectie van meubels, accessoires en andere objecten opgebouwd. De verzameling bestaat uit producten die zijn voortgekomen uit maatwerk ten behoeve van projecten, aangevuld met geheel nieuwe ontwerpen zoals de Yksit meubellijn, die al prijzen heeft gewonnen en inmiddels in productie is.

Speciaal voor de presentatie hier in Milaan toont Yksi een museale opstelling onder de titel 1-meter sessie, waarbij een aantal producten getransformeerd zijn tot een breedte van 1 meter. Een barkruk in 3-persoons uitvoering, de Yksit 1 als meterbankje en twee aan elkaar gekoppelde exemplaren van de Yksit dinner zorgen samen voor een vervreemdend effect.

Het drietal blijft continu in beweging om het vakmanschap verder te ontwikkelen en nieuwe inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld door deelname of bezoek aan beurzen en exposities in binnen- en buitenland, reizen, docentschap aan een kunstacademie, participatie in selectiecommissies en de organisatie van evenementen, seminars en tentoonstellingen. En natuurlijk is er Galerie Yksi, uitgegroeid tot een bekend platform voor wat er in Nederland leeft op het gebied van toegepaste kunst. Sinds de start in 1991 hebben al meer dan vijfhonderd bekende en onbekende vormgevers en kunstenaars zich laten zien op dit podium.

Consumenten kunnen best bellen naar het algemeen 0800 nummer om hierover mee informatie te verkrijgen: 0800-022 2125inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide