2579
Wat kun je allemaal doen met die extra ruimte in je huis? Hier vijf tips!
Gepubliceerd: 23-04-2020 Laatste update: 08-05-2021

Heb je een extra ruimte in huis, waarvoor je momenteel nog geen bestemming hebt? In dit artikel zetten we vijf handige tips op een rijtje, die je inspiratie kunnen geven om de ruimte slimmer te gebruiken! Gebruik de kamer bijvoorbeeld als een inloopkast, of maak hier je nieuwe studeerkamer van. Op internet kun je zoeken naar inspiratie voor de inrichting van deze loze ruimte. Kijk bijvoorbeeld eens op sociale media, waar je foto’s van anderen vindt met soortgelijke kamers.

 

#1: maak een inloopkast in de extra ruimte

Een van de mogelijkheden om de extra ruimte slim te gebruiken, is het ontwikkelen van een inloopkast. Steeds meer woningbezitters kiezen voor een dergelijke kast naast hun slaapkamer. Zo blijft de slaapkamer ruimtelijker! Je kunt de inloopkasten zelf maken, maar deze ook op maat laten produceren. Met een inloopkast profiteer je van ontzettend veel extra kastruimte! Ideaal wanneer je een groot aantal jurken of blouses hebt.

#2: kies voor kasten om speelgoed op te bergen

Naast de mogelijkheid om inloopkasten te gebruiken in een loze ruimte, kunnen ook schuifdeurkasten van pas komen. Deze schuifdeurkasten zijn aan te raden, wanneer je de extra kamer gebruikt om speelgoed in op te bergen. Je wilt voorkomen dat het speelgoed te nadrukkelijk in het zicht staat. Dit zou de kamer erg rommelig maken!

#3: creëer een studeer- of werkkamer

Een derde optie om de loze ruimte in huis slim te gebruiken, is het creëren van een werk- of studeerkamer. Mensen werken steeds vaker thuis, waarbij de eettafel niet altijd de meest geschikte plek is. Met een extra studeer- of werkkamer heb je altijd een plek om rustig aan de slag te kunnen gaan.

#4: maak andere ruimtes in huis groter

Kies voor het openbreken van de muren in deze loze ruimte, om andere kamers groter te maken. Wellicht is je zoon of dochter toe aan een grotere slaapkamer, of wil je de badkamer renoveren. Met de extra ruimte uit deze niet gebruikte kamer heb je plotseling veel meer mogelijkheden!

#5: begin alvast aan een babykamer

Mogelijk komt de extra kamer nu nog niet van pas, maar verwacht je in de komende jaren een kind te krijgen. In dat geval kun je alvast beginnen aan het inrichten van de kinderkamer. Geef de muur een mooi behangetje, hang een schattige lamp op en kies voor een ledikantje. Gaan jouw eierstokken al rammelen? 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide