6983
Tuinkamer styling
Gepubliceerd: 05-09-2012 Laatste update: 07-05-2022

Met een tuinkamer als verlengstuk van je woning wordt het niet alleen lichter in huis. Veel mensen hebben de tuinkamer ook ontdekt als de ideale manier om meer ruimte en sfeer te creëren. Om een aparte lees- en relaxhoek te maken met uitzicht op de tuin of om de donkere woonkamer op te waarderen tot een heerlijk ruime doorzonkamer. Een tuinkamer is niet alleen geschikt voor vrijstaande woningen, want hij kan ook prima worden aangebracht bij een rijtjeshuis. Een tuinkamer is tevens een investering, omdat uw huis daarmee vaak in waarde stijgt.

De inrichting en styling van je tuinkamer is minstens zo belangrijk om het leefgenot in je tuinkamer te optimaliseren. Rust in de inrichting geeft een gevoel van ruimte, dat juist in een tuinkamer zo belangrijk is. Een tuinkamer moet je het gevoel geven dat je buiten zit. Het inrichten van een tuinkamer neemt heel wat vragen met zich mee.

Welke vloer? Kies je voor een natuurstenen, een houten, een grind- of voor een gietvloer? Al deze vloeren zijn zeer geschikt voor een tuinkamer. Bij het maken van je keuze is het belangrijk dat de grens naar buiten vaag is, en het interieur en exterieur op elkaar zijn afgestemd.

Grenst de buitenkamer aan een natuurstenen terras kies dan in de tuinkamer ook voor een natuurstenen vloer. Kies je voor een grindvloer in de tuinkamer dan is de grens naar buiten vager als je rondom de tuinkamer een grindpad aanlegt welke kan overgaan in een gazon.

Welke raambekleding? Kies je voor duettes, blinds of voor shutters.

Duettes
Duettes hebben een unieke honingraatstructuur en zijn geschikt voor bijna elke raamvorm. Tevens zijn ze uitstekend geschikt voor hellende ramen, zoals van een tuinkamer.

Duettes zijn prima in staat de warmte in de tuinkamer te beheersen in zowel de zomer als winter. Bovendien wordt het felle zonlicht prachtig gefilterd, met of zonder de optie Top down/Bottom up, zodat ook overdag in de tuinkamer gelezen kan worden. s Avonds daarentegen zorgen Duettes ervoor dat het kunstlicht niet gereflecteerd wordt door het glas, wat de tuinkamer ook bij duisternis veel aangenamer maakt.

Blinds
Vouwgordijnen, ook wel blinds genoemd kunnen zeer goed in de tuinkamer geplaatst worden. De blinds worden met een zijgeleiding aan beide kanten prima in vorm gehouden en zorgen voor een elegante uitstraling.

Met een keuze uit de in- en outdoor stoffencollectie (vochtwerend, schimmelvrij en UV bestendig) is het mogelijk om blinds veilig in de tuinkamer te plaatsen.

Shutters
Shutters zijn prima geschikt voor tuinkamers, erkers en ramen met afwijkende vormen en maten. Ze kunnen helemaal passend worden gemaakt voor onder meer ronde, schuine of getoogde ramen. De bijzondere vorm van het raam blijft dan zichtbaar, maar het licht kan toch worden geweerd.

Shutters zijn verkrijgbaar in hout, polywood en aluminium.

Houten shutters voor een warme en mediterrane uitstraling.

Polywood shutters zijn duurzaam en milieuvriendelijk.

Aluminium shutters voor een strakke en moderne uitstraling.

Welke kleuren? Een kleurkeuze is iets persoonlijks, maar ook afhankelijk van diverse factoren.

Bij je kleurkeuze is het belangrijk rekening te houden met de kleuren van je interieur in de rest van het huis, de kleuren van je woning aan de buitenkant, en de kleuren van de omgeving rondom je huis. Over het algemeen is het belangrijk het kleurgebruik rustig te houden, dus beperk het aantal kleuren, materialen en meubilair.

Houd het minimalistisch en maak bij het inrichten en stylen gebruik van lichte natuurtinten, natuurlijke materialen en groene planten. De tuinkamer wordt op deze manier een vage grens tussen het interieur en exterieur van je woning.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide