2784
Werelds wonen

Nederlanders staan bekend als echte globetrotters en ontdekken over het algemeen maar al te graag de wereld om hen heen. En geef ons eens ongelijk, de wereld barst van de schitterende oorden. Er is zoveel te zien en te beleven op de meest exotische bestemmingen! Het is dus zo gek nog niet dat we ons ook binnenshuis graag omringen met ‘wereldse zaken’. Met de juiste kleuren en materialen roep je zomaar die Marokkaanse, Peruaanse of Indiase sferen op. Vanaf je favoriete plekje op de bank waan je je weer even op die bijzondere plek. Ook wat meer wereldse invloeden aan je inrichting toevoegen? Het makkelijker dan je denkt. We geven je graag wat tips voor het toepassen van deze bijzondere interieurtrend.

Het zonnige zuiden of het verre oosten
De wereldse trend gaat mooi samen met de eclectische woonstijl. Een Marokkaans dienblad sier je bijvoorbeeld op met een bonte verzameling aardewerk uit alle mogelijke windstreken. Durf te mixen, ook in grotere lijnen; de patchwork kelims (vloerkleden) uit Turkije combineer je net zo makkelijk met woonaccessoires in symmetrische Japanse vormen of zijden, kleurrijke stoffen uit India. ’s Avonds duik je dan weer lekker weg onder een wollen plaid met Aztekenprint.

Iets meer dat zomerse, Mediterrane gevoel benadrukken? Ook met mozaïeken en tegeltjeswerk in fris azuurblauw, zeegroen en zonnig geel zoals we die kennen uit Portugal en Spanje creëer je doeltreffend een eclectisch geheel. Op Wonenonline.nl zie je bijvoorbeeld hoe je zo’n prachtige Portugees tegeltjeseffect kunt creëren doormiddel van behang.

Persoonlijke expositie
De wereldse woontrend loopt parallel aan die van de echte verzamelaars. Waren eerder ‘minimalistisch’ en ‘clean’ sleutelwoorden voor het interieur, nu mag je gerust weer laten zien wat je allemaal hebt verzameld door de jaren heen. Dus haal je meest bijzondere souvenirs maar tevoorschijn. Want zeg nou zelf, niet is toch leuker dan herinneringen ophalen bij die voor jou waardevolle snuisterijen?

Hout, kurk, metaal; schuw naast verschillende afmetingen ook het gebruik van verschillende materialen niet. Mix persoonlijke items met nieuwe accessoires. Vtwonen biedt mooie woonaccessoires aan. Scoor op de Kortingbox website nu een voucher voor een extra korting van 10% op de gehele collectie van de webshop. De voorwaarde is wel dat jouw verzameling op een min of meer geordende manier getoond wordt. Daar helpt bijvoorbeeld een wandgrote, stoere stellingkast bij of idem planken.

Een wereld vol kleur
De wereld is kleurrijk! Dus kies je voor de wereldse woontrends, dan mag je ook wat kleur betreft een stapje over de grens doen. Wat dacht je van het mysterieuze, donkerrode marsala of chique, helder donkergroen. Met een wandje in een van deze kleuren droom je als vanzelf weg over verre oorden. Hang er een mooie vintage wereldkaart aan op en de ‘wereldse woontrend’ is helemaal compleet!

Deze of juist contrasterende kleuren als oker- en goudgeel en denimblauw vind je dit jaar overigens ook in allerlei woonaccessoires terug. In de online shop van Vtwonen vind je daarnaast ook items van rotan, metaal en kurk. Het zijn materialen die perfect binnen deze woontrend passen. Neem een kijkje op de website van Vtwonen voor meer inspiratie.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide