1075
Stijlvol marmer, een prachtig interieur materiaal
Gepubliceerd: 27-05-2022 Laatste update: 04-06-2022

Marmer, een materiaal voor in het interieur waar je van houdt of waar je met een boog omheen loopt. Bij marmer denk je waarschijnlijk aan klassieke villa’s met marmeren tegels op de vloer en marmeren badkamers.

Marmer heeft een zeer uitgesproken look. Toch zien wij dat marmer als materiaal in het interieur aan een opmars bezig is. Hoe je marmer combineert met de trends van vandaag leggen wij je in dit artikel uit.

Wat is marmer?

Marmer is een kostbaar natuurproduct gemaakt van een soort getransformeerd kalksteen. Marmer is al zo oud als de weg naar Rome, bijna letterlijk. Het meeste marmer komt namelijk uit Italië en Griekenland.

inspiratiebrochures1.png

Vanwege zijn prachtige, bijna transparante lichtval is marmer zeer gewild als bouwmateriaal in interieurs. Ook in kunsten als beeldhouwen zien we het gebruik van marmer terug, hoewel het een vrij harde steen is om handmatig te bewerken.

Door zijn uniekheid en uitstraling is marmer een duur product. Er zijn dan ook vele varianten op de markt die nagemaakt zijn maar er wel op lijken. Marmer is in verschillende kleuren verkrijgbaar, maar vaak wel de lichtere tinten variërend van grijs, tot roze en wit. Zwart en grijs zul je het van nature niet aantreffen, dan zijn het vaak andersoortige materialen zoals natuursteen.

Marmer look in je huis

Marmer stond een tijdje voor kitsch en protserig. Maar dat is vandaag de dag zeker niet meer het geval. Marmer is met een ware opmars bezig, maar echter wel op een subtiele manier. De lichte kleur kan namelijk al snel overheersend zijn, dus pas op met het gebruik ervan.

Echt of nep marmer?

Net als bij andere materialen in het interieur is echt en nep marmer lastig van elkaar te onderscheiden. Het hoeft daarom niet altijd meteen heel duur te zijn, wanneer jij kiest voor marmer in je interieur. Producten waar wij het vooral in terugzien vandaag de dag is in de keuken door middel van keukenbladen en ook in accessoires wordt het veel gebruikt. Urban chique, sophisticated Paris en bohemiam interieurs combineren goed met marmer.

Een mooie toevoeging

Marmer is bij goed gebruik een ontzettend mooie toevoeging aan het interieur. Naast het fungeren van marmer als aanvullend materiaal in een interieur krijgt het ook steeds vaker een prominente rol door een marmeren vloer of badkamer. Laat je hierover vooraf wel goed informeren over de kleur en de kosten. Doordat het een natuurproduct is kunnen de kleuren wel eens verschillen.

Maar meer marmer? Wij zijn voor!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide