Zet voordat u begint met uw badkamerplanning uw huidige en toekomstige leefpatroon op een rij. Is het s-morgens spitsuur of zijn er verschillende ontwaakmomenten? Houdt u van douchen of baden? En moet u wellicht rekening houden met het feit dat u een dagje ouder wordt?

Beeld Duravit

Voor haar laatste nieuwe lijn gaf badkamerspecialist Ideal Standard carte blanche aan Marc Newson, één van de meest vooruitstrevende en veelzijdige ontwerpers van deze tijd. De Australiër ontwierp een verfrissende reeks wastafels in porselein en ligbaden in acryl, evenals een volledige serie kranen en toebehoren. Zijn innovatief badkamerconcept is vanaf eind mei te zien in Marc Newson, een exclusieve solotentoonstelling die het Groninger Museum organiseert.

De porseleinen elementen van Newsons badkamerlijn voor Ideal Standard lijken op sculpturen, alsof ze gebeiteld zijn uit glanzende witte marmerblokken. De elegante ronde hoeken creëren een zacht en harmonieus gevoel, niettegenstaande de stevigheid en kracht van hun basisvorm.

Naast de porseleinen wastafels, wcs en bidets en de ligbaden in acryl omvat de collectie een brede selectie van aantrekkelijke accessoires vervaardigd van hoogwaardig wit acryl, alsook een ruim aanbod designkranen en toebehoren. Met hun geribbelde draaiknoppen en hun stevige vorm zijn de kranen complementair aan de elegante industriële stijl van de producten in porselein en acryl.

Externe designers voor Ideal Standard
Het is niet de eerste keer dat Ideal Standard met externe ontwerpers in zee gaat. Eerder al werkte de Europese producent van designsanitair samen met gerenommeerde vormgevers zoals Renzo Piano, David Chipperfield, Seymour Powell en Robin Levien. Daarnaast stimuleert Ideal Standard ook de jonge generatie ontwerpers.

Marc Newson werd gekozen om zijn vernieuwende concepten en visuele designtaal. In zijn moederland Australië was er dan ook niet echt een designtraditie waarmee hij zich kon associëren. Newson is ook één van de meest invloedrijke designers van zijn generatie. Hij heeft al gewerkt voor verschillende disciplines: van het ontwerpen van stoelen en horloges over het creëren van een auto en fiets tot het vormgeven van een privé-jet.

Good Design Award
Newsons exclusieve badkamerconcept won meteen de Good Design Award, een prestigieuze designprijs uitgeschreven door het gerenommeerde Chicago Athenaeum, Museum of Architecture and Design. Zijn badkamerlijn zal ook permanent tentoongesteld worden in het Chicago Athenaeum Museum. Van 23 mei tot 5 september is zijn ontwerp ook te zien in het Groninger Museum dat een grote solotentoonstelling organiseert. Het is de eerste keer dat er een uitgebreid overzicht van Newsons oeuvre te zien is in Europa. Daarna zal de expo doorreizen naar het Design Museum in Londen.

Met de nieuwe lijn van Newson, geïnspireerd door geometrische vormen, introduceert Ideal Standard de originaliteit en eenvoud van hedendaags design in miljoenen badkamers. Zelf omschrijft Newson zijn collectie als simplistisch: "Ik wilde geen design met franjes en evenmin een design om het design. Ik hou ervan om dingen te ontwerpen die nuttig en gebruiksvriendelijk zijn en tegelijk hedendaags ogen. Aangezien ik gewend ben om in metaal en plastic te ontwerpen, is het werken met porselein en acryl voor mij een nieuwe ervaring. Het is heel organisch materiaal dat zijn eigen weg gaat tijdens het productieproces. Best wel spannend. Gelukkig kon ik rekenen op de hulp van het professioneel team van Ideal Standard."

Elegante retrostijl
In de late jaren tachtig en in de jaren negentig bracht Newson met zijn vloeiende vormen, felle kleuren en ongewone materialen plezier en verbeelding in de sobere en serieuze designwereld. Zijn voorwerpen en interieurdesigns riepen de futuristische elegante stijl van de jaren zestig op die je terugvindt in de sciencefictionfilms van Stanley Kubrick en de eerste James Bond-klassiekers. En tegelijk illustreerden ze Newsons enthousiasme voor technologie en zijn ervaring als beeldhouwer

Wie geniet er nou niet van het schouwspel van dansende vlammen in een haardvuur? Zeker op gure winterdagen is de haard een geliefd item in de woning. Echte fans kiezen voor een authentieke open haard. Een rookkanaal dat aan alle eisen en veiligheidsvoorschriften voldoet is dan absoluut een vereiste. Het laten aanleggen van een geschikt rookkanaal is werk voor de vakman, ga daar dus nooit zelf mee aan de slag! Leuker is het om attributen als een vonkenvanger en het trio van pook, tang en veger uit te zoeken. Behalve noodzakelijk zijn het ook stijlvolle blikvangers rondom de haard. En wat te denken van de schouw; nostalgisch vol sierlijke krullen, of liever strak en minimalistisch? Wie een leverancier van schouwen bezoekt kijkt zijn/haar ogen uit; er zijn zoveel stijlen, vormen en materialen. Maak dan maar eens een keuze. Het afvoerkanaal voor een gashaard is eenvoudiger te realiseren dan dat van een open haard, maar evengoed nog wel werk voor de specialist. Bij een gashaard met een zogenoemd "gesloten systeem" is het afvoerkanaal gecombineerd met de aanvoerbuis voor de verbrandingslucht. Daardoor kan in nagenoeg alle gevallen, ook als er geen schoorsteen aanwezig is, een gashaard worden geinstalleerd.

Wie zich gaat orienteren op het gebied van gashaarden zal het wellicht duizelen van de diverse modellen, soorten en maten. Van ware designstukken tot nostalgische haarden, van inbouw tot vrijstaande exemplaren, het kan niet op! Heel bijzonder zijn de doorkijkhaarden, waarbij je via de vlammen naar de aangrenzende kamer kan kijken. De bediening is kinderlijk eenvoudig. Met een simpele druk op de knop geniet je al van een vlammenspel dat niet van echt te onderscheiden is. De vlammen laten zich met behulp van de bijgeleverde afstandsbediening vanuit de luie stoel bedienen. Gashaarden voorzien de woning ook van warmte en zijn uitermate geschikt als bijverwarming. Wie de haard vooral als een decoratief element ziet, kan kiezen voor een elektrische haard. Veel warmte moet men hier niet van verwachten, bij deze haarden gaat het echt om het sfeerverhogende karakter. Omlijst door een fraaie schouw oogt het geheel als een knus plaatje. En omdat de enige vereiste de nabijheid van een stopcontact is, kunnen ze op elke gewenste plek staan en zijn ze eenvoudig te verplaatsen. Voor welke haard u ook kiest, ga altijd naar een erkend installateur die is aangesloten bij het Sfeerverwarmingsgilde. Want spelen met vuur is leuk, maar het moet wel verantwoord gebeuren!

Baden in weelde

Hoewel er niks mis is met een badkamer voorzien van toilettafel en douchecabine; vormen zaken als een tweede toilet en een ligbad een verrijking voor deze ruimte. Uiteraard spelen de beschikbare vierkante meters hierbij een grote rol. Er zijn leveranciers die speciale oplossingen bedacht hebben om de kleine badkamer van zo veel mogelijk comfort en luxe te voorzien. Hoekopstellingen zijn hierbij zeer geliefd en tegelijkertijd ruimtebesparend. Wie niet over voldoende ruimte beschikt voor een douche en een bad kan beide combineren. Er zijn baden met een speciale uitsparing, zodat er probleemloos en zonder gevaar voor uitglijden gedoucht kan worden. Wie het hak- en breekwerk niet ziet zitten kan het ook kleinschaliger aanpakken. Een ander badkamermeubel verricht soms wonderen. Zwevende meubels, al dan niet voorzien van royale laden, ogen niet alleen fraai, maar zijn ook praktisch qua schoonmaakgemak. Completeer het geheel door een of twee waskommen op het meubel te plaatsen. Tegenwoordig mogen de wasbakken gezien worden en zijn ze leverbaar in diverse kleuren en vormen. Zonde om in te bouwen! Helemaal van nu zijn de natuurlijke materialen; hout en natuursteen vormen een prachtig plaatje.

Handig zijn de verrijdbare badkamertrolleys; niet alleen heb je zo altijd alles binnen handbereik, maar de opstelling van de badkamer is kinderlijk eenvoudig aan te passen. In een contrasterende kleur zorgen ze voor een speelse noot. Nog niet zo bekend, maar langzaam in opmars is het bidet. Reuze handig voor een klein wasje, het schoonmaken van vieze voeten en babybillen, maar uiteindelijk bedoelt als een stukje extra hygiene, met name na het toiletbezoek. Qua douches en douchecabines hebben de ontwikkelingen ook niet stil gestaan. Sommige cabines zijn ware designelementen, waarbij veelvuldig gebruik gemaakt wordt van (veiligheids)glas. Trend is het XL-douchen. Extra grote douchekoppen met klinkende namen als Raindance en Rainshower, maken van het douchen een ware sensatie. Rondom genieten van de waterstralen en misschien zelfs wel een aangename massage? Kies dan voor een douchekolom. Via diverse en vaak verstelbare zij-jets geniet je optimaal van het verkwikkende water. De douchekolom is ook een verademing voor de liefhebbers van het samen douchen; niemand staat meer naast de straal. Helemaal luxe zijn de stoomcabines, waarin men uiteraard ook prima kan douchen. Even bijkomen van een drukke dag? Neem dan plaats in de stoomcabine. Vul het geurreservoir met een lekker luchtje, zet een favoriet muziekje op en het ontspannen kan beginnen. Wie liever ronddobbert in warm water kan zich laten verwennen in het bruisende en bubbelende water van een whirlpool. Geintegreerde jets zorgen voor een gerichte massage, terwijl het kolkende water voor een energiek gevoel zorgt. Er zijn zelfs exemplaren waarbij ingebouwde onderwaterspots lichaam en geest verwennen met zogenaamde chromotherapie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de helende werking van kleuren op ons gestel. Behalve XL-douchen is het ook mogelijk om groots te baden. In de duobaden is het heerlijk badderen met zn tweetjes, maar er zijn ook varianten waarin drie of meer personen kunnen genieten van een weldadig warm bad. Bedenk dat deze investering niet alleen de badkamer maar ook jezelf ten goede komt!

Genieten!
Een woning die perfect aansluit bij de woonwensen van de bewoners heb je niet zomaar. Behalve geld gaat er ook nogal wat tijd in een dergelijk project zitten. Maar hoe heerlijk is het om aan t eind van de rit onderuit te zakken in je nieuwe bad en je de koning te rijk te voelen in je eigen paleis?! Na de voorpret van het uitzoeken, orienteren en informeren, na de drukte en stress van het verbouwen en herinrichten is de tijd van het grote genieten begonnen. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait; volop genieten in en van je eigen huis!

Bron: Vereniging Confortabel wonen

In het voorjaar krijgen velen van ons last van de bekende lentekriebels en opruimwoede: het huis moet schoon en vooral opgeruimd. Al generaties lang doen we het, misschien omdat we in het zonnetje opeens het stof goed zien opdwarrelen? Hoe dan ook, instinctief hebben mensen er in het voorjaar extra behoefte aan om het huis op te ruimen, schoon te maken en fris de lente in te gaan. Het huis wordt gepoetst, kasten worden opnieuw geordend en oude rommel wordt weggegooid. Cabinet, producent van luxe inbouwkasten op maat, helpt een handje door tien opbergtips te geven voor een opgeruimd en net huis.

Tien Cabinet-tips

1. Schift je spullen. Doe kleding weg, die al een jaar niet gedragen is. Of geef het aan bijvoorbeeld het Leger des Heils.

2. Inventariseer wat nodig is aan opbergsystemen: sorteer je spullen en doe de spullen die bij elkaar horen, bij elkaar.

3. Leg of hang kleding die vaak gedragen wordt, binnen handbereik, andere (feest)kleding kun je op een minder prominente plek opbergen.

4. Vouw kleding smal op, zodat er twee stapels naast elkaar op een kastplank passen.

5. Kasten rondom deurkozijnen zijn een elegante oplossing bij gebrek aan bergruimte.

6. Gebruik aparte opbergmiddelen. Zorg voor handige mandjes of ladekastjes die passen bij bijvoorbeeld accessoires, ondergoed, sokken et cetera.

7. Gebruik een beschermhoes voor een pak en de bewaardoos/zak van je schoenen; deze beschermen tegen stof.

8. Gebruik de ruimte tot onder het plafond en kijk welke accessoires inzetbaar zijn om die ruimte goed te benutten, zoals garderobeliften en schoenenrekken.

9. Berg kleding per seizoen op in de kast, overige kleding kan in de kast op zolder stofvrij bewaard worden tot het volgende seizoen.

10. Haal het Ideeënboek op in de Cabinet-winkel en/of laat je adviseren door de specialisten aldaar.

Na het opruimen met hulp van deze tips nog steeds ruimte te kort? Cabinet realiseert voor iedere ruimte in elk huis de juiste kastruimte. De inbouwkasten bieden tal van mogelijkheden: van wand tot wand, van vloer tot plafond, met binnen- of buitenhoek, onder een schuin dak, als inloopkast, voor een onregelmatige wand en nog veel meer. Cabinet zorgt ervoor dat elke centimeter optimaal benut en waardevolle ruimte gewonnen wordt

Natuurlijk, we dromen allemaal wel van een huis waarin je kunt verdwalen, een inloopkast en een badkamer zo groot als een balzaal. Maar een klein huis is vaak veel gezelliger, vraagt minder onderhoud én doet een beroep op je creativiteit! Kleine ruimtes vragen om grootse ideeën €¦

Groot of klein, smal of lang. Een vrijstaande villa of een studentenkamer. Een stadsappartement of boerderij op het platteland. Sofa.com heeft goede ideeën voor elke ruimte. We laten graag zien hoe je van een kleine ruimte, met een beetje creativiteit, toch een gezellige, rustgevende ruimte kan maken. Compact living!

Mini-woonkamer
De kunst van een kleine woonkamer is met weinig spullen op een creatieve manier ruimte creëren. Probeer hoeken in te richten die in elkaar overlopen. Een eethoek en een zithoek bijvoorbeeld, waarbij je de eetstoelen bij veel bezoek gemakkelijk aan kan schuiven in het zitgedeelte. Door gebruik te maken van één basiskleur creëer je één geheel en bewaar je de rust. Bij sofa.com hebben we genoeg mogelijkheden voor een gezellige zithoek in iedere ruimte. Alle banken zijn verkrijgbaar in tweezits-formaat, zo is onze Bluebell er al in een breedte van 162 cm. Perfect in combinatie met een voetenbankje dat je makkelijk kunt verschuiven. En waarom niet twee fauteuils in plaats van een bank? De Emma-fauteuil is maar 53 cm breed, maar wel lekker diep, dus onderuitzakken kan hartstikke goed.

Woon-slaapkamer
Hoe wordt je woonkamer ook een plek waar je rustig slaapt? Maak je bed onderdeel van de ruimte, door te kiezen voor een bepaalde stijl en kleur die past bij de rest van je kamer. Accessoires als een sprei kunnen hierbij helpen. Kies verder voor een dekbedovertrek in één kleur. Voordeel van een woon-slaapkamer is dat je je bed ook bij je zithoek kunt trekken: zo creëer je extra zitruimte! Bij sofa.com kies je je bed precies in de kleur en stof die bij je interieur past. En we hebben een aantal erg comfortabele slaapbanken in ons assortiment €¦zodat je je bank al bijna niet meer af hoeft.

Voor meer inspiratie over lekker slapen kijk je op www.sofa.com.

De meeste zolders zijn bergzolders. Maar opgeruimd is anders. Is de zolder al afgeschot, dan nog is het daarachter vaak een chaos aan dozen, bakken en losse spullen. Dit kan anders; beter en mooier. Met een meubelconcept dat de ruimte onder het schuine dak optimaal benut met laden en kasten. Tot op de centimeter nauwkeurig. Dat geeft pas ruimte.

Een kleurrijke collectie met heldere kleuren zoals groen, helder blauw, roze, tomaat root & violet. Combineer de verschillende patronen en stoffen en creeer een swingende woonsfeer!

Op zoek naar ideeën voor uw woonkamer of keuken? Toe aan verandering in uw interieur? Volg dan de nieuwste trend: breng buiten naar binnen! Eco is helemaal hot. Natuurlijke materialen doen het heel goed in uw interieur. Uw woonkamer of eetkeuken loopt zo organisch over in uw tuin. En dat geeft een fijn gevoel in deze tijd waarin de tuindeuren weer vaker openstaan.

Voor iedereen die zijn interieur wil veranderen en het thuis, met de winter voor de deur, extra gezellig wil maken is dit hét moment om erop uit te gaan. Tijdens één dagje woonwinkelen krijg je inspiratie, leuke ideeën en gratis interieuradvies om een nieuwe sfeer in huis te halen. Woonwinkels en slaapkamerspeciaalzaken selecteren hun noviteiten op het gebied van wonen en slapen op Woonmodecity, een belangrijke vakbeurs waar fabrikanten hun nieuwe collecties presenteren. De nieuwe Woonmode trends van het Perscentrum Wonen zijn doorvertaald in kleurrijk bedtextiel, luxe bedden, decoratief behang, zachte stoffen, spectaculaire zachte en vlakke vloeren en sfeervolle raamdecoratie. Een aantal spraakmakende noviteiten op een rij.

Sfeermakers uit Nieuw Zeeland
cittadesign-oktober-2010De wintercollectie bed-, bad- en tafeltextiel, servies en accessoires van het stijlvolle label Cittadesign is ontworpen en gemaakt in Nieuw Zeeland; van prachtige fotolijsten en sierkussens met bijpassende plaids tot glaswerk, schalen en windlichtjes. Hier wordt je hebberig van! Voor meer informatie: www.cittadesign.be

3 Toppers
Met 3 nieuwe collecties behang en stoffen is er bij Eijffinger voor elke woonstijl iets nieuws te vinden. De collectie Black & White haakt in op het beroemde zwart-wit thema met een verzameling nieuwe dessins die variëren van klassiek (toile-de-juey en pied-de-poule) tot modern (New York skylines, grafische dessins en plattegronden). Elk behang heeft bijpassende gordijnstoffen. Collectie Bindi is vernoemd naar het sieraad dat vrouwen in India op hun voorhoofd plakken. De kleurrijke collectie bestaat uit behang en stoffen met o.a. sierlijke paisley motieven en gouden en metallic dessins op een linnenlook ondergrond. Voor interieurs met een Scandinavisch tintje is de collectie Flot, bestaande uit behang én stoffen, perfect met dessins uit de natuur zoals vogels, bladeren en bloemen. Voor meer informatie: www.eijffinger.com

Van modern tot klassiek
De stoffen van Ado zijn kwalitatief, kamerhoog (geen stiknaden in de gordijnen), kleur- en lichtecht. De nieuwe Ado Addition collectie heeft naast deze praktische eigenschappen ook een prachtige variatie van moderne dessins, retro dessins en natuurlijke structuren die de sfeer in huis een luxe uitstraling geeft. Vooral de stoffen met een metallic glans, borduursel of weefsel erin springen eruit. Voor een moderne raamdecoratie introduceert Ado een nieuw ophangsysteem waaraan een lichte voile met een donkere gordijnstof wordt gepresenteerd. Voor meer informatie: www.ado.nl

Ultieme luxe
De luxe stof Ciena van Gimko heeft een Home & Graden Award gewonnen in Engeland in de categorie hand geborduurd. De stof is prachtig om toe te passen in een klassiek-landelijk interieur in combinatie met andere stoffen uit de ambachtelijk gemaakte collectie van Burny de la Cuona zoals de stonewashed en geslagen stof Buffalo die een stoere (door de permanente kreukel die erin zit) en chique look heeft. Voor meer informatie: www.Gimko.nl

Fris en puur
We verlangen in deze donkere tijd van recessie naar een licht interieur. Dat blijkt ook uit de vele witten die zijn toegevoegd aan de nieuwe stoffencollectie van Vadain. Wit is fris, krachtig, puur en energiek. De collectie bestaat uit unis, transparanten, drukstoffen en jacquards. In reactie op de trends waarbij details worden uitvergroot en het ringengordijn populair is, kan bij Vadain nu gekozen worden voor extra grote ringen van maar liefst 66 mm doorsnee. Ze zijn te verkrijgen in de kleuren messing, nikkel, oud goud, antiek nikkel, oud koper, satin en gun metal. Voor meer informatie: Vadain, T 088-5500000.

Ontwerp je vloer
Met de nieuwe wolcollectie Country Contemporary van Flor by Heuga heb je het praktische voordeel van een tapijttegel maar de look van een prachtig wollen kamerbreed tapijt. Je kunt een eigen ontwerp maken met kleuren die dicht bij elkaar liggen zoals zand en kiezelgrijs. Zo heb je een persoonlijk vloerdessin met een stijlvolle modern-klassieke uitstraling. Voor meer informatie: www.florbyheuga.nl

Kleurrijke basis
De uitgebreide collectie tapijt en vinyl van Interfloor blinkt uit in kleurvariaties en moderne dessins. De vinylcollectie Living Trends met o.a. een bamboemotief in hippe snoepkleuren is een aanrader. Het tapijt is er in allerlei structuren en kleuren; van bouclé tot hoogpolig en van knalgeel tot zacht grijs. Voor meer informatie: www.interfloor.nl

Nieuwe generatie parket
Met het nieuwe Parquet lanceert Quick Step een nieuwe generatie samengesteld parket. Afhankelijk van de individuele smaak in stijl en sfeer, zijn er drie collecties: Palazzo, Castello en Villa. In totaal goed voor zon 47 vloeren om uit te kiezen. Dankzij het innovatieve Uniclic Multifit installatiesysteem is de vloer door zowel doe-het-zelvers als door professionals in een handomdraai geplaatst. Mede dankzij de zeven lagen -vooraf aangebrachte- vernis op de toplaag is dit parket onverslijtbaar. Voor meer informatie: www.quick-step.com

Make-over
makeoverDe collectie van de Workshop is opgebouwd uit 34 stoffen die in alle producten terugkomen. Daardoor zijn alle accessoires goed met elkaar te combineren. Speciaal om kamers, in een paar minuten, een echte make-over te geven. Leuk voor meisjes-meisjes! Voor meer informatie: www.deworkshop.eu

Mode voor je raam
bece-pure-themaMet de vier woonmodethemas Pure, Classic, Lovely en Art of design presenteert Bécé zijn eigen modebeeld op het gebied van raamdecoratie. Zoek je een nieuwe blind, lamel, jaloezie, rol- of plisségordijn dan is het makkelijk uitzoeken op de winkelvloer bij de dealers van Bécé. De uitgebreide collectie raamdecoratie wordt gepresenteerd in combinatie met een inspiratieboek waarin je je eigen persoonlijke sfeer met bijpassende raamdecoratie kunt vinden. De nieuwe collecties worden dus op kleur, materiaal én (nieuw!) op sfeer gepresenteerd. In het boek ook een palet met bijpassende verfkleuren van Histor zodat de muren en wanden mooi coördineren. Voor meer informatie: www.bece.com

Flexibele rail en tegel
forinn-flex-railforinn-liquid-tilesDe Liquid tile is een spectaculair nieuw product uit Korea. Deze oersterke (je kunt er een kogel op afschieten!) kunststof tegel bevat twee 2 vloeistoffen (oliën) die zich niet vermengen en door de druk verandert het patroon. De Flex rail van Forinn is nog zon handig nieuw product namelijk een oprolbare, flexibele gordijnrails voor organisch gevormde plafonds en muren. De rails is transparant en dus perfect om als onzichtbare ruimteverdeler op te hangen. Voor meer informatie: www.forinn.nl

NIEUW VOOR DE SLAAPKAMER

Het meest groene dekbed
Natuurlijk slapen doe je onder de nieuwe Texeler Organic collectie dekbedden en hoofdkussens van TWO Bedding. Organisch betekent dat ieder Texeler Organic dekbed van stiksel tot tijk ecologisch op verantwoorde wijze is geproduceerd. De wol is afkomstig van schapen die op biologische grond grazen. Voor de katoenen tijk is alleen die katoen gebruikt waarbij tijdens de productie geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Het katoen is op geheel organische wijze tot stand gekomen. Zelfs de hoeklinten en productkaartjes zijn bedrukt met ecologische inkt. Elk dekbed wordt verpakt in een attractieve tas van organisch katoen. Het Texeler Organic dekbed voldoet aan alle eisen van GOTS en mag dus het bijbehorende EKO certificaat voeren. Het GOTS-label (Global Organic Textile Standard ) geeft u de verzekering dat u een echt EKO-product in handen heeft, alle onderdelen van het dekbed zijn getest, vanaf de allereerste fase van een milieubewust en sociaalverantwoord productieproces. Voor meer informatie: www.texeler-irisette.nl

Wald geeft boxspring allure
Slapen op een boxspring is zeer comfortabel maar vaak is het lastig er een stijlvol en modern hoofdeinde bij te vinden. Nieuw van Avek is de achterwand Wald voor het Noflik boxspring programma. Deze achterwand is ontworpen door Hans Daalder en valt op door de grove steek aan de zijkant van het hoofdbord. Voor meer informatie: www.avek.nl

Designklassieker voor de slaapkamer
Auping brengt ter ere van zijn 120-jarig jubileum een nieuwe versie van de Cleopatra uit. Het unieke retro design is behouden, maar het slaapcomfort is verbeterd. De Cleopatra is uitgerust met het Auping Actieve Ventilatie en Support (AVS) systeem. In samenwerking met de ontwerpstudio van Beddinghouse is het dekbedovertrek Fusion (in green, multi en grey) ontwikkeld dat perfect past bij de retro uitstraling van het bed. Voor meer informatie: www.auping.nl

LIEF! slaapt lekker
lief-van-es-home-Het lifestyle merk LIEF! is bekend geworden door de T-shirts bedrukt met woorden als lief! en stoer! In navolging van de hippe kledingcollectie is er nu in dezelfde herkenbare stijl een bed- en badtextiel collectie van Van Es home. Met bijpassend bedje, commode en interieuraccessoires om de kinderkamer er superlief uit te laten zien. Voor meer informatie: www.vaneshome.nl

College style for boys
van-es-cottonfieldHet label Cottonfield is herkenbaar aan de combinatie van klassieke klasse en een sportieve lifestyle. Nieuw voor de bedtextielcollectie 2009-2010 zijn de dessins Berkeley, Eton, St. Louis and Yale, allemaal met een variatie op de tijdloze ruit. Met bijpassende badjas voor stoere boys! Voor meer informatie: www.vaneshome.nl

In bed met Mart Visser
Steeds meer modeontwerpers en/of bekende Nederlanders richten zich op het interieur. De nieuwe Home Couture collectie met luxueuze dekbedsets van Mart Visser hebben matzilveren plissébanden en modische dessins met onder andere schetsen en de handtekening van de meester zelf! Voor meer informatie over: www.tchp.nl.

Scandinavische bedmode
cinderella-skandinavischLast van koude voeten bij het slapen? Met de nieuwe dekbedcollectie Cinderella Nature behoren die tot het verleden door de flanellen onderzijde van het dekbedovertrek. Ook in het hoofdkussen is flanel in combinatie met katoen verwerkt. De dessinmix van ruiten, strepen en sneeuwkristallen maakt de op de Scandinavische cultuur geïnspireerde collectie compleet. Voor meer informatie: www.tchp.nl

oriental-leaf-umberto-tanUmberto Tan lanceerde voor JMA zijn HUMBERTO bed- en badtextiel collectie met stijlvolle kleuren, subtiele dessins én bijbehorende luxe kimonos, pyjamas en T-shirts zodat je niet in een versleten T-shirt of oude pyjama in je stijlvol gedecoreerde bed duikt. Voor meer informatie www.jmabenelux.nl

Patchwork en meer
beddinghouse-coozbeddinghouse-red-labelEen echte trend voor bedmode is het mixen en matchen van diverse dessins en motieven in één dekbed en dit te combineren met een bijpassende patchwork plaid of sprei, sierkussens en lampenkappen. Kijk voor inspiratie eens naar de nieuwe collectie Red Label van Beddinghouse met klassieke ruit- en streepdessins of de kleurrijke tienercollectie COOZ.

Bron: Perscentrum Wonen