Home is where the heart is, zeggen de Engelsen. Je huis is waar je je thuis voelt, zeggen wij. Om je thuis te blijven voelen in je eigen huis, moet er zo nu en dan iets vernieuwd of aangepast worden. De tijd verandert, smaak verandert, dus een huis verandert mee. Een complete make-over is vaak niet nodig. Een nieuwe vloer, een nieuwe keuken, of een nieuwe badkamer kan het thuisgevoel al extra versterken.

We beginnen bij de vloer: de basis van het interieur. Een nieuwe vloer geeft uw huis een compleet andere look, ook al blijft de rest van het interieur hetzelfde. Meubels tonen nu eenmaal anders op een andere ondergrond. Erg in opkomst is de betonnen gietvloer. Beton geeft uw huis een stoer en robuust karakter. U kunt het beton in iedere gewenste kleur laten schilderen. Bovendien is de vloer naadloos en dat is wel zo gemakkelijk met schoonmaken. Een andere variant van een gietvloer is de epoxy-vloer. Toegegeven: je moet even durven, want met deze gummi-achtige vloer maak je wel een statement. Deze vloer staat niettemin heel goed in een strak en trendy interieur. Houten vloeren staan nog altijd met stip op nummer een als het gaat om populariteit. Niet gek, want houten vloeren en parketvloeren hebben een tijdloze uitstraling. Een trend is om parket in verschillende patronen te laten leggen, zodat de vloer een speels effect krijgt. Ook kiezen veel mensen tegenwoordig voor de uit!

straling van een houten vloer en het gemak van laminaat. Dat kan door te kiezen voor laminaat met een toplaag van echt hout. Het resultaat is niet van een echte houten vloer te onderscheiden. Elke vloer heeft zo zn eigen charme en kenmerken. En er is zo veel te kiezen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan: natuursteen, plavuizen, of kurk. Met natuursteen hebt u een prachtige natuurlijke vloersoort. De meeste steensoorten zijn prima te combineren met vloerverwarming. Ga bij natuursteen niet over ee¨n nacht ijs, de vloer gaat immers een leven lang mee. En dan plavuizen en kurk. Iets van vroeger? Niets is minder waar. Deze vloeren zijn aan een comeback bezig. Natuurlijk wel in vernieuwde vorm. Hippe patronen en moderne kleuren maken deze vloeren helemaal van deze tijd. Wist u trouwens dat kurk een antistatische werking heeft, waardoor stof en huismijt worden afgestoten?

Zwart-wit, een klassieke inspiratiebron

Van de basis gaan we naar het centrum van het huis. Vraag tien mensen naar hun favoriete plek in huis en acht zullen antwoorden: de keuken. De moderne keuken kenmerkt zich door een doordachte vormgeving en veel aandacht voor gebruiksgemak. Te beginnen bij het design van de keuken. Naast de felgekleurde keukenkasten zien we steeds meer ruimte voor de zwart-wit keuken. Deze klassieke basiskleuren vormen weer een inspiratiebron voor het moderne interieur. Zwart en wit lenen zich apart goed als basiskleur, of creeeren samen een krachtig contrast dat kan worden aangevuld met levendige kleuraccenten. Beige-, antraciet- en grijstinten zien we eveneens terugkomen in het hedendaagse keukendesign. Het aanrechtblad is een van de blikvangers van de keuken. En ook hier signaleren we een nieuwe trend: het glazen keukenblad. En met glas bedoelen we dan gehard veiligheidsglas. Glas is slijtvast en blinkt ook uit in praktisch gemak. Ze zijn krasbestendig en porienvrij en daardoor hygiïenisch! en eenvoudig te reinigen. Het glas kan in diverse kleuren worden besteld en voor het oppervlak kan worden gekozen uit mat, glanzend, of satijn. Sinds kort zijn er zelfs glazen werkbladen verkrijgbaar met een bloemstructuur. Maar behalve de looks heeft ook de techniek de nodige veranderingen doorgemaakt. Zeker als het gaat om kooktechniek. De stoomoven blijft in rap tempo de markt veroveren. Stoomovens passen helemaal bij de gezonde kooktrend van nu. Door te stomen blijven voedingsstoffen en vitamines, maar ook kleur en vorm, goed bewaard. Wat minder bekend is, is dat in een stoomoven gerechten heel gemakkelijk opgewarmd kunnen worden. En dan smaakt het nog net zo goed als de eerste dag. Dat is een groot voordeel in vergelijking met andere opwarmtechnieken: smaak, voedingswaarde en structuur veranderen niet. Dat is natuurlijk erg handig in deze hectische tijd, waarbij er niet iedere dag tijd is om uitgebreid te koken. Nog zon innovatie die koken een stuk eenvoudiger maak! t: kookunits die naar wens worden ingedeeld. Losse elementen vormen sa men het ideale kookstation. Een unit om te wokken, een unit om te frituren, een inductie-unit, een gasbrander. Het is maar een voorbeeld. Wie wil kan elke vorm van koken, op elke gewenste bron, verenigen in ee¨n totaalconcept.

Koken in de buitenlucht

Het buitenleven wint steeds meer terrein in Nederland. En niet alleen in de zomer. Overkappingen en overdekte terrassen zorgen ervoor dat we ook in het voor- en najaar, of tijdens een kwakkelende zomer, volop van het buitenzijn kunnen genieten. En wat is er dan leuker om buiten te koken en vervolgens samen met vrienden of familie in de tuin van het eten te genieten? De buitenkeuken neemt dan ook een enorme vlucht in ons land. En dat zorgt ervoor dat er steeds meer keuze is op dit gebied. Aan het design van een buitenkeuken wordt tegenwoordig bijna net zo veel aandacht besteed als de gewone keuken. En ook op het gebied van koken is alles mogelijk: van de gewone kookplaat, tot wokbrander, of teppan yaki, de Japanse bakplaat. Een overdekt terras met buitenkeuken kan een aanzienlijke rol spelen in de waarde bepaling van uw huis. U heeft hiermee immers een extra woonvertrek gecreeerd. En dat is natuurlijk een gedachte om in uw achterhoofd te houden als u beslist om wel of niet ! te kiezen voor dit extra woongenot.

Een verfrissende regenbui

In tien jaar tijd kan er veel veranderen. En dat geldt zeker voor de ontwikkelingen in de badkamer. Van wasruimte is de badkamer veranderd in relaxruimte. Bij relaxen wordt vaak eerst aan het badderen gedacht. Niet vreemd, want tegenwoordig kun je thuis genieten van het bruisende en bubbelende water van een whirlpool. Geïntegreerde jets zorgen voor een gerichte massage, terwijl het kolkende water voor een energiek gevoel zorgt. Er zijn zelfs exemplaren waarbij ingebouwde onderwaterspots lichaam en geest verwennen met zogenaamde kleurentherapie. Maar niet alleen in bad, ook onder de douche is het lekker bijkomen van een drukke dag. Haren wassen in een tropische regenbui? Het kan met de regendouche. Regendouches zijn douchekoppen die zowel aan de wand als aan het plafond gemonteerd kunnen worden. Een speciaal systeem zorgt ervoor dat het water wordt vermengd met lucht. Hierdoor breken de stralen in druppels en dat voelt heerlijk aan op uw huid. Maar er zijn meer mogelijkheden.! Wilt u juist genieten van pulserende waterstralen en een aangename massage? Kies dan voor een douchekolom. Via diverse en vaak verstelbare zij-jets geniet je optimaal van het verkwikkende water. Of neem de stoomcabine: vul het geurreservoir met een lekker luchtje, zet een favoriet muziekje op en het ontspannen kan beginnen. Helemaal luxe is de Sunshower. Daarmee kun je douchen en bruin worden tegelijk. De Sunshower is een douche en zonnebank in een. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook nog een hoop ruimte in huis.

Spelen met vuur

Een haard of kachel is een droom van velen. Niets geeft dan ook zoveel sfeer als een brandend haardvuur. De geur van verbrand hout, het knisperen van de vlammen, de lome warmte. Enfin, we hoeven weinig uit te leggen over de gezelligheid die een haard of kachel met zich meebrengt. En het uitzoeken van een houtkachel wordt nu wel heel gemakkelijk. De haardenbranche introduceert binnenkort namelijk een rendementslabel voor houtkachels. Zo ziet u in ee¨n oogopslag het rendement, het vermogen en de mate van emissie van schadelijke stoffen van de betreffende kachel. En dat zijn bijzonder belangrijke gegevens om te bepalen welke kachel het beste in uw kamer past. Bovendien kunt u met deze informatie voor een milieuvriendelijke optie kiezen.

Ook de gashaard is nog steeds bijzonder polulair. En niet ten onrechte; gas betekent sfeer en gemak in een. Heeft u geen zin om zich bezig te houden met de houtvoorraad? Laat u de stofzuiger liever in de kast staan? Dan is de gashaard zeker iets voor u. Vaak wordt nog gedacht dat een gashaard niet mogelijk is, als er geen schoorsteen in huis aanwezig is. Maar met een gashaard die is uitgerust met een gesloten verbrandingssysteem is bijna altijd een oplossing te vinden. Wat is zon gesloten verbrandingssysteem? Gasgestookte haarden met een open verbrandingssysteem halen de zuurstof die nodig is om het gas te verbranden, uit de ruimte waarin het toestel zich bevindt of verkrijgen dat via een aparte luchttoevoer naar het toestel toe. Bij een gesloten verbrandingssysteem vindt de toevoer van verbrandingslucht en de afvoer van rookgassen door èèn en hetzelfde gecombineerde kanaal plaats. Omdat er met dit systeem dus zuurstof van buiten het huis wordt betrokken, vindt er geen beenvloeding plaats van het leefklimaat in de woning. Een gesloten verbrandingssysteem is dan ook ideaal voor mechanisch geventileerde woningen. Er is geen aparte luchttoevoer nodig en ook een schoorsteen is niet noodzakelijk. De plaatsingsmogelijkheden met dit systeem zijn legio, mede omdat het speciaal geconstrueerde kanaal over een grote afstand horizontaal kan worden toegepast. Om hinder naar de omgeving te voorkomen, is de uitmonding uiteraard wel aan regels gebonden. Laat de installatie dan ook altijd over aan een echte vakman. Vorig jaar is door de branche-organisatie "Het Sfeerverwarmingsgilde" (SVG) een erkenningsregeling in het leven geroepen, die garandeert dat u met een vakbekwaam en gediplomeerd bedrijf te maken heeft. Leden van het SVG bieden bovendien zwart op wit een door de branche gegarandeerde kwaliteit, zowel voor de producten als voor de installatie.

Verwarming

Het verwarmen van een woning kan op verschillende manieren gebeuren. Heel zelden kom je nog wel lokale verwarmingssystemen zoals gashaarden en gevelkachels tegen. Maar veruit de meeste huizen in Nederland worden toch wel centraal verwarmd. Daarbij kunnen zowel water als lucht worden gebruikt als warmte-overdragend medium. Een centraal verwarmingssysteem met een cv-ketel en radiatoren is de meest gebruikte verwarmingsinstallatie in de Nederlandse woning. Een ketel met een gasbrander verwarmt water dat via buizen naar de radiatoren loopt. De radiatoren geven via straling en convectie warmte af aan de omgeving. Het afgekoelde water loopt via retourbuizen weer terug naar de cv-ketel waar het weer opgewarmd wordt en opnieuw naar de radiatoren gaat. Naast, of in plaats van radiatoren kunnen ook convectoren worden toegepast. Dit zijn metalen buizen waar het water doorstroomt en die voorzien zijn van lamellen voor de warmteoverdracht. De werking van convectoren berust op convectie: ! koude lucht die wordt verwarmd, stijgt en gaat circuleren. Daarom kunnen convectoren in bijvoorbeeld putten in de vloer worden weggewerkt. Tegenwoordig zien we steeds meer dat ook vloer- en wandverwarming als hoofdverwarming worden geenstalleerd. Met warm water dat door leidingen in de vloer of wand stroomt, wordt dan een ruimte op temperatuur gehouden. Vloer- en wandverwarming geven stralingswarmte af, maar de ruimte wordt ook opgewarmd door de convectielucht die door de vloer of wanden wordt opgewarmd. Vloer- en wandverwarming worden ook wel lage temperatuurverwarming genoemd. De oppervlakte van de vloer of de wanden is dusdanig groot, dat ook bij een lage watertemperatuur voldoende warmte aan de omgeving wordt afgestaan. Dat is vooral gunstig bij het gebruik van een HR-ketel, omdat deze bij een lage watertemperatuur zeer energiezuinig is. Bij een gecombineerd systeem van radiatoren en vloer- of wandverwarming is een meng- en verdeelset nodig. Deze zorgt ervoor dat water ! met een hoge temperatuur beschikbaar is voor de radiatoren en water met een lagere temperatuur voor de vloer- of wandverwarming.

Dat steekt er boven uit!

Wilt u meer ruimte op de bovenverdieping? Dan valt een dakkapel te overwegen. Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel meer oppervlak dit oplevert. Wie de nieuw verkregen ruimte niet nodig heeft als slaapkamer of kantoorruimte zou zich eens flink kunnen laten gaan. Wat te denken van een complete relaxruimte? Menig sauna- leverancier biedt complete saunas die als pakket aangeleverd worden, speciaal voor dit soort doeleinden. Je zou kunnen gaan voor een eenvoudige cabine, maar meer genot biedt een stoomcabine. Super-de-luxe zijn de stoomcabines voor twee of meer personen, voorzien van ingebouwde speakers voor wat ontspannen muziek en als extraatje geur- en chromotherapie. Nu nog een paar heerlijke ligbedden, een binnenfonteintje en een sterrenhemel in t plafond en het grote genieten kan beginnen. Genieten in je eigen wellnessruimte wanneer je maar wil; na een drukke stressvolle dag loop je de trap op richting totale ontspanning. Wat wil een mens nog meer?!

Nieuwe woning

Stel, je bent je huis toch echt ontgroeid en de mogelijkheid tot aan- en verbouwen is er niet. Dan is de stap om op zoek te gaan naar een andere woning de meest logische. Meer woonoppervlak, een royale badkamer met tweede toilet, een extra slaapkamer, een zonnige tuin. Het zijn allemaal zaken die t wonen aantrekkelijker kunnen maken. Sommigen kiezen voor het gemak van een nieuwbouwwoning. Qua onderhoud zit men de eerste jaren dan behoorlijk safe. Omdat er praktisch geen verbouwingskosten zullen zijn, is er vaak een aanzienlijk budget voor de inrichting. Anderen vallen juist voor de charme van een oudere woning en hebben de kosten van een flinke verbouwing graag over voor het creeren van hun droomhuis. Hoe dan ook, in alle gevallen geldt: wat je er in stopt, komt er meestal ook weer uit!

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Wie geniet er nou niet van het schouwspel van dansende vlammen in een haardvuur? Zeker op gure winterdagen is de haard een geliefd item in de woning. Echte fans kiezen voor een authentieke open haard. Een rookkanaal dat aan alle eisen en veiligheidsvoorschriften voldoet is dan absoluut een vereiste. Het laten aanleggen van een geschikt rookkanaal is werk voor de vakman, ga daar dus nooit zelf mee aan de slag! Leuker is het om attributen als een vonkenvanger en het trio van pook, tang en veger uit te zoeken. Behalve noodzakelijk zijn het ook stijlvolle blikvangers rondom de haard. En wat te denken van de schouw; nostalgisch vol sierlijke krullen, of liever strak en minimalistisch? Wie een leverancier van schouwen bezoekt kijkt zijn/haar ogen uit; er zijn zoveel stijlen, vormen en materialen. Maak dan maar eens een keuze. Het afvoerkanaal voor een gashaard is eenvoudiger te realiseren dan dat van een open haard, maar evengoed nog wel werk voor de specialist. Bij een gashaard met een zogenoemd "gesloten systeem" is het afvoerkanaal gecombineerd met de aanvoerbuis voor de verbrandingslucht. Daardoor kan in nagenoeg alle gevallen, ook als er geen schoorsteen aanwezig is, een gashaard worden geinstalleerd.

Wie zich gaat orienteren op het gebied van gashaarden zal het wellicht duizelen van de diverse modellen, soorten en maten. Van ware designstukken tot nostalgische haarden, van inbouw tot vrijstaande exemplaren, het kan niet op! Heel bijzonder zijn de doorkijkhaarden, waarbij je via de vlammen naar de aangrenzende kamer kan kijken. De bediening is kinderlijk eenvoudig. Met een simpele druk op de knop geniet je al van een vlammenspel dat niet van echt te onderscheiden is. De vlammen laten zich met behulp van de bijgeleverde afstandsbediening vanuit de luie stoel bedienen. Gashaarden voorzien de woning ook van warmte en zijn uitermate geschikt als bijverwarming. Wie de haard vooral als een decoratief element ziet, kan kiezen voor een elektrische haard. Veel warmte moet men hier niet van verwachten, bij deze haarden gaat het echt om het sfeerverhogende karakter. Omlijst door een fraaie schouw oogt het geheel als een knus plaatje. En omdat de enige vereiste de nabijheid van een stopcontact is, kunnen ze op elke gewenste plek staan en zijn ze eenvoudig te verplaatsen. Voor welke haard u ook kiest, ga altijd naar een erkend installateur die is aangesloten bij het Sfeerverwarmingsgilde. Want spelen met vuur is leuk, maar het moet wel verantwoord gebeuren!

Baden in weelde

Hoewel er niks mis is met een badkamer voorzien van toilettafel en douchecabine; vormen zaken als een tweede toilet en een ligbad een verrijking voor deze ruimte. Uiteraard spelen de beschikbare vierkante meters hierbij een grote rol. Er zijn leveranciers die speciale oplossingen bedacht hebben om de kleine badkamer van zo veel mogelijk comfort en luxe te voorzien. Hoekopstellingen zijn hierbij zeer geliefd en tegelijkertijd ruimtebesparend. Wie niet over voldoende ruimte beschikt voor een douche en een bad kan beide combineren. Er zijn baden met een speciale uitsparing, zodat er probleemloos en zonder gevaar voor uitglijden gedoucht kan worden. Wie het hak- en breekwerk niet ziet zitten kan het ook kleinschaliger aanpakken. Een ander badkamermeubel verricht soms wonderen. Zwevende meubels, al dan niet voorzien van royale laden, ogen niet alleen fraai, maar zijn ook praktisch qua schoonmaakgemak. Completeer het geheel door een of twee waskommen op het meubel te plaatsen. Tegenwoordig mogen de wasbakken gezien worden en zijn ze leverbaar in diverse kleuren en vormen. Zonde om in te bouwen! Helemaal van nu zijn de natuurlijke materialen; hout en natuursteen vormen een prachtig plaatje.

Handig zijn de verrijdbare badkamertrolleys; niet alleen heb je zo altijd alles binnen handbereik, maar de opstelling van de badkamer is kinderlijk eenvoudig aan te passen. In een contrasterende kleur zorgen ze voor een speelse noot. Nog niet zo bekend, maar langzaam in opmars is het bidet. Reuze handig voor een klein wasje, het schoonmaken van vieze voeten en babybillen, maar uiteindelijk bedoelt als een stukje extra hygiene, met name na het toiletbezoek. Qua douches en douchecabines hebben de ontwikkelingen ook niet stil gestaan. Sommige cabines zijn ware designelementen, waarbij veelvuldig gebruik gemaakt wordt van (veiligheids)glas. Trend is het XL-douchen. Extra grote douchekoppen met klinkende namen als Raindance en Rainshower, maken van het douchen een ware sensatie. Rondom genieten van de waterstralen en misschien zelfs wel een aangename massage? Kies dan voor een douchekolom. Via diverse en vaak verstelbare zij-jets geniet je optimaal van het verkwikkende water. De douchekolom is ook een verademing voor de liefhebbers van het samen douchen; niemand staat meer naast de straal. Helemaal luxe zijn de stoomcabines, waarin men uiteraard ook prima kan douchen. Even bijkomen van een drukke dag? Neem dan plaats in de stoomcabine. Vul het geurreservoir met een lekker luchtje, zet een favoriet muziekje op en het ontspannen kan beginnen. Wie liever ronddobbert in warm water kan zich laten verwennen in het bruisende en bubbelende water van een whirlpool. Geintegreerde jets zorgen voor een gerichte massage, terwijl het kolkende water voor een energiek gevoel zorgt. Er zijn zelfs exemplaren waarbij ingebouwde onderwaterspots lichaam en geest verwennen met zogenaamde chromotherapie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de helende werking van kleuren op ons gestel. Behalve XL-douchen is het ook mogelijk om groots te baden. In de duobaden is het heerlijk badderen met zn tweetjes, maar er zijn ook varianten waarin drie of meer personen kunnen genieten van een weldadig warm bad. Bedenk dat deze investering niet alleen de badkamer maar ook jezelf ten goede komt!

Genieten!
Een woning die perfect aansluit bij de woonwensen van de bewoners heb je niet zomaar. Behalve geld gaat er ook nogal wat tijd in een dergelijk project zitten. Maar hoe heerlijk is het om aan t eind van de rit onderuit te zakken in je nieuwe bad en je de koning te rijk te voelen in je eigen paleis?! Na de voorpret van het uitzoeken, orienteren en informeren, na de drukte en stress van het verbouwen en herinrichten is de tijd van het grote genieten begonnen. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait; volop genieten in en van je eigen huis!

Bron: Vereniging Confortabel wonen

In het voorjaar krijgen velen van ons last van de bekende lentekriebels en opruimwoede: het huis moet schoon en vooral opgeruimd. Al generaties lang doen we het, misschien omdat we in het zonnetje opeens het stof goed zien opdwarrelen? Hoe dan ook, instinctief hebben mensen er in het voorjaar extra behoefte aan om het huis op te ruimen, schoon te maken en fris de lente in te gaan. Het huis wordt gepoetst, kasten worden opnieuw geordend en oude rommel wordt weggegooid. Cabinet, producent van luxe inbouwkasten op maat, helpt een handje door tien opbergtips te geven voor een opgeruimd en net huis.

Tien Cabinet-tips

1. Schift je spullen. Doe kleding weg, die al een jaar niet gedragen is. Of geef het aan bijvoorbeeld het Leger des Heils.

2. Inventariseer wat nodig is aan opbergsystemen: sorteer je spullen en doe de spullen die bij elkaar horen, bij elkaar.

3. Leg of hang kleding die vaak gedragen wordt, binnen handbereik, andere (feest)kleding kun je op een minder prominente plek opbergen.

4. Vouw kleding smal op, zodat er twee stapels naast elkaar op een kastplank passen.

5. Kasten rondom deurkozijnen zijn een elegante oplossing bij gebrek aan bergruimte.

6. Gebruik aparte opbergmiddelen. Zorg voor handige mandjes of ladekastjes die passen bij bijvoorbeeld accessoires, ondergoed, sokken et cetera.

7. Gebruik een beschermhoes voor een pak en de bewaardoos/zak van je schoenen; deze beschermen tegen stof.

8. Gebruik de ruimte tot onder het plafond en kijk welke accessoires inzetbaar zijn om die ruimte goed te benutten, zoals garderobeliften en schoenenrekken.

9. Berg kleding per seizoen op in de kast, overige kleding kan in de kast op zolder stofvrij bewaard worden tot het volgende seizoen.

10. Haal het Ideeënboek op in de Cabinet-winkel en/of laat je adviseren door de specialisten aldaar.

Na het opruimen met hulp van deze tips nog steeds ruimte te kort? Cabinet realiseert voor iedere ruimte in elk huis de juiste kastruimte. De inbouwkasten bieden tal van mogelijkheden: van wand tot wand, van vloer tot plafond, met binnen- of buitenhoek, onder een schuin dak, als inloopkast, voor een onregelmatige wand en nog veel meer. Cabinet zorgt ervoor dat elke centimeter optimaal benut en waardevolle ruimte gewonnen wordt

Natuurlijk, we dromen allemaal wel van een huis waarin je kunt verdwalen, een inloopkast en een badkamer zo groot als een balzaal. Maar een klein huis is vaak veel gezelliger, vraagt minder onderhoud én doet een beroep op je creativiteit! Kleine ruimtes vragen om grootse ideeën €¦

Groot of klein, smal of lang. Een vrijstaande villa of een studentenkamer. Een stadsappartement of boerderij op het platteland. Sofa.com heeft goede ideeën voor elke ruimte. We laten graag zien hoe je van een kleine ruimte, met een beetje creativiteit, toch een gezellige, rustgevende ruimte kan maken. Compact living!

Mini-woonkamer
De kunst van een kleine woonkamer is met weinig spullen op een creatieve manier ruimte creëren. Probeer hoeken in te richten die in elkaar overlopen. Een eethoek en een zithoek bijvoorbeeld, waarbij je de eetstoelen bij veel bezoek gemakkelijk aan kan schuiven in het zitgedeelte. Door gebruik te maken van één basiskleur creëer je één geheel en bewaar je de rust. Bij sofa.com hebben we genoeg mogelijkheden voor een gezellige zithoek in iedere ruimte. Alle banken zijn verkrijgbaar in tweezits-formaat, zo is onze Bluebell er al in een breedte van 162 cm. Perfect in combinatie met een voetenbankje dat je makkelijk kunt verschuiven. En waarom niet twee fauteuils in plaats van een bank? De Emma-fauteuil is maar 53 cm breed, maar wel lekker diep, dus onderuitzakken kan hartstikke goed.

Woon-slaapkamer
Hoe wordt je woonkamer ook een plek waar je rustig slaapt? Maak je bed onderdeel van de ruimte, door te kiezen voor een bepaalde stijl en kleur die past bij de rest van je kamer. Accessoires als een sprei kunnen hierbij helpen. Kies verder voor een dekbedovertrek in één kleur. Voordeel van een woon-slaapkamer is dat je je bed ook bij je zithoek kunt trekken: zo creëer je extra zitruimte! Bij sofa.com kies je je bed precies in de kleur en stof die bij je interieur past. En we hebben een aantal erg comfortabele slaapbanken in ons assortiment €¦zodat je je bank al bijna niet meer af hoeft.

Voor meer inspiratie over lekker slapen kijk je op www.sofa.com.

De meeste zolders zijn bergzolders. Maar opgeruimd is anders. Is de zolder al afgeschot, dan nog is het daarachter vaak een chaos aan dozen, bakken en losse spullen. Dit kan anders; beter en mooier. Met een meubelconcept dat de ruimte onder het schuine dak optimaal benut met laden en kasten. Tot op de centimeter nauwkeurig. Dat geeft pas ruimte.

Een kleurrijke collectie met heldere kleuren zoals groen, helder blauw, roze, tomaat root & violet. Combineer de verschillende patronen en stoffen en creeer een swingende woonsfeer!

Op zoek naar ideeën voor uw woonkamer of keuken? Toe aan verandering in uw interieur? Volg dan de nieuwste trend: breng buiten naar binnen! Eco is helemaal hot. Natuurlijke materialen doen het heel goed in uw interieur. Uw woonkamer of eetkeuken loopt zo organisch over in uw tuin. En dat geeft een fijn gevoel in deze tijd waarin de tuindeuren weer vaker openstaan.

Vierkanten of andere rechte vormen direct op de muur schilderen, gaat goed met behulp van afplaktape. Je hoeft ze dan alleen maar met verf in te vullen. De tape verwijderen als de verf nog nat is, dan krijg je het mooiste resultaat.

Teksten
Schrijf je favoriete tekst op de muur: een woord een regel, een gedicht. Zet wel eerst een horizontale lijn neer met potlood, en schrijf eerst je tekst uit de losse hand met een potlood op de muur, om te weten of je goed uitkomt.

Strepen
Een baan harmoniërende of contrasterende kleuren in de vorm van horizontale strepen geeft dynamiek aan een ruimte, en vrolijkheid. Zo laten verticale strepen ook een lage kamer hoger lijken, en zorgt een horizontale (contrasterende) behangrand hoog op de muren er voor dat hoge ruimtes lager en ruimer lijken.

Vlakverdeling
Door de muur in twee kleuren te verven, ontstaat een andere ruimtewerking. Een lambrisering of een verhoogde plint kun je eenvoudig op de muur verven met behulp van tape voor de rechte lijn.

Cirkels
maak je zonder veel moeite met een zelfgemaakte passer: bind een stukje touw aan een potlood en steek een speld door het touw op de helft van de doorsnede van de cirkel. Steek de speld in de muur en teken de cirkel vervolgens op de muur.

Spelen met glans Heel subtiel: een motief niet met een andere kleur, maar met een kleurloze, transparante glanslaag over een kleur heen aan brengen, bijvoorbeeld een parelmoerachtige glansverf werkt verrassend. Dat kan een vierkant, cirkel of brede streep zijn, of een andere vorm.

Andere patronen en tekeningen kunnen uit de losse hand geschetst worden op de muur. Makkelijker is om een overheadprojector te gebruiken: je tekent je ontwerp op een doorzichtig vel en projecteert het op de muur.

Voor iedereen die zijn interieur wil veranderen en het thuis, met de winter voor de deur, extra gezellig wil maken is dit hét moment om erop uit te gaan. Tijdens één dagje woonwinkelen krijg je inspiratie, leuke ideeën en gratis interieuradvies om een nieuwe sfeer in huis te halen. Woonwinkels en slaapkamerspeciaalzaken selecteren hun noviteiten op het gebied van wonen en slapen op Woonmodecity, een belangrijke vakbeurs waar fabrikanten hun nieuwe collecties presenteren. De nieuwe Woonmode trends van het Perscentrum Wonen zijn doorvertaald in kleurrijk bedtextiel, luxe bedden, decoratief behang, zachte stoffen, spectaculaire zachte en vlakke vloeren en sfeervolle raamdecoratie. Een aantal spraakmakende noviteiten op een rij.

Sfeermakers uit Nieuw Zeeland
cittadesign-oktober-2010De wintercollectie bed-, bad- en tafeltextiel, servies en accessoires van het stijlvolle label Cittadesign is ontworpen en gemaakt in Nieuw Zeeland; van prachtige fotolijsten en sierkussens met bijpassende plaids tot glaswerk, schalen en windlichtjes. Hier wordt je hebberig van! Voor meer informatie: www.cittadesign.be

3 Toppers
Met 3 nieuwe collecties behang en stoffen is er bij Eijffinger voor elke woonstijl iets nieuws te vinden. De collectie Black & White haakt in op het beroemde zwart-wit thema met een verzameling nieuwe dessins die variëren van klassiek (toile-de-juey en pied-de-poule) tot modern (New York skylines, grafische dessins en plattegronden). Elk behang heeft bijpassende gordijnstoffen. Collectie Bindi is vernoemd naar het sieraad dat vrouwen in India op hun voorhoofd plakken. De kleurrijke collectie bestaat uit behang en stoffen met o.a. sierlijke paisley motieven en gouden en metallic dessins op een linnenlook ondergrond. Voor interieurs met een Scandinavisch tintje is de collectie Flot, bestaande uit behang én stoffen, perfect met dessins uit de natuur zoals vogels, bladeren en bloemen. Voor meer informatie: www.eijffinger.com

Van modern tot klassiek
De stoffen van Ado zijn kwalitatief, kamerhoog (geen stiknaden in de gordijnen), kleur- en lichtecht. De nieuwe Ado Addition collectie heeft naast deze praktische eigenschappen ook een prachtige variatie van moderne dessins, retro dessins en natuurlijke structuren die de sfeer in huis een luxe uitstraling geeft. Vooral de stoffen met een metallic glans, borduursel of weefsel erin springen eruit. Voor een moderne raamdecoratie introduceert Ado een nieuw ophangsysteem waaraan een lichte voile met een donkere gordijnstof wordt gepresenteerd. Voor meer informatie: www.ado.nl

Ultieme luxe
De luxe stof Ciena van Gimko heeft een Home & Graden Award gewonnen in Engeland in de categorie hand geborduurd. De stof is prachtig om toe te passen in een klassiek-landelijk interieur in combinatie met andere stoffen uit de ambachtelijk gemaakte collectie van Burny de la Cuona zoals de stonewashed en geslagen stof Buffalo die een stoere (door de permanente kreukel die erin zit) en chique look heeft. Voor meer informatie: www.Gimko.nl

Fris en puur
We verlangen in deze donkere tijd van recessie naar een licht interieur. Dat blijkt ook uit de vele witten die zijn toegevoegd aan de nieuwe stoffencollectie van Vadain. Wit is fris, krachtig, puur en energiek. De collectie bestaat uit unis, transparanten, drukstoffen en jacquards. In reactie op de trends waarbij details worden uitvergroot en het ringengordijn populair is, kan bij Vadain nu gekozen worden voor extra grote ringen van maar liefst 66 mm doorsnee. Ze zijn te verkrijgen in de kleuren messing, nikkel, oud goud, antiek nikkel, oud koper, satin en gun metal. Voor meer informatie: Vadain, T 088-5500000.

Ontwerp je vloer
Met de nieuwe wolcollectie Country Contemporary van Flor by Heuga heb je het praktische voordeel van een tapijttegel maar de look van een prachtig wollen kamerbreed tapijt. Je kunt een eigen ontwerp maken met kleuren die dicht bij elkaar liggen zoals zand en kiezelgrijs. Zo heb je een persoonlijk vloerdessin met een stijlvolle modern-klassieke uitstraling. Voor meer informatie: www.florbyheuga.nl

Kleurrijke basis
De uitgebreide collectie tapijt en vinyl van Interfloor blinkt uit in kleurvariaties en moderne dessins. De vinylcollectie Living Trends met o.a. een bamboemotief in hippe snoepkleuren is een aanrader. Het tapijt is er in allerlei structuren en kleuren; van bouclé tot hoogpolig en van knalgeel tot zacht grijs. Voor meer informatie: www.interfloor.nl

Nieuwe generatie parket
Met het nieuwe Parquet lanceert Quick Step een nieuwe generatie samengesteld parket. Afhankelijk van de individuele smaak in stijl en sfeer, zijn er drie collecties: Palazzo, Castello en Villa. In totaal goed voor zon 47 vloeren om uit te kiezen. Dankzij het innovatieve Uniclic Multifit installatiesysteem is de vloer door zowel doe-het-zelvers als door professionals in een handomdraai geplaatst. Mede dankzij de zeven lagen -vooraf aangebrachte- vernis op de toplaag is dit parket onverslijtbaar. Voor meer informatie: www.quick-step.com

Make-over
makeoverDe collectie van de Workshop is opgebouwd uit 34 stoffen die in alle producten terugkomen. Daardoor zijn alle accessoires goed met elkaar te combineren. Speciaal om kamers, in een paar minuten, een echte make-over te geven. Leuk voor meisjes-meisjes! Voor meer informatie: www.deworkshop.eu

Mode voor je raam
bece-pure-themaMet de vier woonmodethemas Pure, Classic, Lovely en Art of design presenteert Bécé zijn eigen modebeeld op het gebied van raamdecoratie. Zoek je een nieuwe blind, lamel, jaloezie, rol- of plisségordijn dan is het makkelijk uitzoeken op de winkelvloer bij de dealers van Bécé. De uitgebreide collectie raamdecoratie wordt gepresenteerd in combinatie met een inspiratieboek waarin je je eigen persoonlijke sfeer met bijpassende raamdecoratie kunt vinden. De nieuwe collecties worden dus op kleur, materiaal én (nieuw!) op sfeer gepresenteerd. In het boek ook een palet met bijpassende verfkleuren van Histor zodat de muren en wanden mooi coördineren. Voor meer informatie: www.bece.com

Flexibele rail en tegel
forinn-flex-railforinn-liquid-tilesDe Liquid tile is een spectaculair nieuw product uit Korea. Deze oersterke (je kunt er een kogel op afschieten!) kunststof tegel bevat twee 2 vloeistoffen (oliën) die zich niet vermengen en door de druk verandert het patroon. De Flex rail van Forinn is nog zon handig nieuw product namelijk een oprolbare, flexibele gordijnrails voor organisch gevormde plafonds en muren. De rails is transparant en dus perfect om als onzichtbare ruimteverdeler op te hangen. Voor meer informatie: www.forinn.nl

NIEUW VOOR DE SLAAPKAMER

Het meest groene dekbed
Natuurlijk slapen doe je onder de nieuwe Texeler Organic collectie dekbedden en hoofdkussens van TWO Bedding. Organisch betekent dat ieder Texeler Organic dekbed van stiksel tot tijk ecologisch op verantwoorde wijze is geproduceerd. De wol is afkomstig van schapen die op biologische grond grazen. Voor de katoenen tijk is alleen die katoen gebruikt waarbij tijdens de productie geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Het katoen is op geheel organische wijze tot stand gekomen. Zelfs de hoeklinten en productkaartjes zijn bedrukt met ecologische inkt. Elk dekbed wordt verpakt in een attractieve tas van organisch katoen. Het Texeler Organic dekbed voldoet aan alle eisen van GOTS en mag dus het bijbehorende EKO certificaat voeren. Het GOTS-label (Global Organic Textile Standard ) geeft u de verzekering dat u een echt EKO-product in handen heeft, alle onderdelen van het dekbed zijn getest, vanaf de allereerste fase van een milieubewust en sociaalverantwoord productieproces. Voor meer informatie: www.texeler-irisette.nl

Wald geeft boxspring allure
Slapen op een boxspring is zeer comfortabel maar vaak is het lastig er een stijlvol en modern hoofdeinde bij te vinden. Nieuw van Avek is de achterwand Wald voor het Noflik boxspring programma. Deze achterwand is ontworpen door Hans Daalder en valt op door de grove steek aan de zijkant van het hoofdbord. Voor meer informatie: www.avek.nl

Designklassieker voor de slaapkamer
Auping brengt ter ere van zijn 120-jarig jubileum een nieuwe versie van de Cleopatra uit. Het unieke retro design is behouden, maar het slaapcomfort is verbeterd. De Cleopatra is uitgerust met het Auping Actieve Ventilatie en Support (AVS) systeem. In samenwerking met de ontwerpstudio van Beddinghouse is het dekbedovertrek Fusion (in green, multi en grey) ontwikkeld dat perfect past bij de retro uitstraling van het bed. Voor meer informatie: www.auping.nl

LIEF! slaapt lekker
lief-van-es-home-Het lifestyle merk LIEF! is bekend geworden door de T-shirts bedrukt met woorden als lief! en stoer! In navolging van de hippe kledingcollectie is er nu in dezelfde herkenbare stijl een bed- en badtextiel collectie van Van Es home. Met bijpassend bedje, commode en interieuraccessoires om de kinderkamer er superlief uit te laten zien. Voor meer informatie: www.vaneshome.nl

College style for boys
van-es-cottonfieldHet label Cottonfield is herkenbaar aan de combinatie van klassieke klasse en een sportieve lifestyle. Nieuw voor de bedtextielcollectie 2009-2010 zijn de dessins Berkeley, Eton, St. Louis and Yale, allemaal met een variatie op de tijdloze ruit. Met bijpassende badjas voor stoere boys! Voor meer informatie: www.vaneshome.nl

In bed met Mart Visser
Steeds meer modeontwerpers en/of bekende Nederlanders richten zich op het interieur. De nieuwe Home Couture collectie met luxueuze dekbedsets van Mart Visser hebben matzilveren plissébanden en modische dessins met onder andere schetsen en de handtekening van de meester zelf! Voor meer informatie over: www.tchp.nl.

Scandinavische bedmode
cinderella-skandinavischLast van koude voeten bij het slapen? Met de nieuwe dekbedcollectie Cinderella Nature behoren die tot het verleden door de flanellen onderzijde van het dekbedovertrek. Ook in het hoofdkussen is flanel in combinatie met katoen verwerkt. De dessinmix van ruiten, strepen en sneeuwkristallen maakt de op de Scandinavische cultuur geïnspireerde collectie compleet. Voor meer informatie: www.tchp.nl

oriental-leaf-umberto-tanUmberto Tan lanceerde voor JMA zijn HUMBERTO bed- en badtextiel collectie met stijlvolle kleuren, subtiele dessins én bijbehorende luxe kimonos, pyjamas en T-shirts zodat je niet in een versleten T-shirt of oude pyjama in je stijlvol gedecoreerde bed duikt. Voor meer informatie www.jmabenelux.nl

Patchwork en meer
beddinghouse-coozbeddinghouse-red-labelEen echte trend voor bedmode is het mixen en matchen van diverse dessins en motieven in één dekbed en dit te combineren met een bijpassende patchwork plaid of sprei, sierkussens en lampenkappen. Kijk voor inspiratie eens naar de nieuwe collectie Red Label van Beddinghouse met klassieke ruit- en streepdessins of de kleurrijke tienercollectie COOZ.

Bron: Perscentrum Wonen