Ben je op zoek naar huis en inrichting inspiratie, ideeën en stylingtips voor de inrichting van je interieur? Op Wonenonline vind je de leukste woonideeën, interieurtips en dé nieuwste woontrends 2018 voor je huis.

Zo nu en dan begint het te kriebelen en willen we weer eens veranderen aan onze inrichting. Misschien een ander kleurtje op de muur of wat nieuwe woonaccessoires maar het kan natuurlijk zomaar zijn dat je het wat rigoureuzer wilt aanpakken en je huis wilt voorzien van nieuwe meubels of misschien wel een complete verbouwing. Waar je ook op zoek naar bent, Wonenonline.nl is een uitstekend startpunt voor welke plannen je ook hebt en geeft op elk gebied huis en inrichting tips en informeert je over de allerlaatste trends.

Jonge gezinnen hebben vaak hun handen vol aan hun kinderen. Deze kinderen zijn vaak losgeslagen projectielen die niet 24/7 in de gaten gehouden worden. Dit is ook vrij logisch want kinderen zijn elke dag op ontdekkingsreis om hun grenzen te verleggen. Tijdens deze reis is het onvermijdelijk dat de jonge kinderen zich bezeren of tegen wat probleempjes aanlopen. Dit risico kan je proberen te verkleinen maar niet voorkomen, en dit hoeft ook niet. Kinderen leren juist snel van foutjes of obstakels. Toch betekend dit niet dat er niks gedaan kan worden om de kinderen te behoeden van gevaar. Hier zijn genoeg handige tips voor. Daarnaast zijn er ook zat mogelijkheden binnen een huishouden om het leven van een makkelijker te maken. In dit artikel zullen er handige tips gegeven worden om een huis kindvriendelijk te maken.

Het veilig maken van een keuken
De keuken is natuurlijk een plek vol gevaren voor een peuter. Het is dan ook zeker verstandig om enkele maatregelen te treffen om deze risico’s zo klein mogelijk te houden. Om te beginnen met installeren van een speciaal rek op de oven deur. Zodat het kindje zich niet aan de hete deur kan bezeren. Het voorzien van een slotje op een keukenkastje is ook zeker geen slecht idee. Vaak stoppen ouders hun schoonmaak spullen in een kastje onder de gootsteen, bereikbaar voor kinderen. Keukens kunnen sowieso gezien worden als klimrekken in de ogen van kinderen wanneer er horizontale hendels gemonteerd zijn. Een kind alleen laten in de keuken is afgeraden.

Kinderen in de woonkamer
Ouders met jonge kinderen hebben vaak moeite met het opgeruimd houden van een woonkamer. Kinderen zijn hier vaak onschuldig aan het spelen met al hun speeltjes. Dit zorgt nou eenmaal voor troep. Deze troep kan al makkelijk verminderd worden wanneer de kinderen in een box kunnen spelen. Echter is hier helaas niet altijd ruimte voor zonder dat er met meubelen geschoven moet worden. Dit schuiven kan al makkelijker gemaakt worden door de meubelwielen van vloerglijders.nl. Zo hoeven de ouders zich niet een ongeluk te tillen om hun kinderen een speelplek te geven.

Om de veiligheid in de woonkamer te verbeteren kunnen enkele maatregelen getroffen worden. Denk aan afdekplaatjes voor stopcontacten. Daarnaast is het geadviseerd om voldoende loopruimte te houden wanneer het kind vrij mag rondlopen. Probeer te zorgen dat er geen overtollige snoeren of andere spullen in de ruimte liggen. Hier kunnen kinderen, maar ook ouders over struikelen wanneer ze een kind in armen hebben. Ook is het geadviseerd een aan de woonkamer liggende trap te voorzien van een traphekje.

Tips voor in de badkamer
Ook badkamers zijn risicovolle ruimtes voor jonge kinderen. Het is dan ook aangeraden om bij het kleine kindje te blijven wanneer deze braaf in bad zit. Ook met laag water zitten hier gevaren. Wees tijdens het badderen ook voorzichtig met de warmte. De temperatuur van water kan al gauw anders ervaren worden bij kinderen. Zorg ook dat het kind zelf niet bij de shampoos of andere douche spullen kan komen. Als laatste is het slim om een antislipmatje neer te leggen in bad tegen vervelende glijders.

2018 is begonnen en een nieuw jaar betekent voor veel een nieuw begin. Wat is een betere manier om het jaar te starten dan met een nieuwe woonkamer? Wij zetten alle nieuwste interieur trends op een rijtje om je te inspireren.

Het creëren van een warme, huiselijke uitstraling is van belang voor een lekkere sfeer in huis. Een woning moet tenslotte als jouw thuis voelen. Dit kan alleen wanneer jij je hier goed voelt en kan ontspannen. Is jouw huis wat aan de kille kant? En vind je het lastig om warmte en sfeer toe te voegen aan je huis? Geen stress! Wij hebben dé tips voor jou om je hierbij te helpen!

Je huis is jouw thuis. Het heeft jouw unieke stijl, jouw smaak, jouw gevoel. Bij Cafedeco maken we het restylen van je huis leuk en een stuk eenvoudiger. Wij helpen je bij het zoeken en vinden van jouw unieke stijl en daarbij horende wooninspiratie.

Ontwerp je interieur, slaapkamer, badkamer of keuken in 3D. Met de gratis roomplanner maak je een handomdraai een 2- of 3D-ontwerp van je nieuwe inrichting. 

Ben je toe aan een nieuw interieur omdat je huidige interieur niet meer voldoet aan de laatste trends? Of ben je een starter en wil je zo voordelig mogelijk je woonkamer inrichten? Je kan dan in de auto springen en de woonboulevards gaan afstruinen maar wist je dat je tegenwoordig ook alles op het gebied van interieur online kunt shoppen. Het is niet alleen heel relaxed, vanuit je luie stoel winkelen, je kan met online shoppen ook flink besparen op je uitgaven.

 De dagen worden korter, buiten wordt het kouder en het liefst kruipen we ’s avonds heerlijk op de bank. Uiteraard doen we dat het liefst in een sfeervol en knus huis. Maar hoe creëer je dat? Met deze tips creëer je in een handomdraai je interieur om naar een winterproof interieur.