Wat ga jij doen deze zomer? Lekker een paar weekjes op vakantie? Verhuizen naar een nieuwe woning of ga jij je vrije uurtjes steken in het opnieuw inrichten van je huis? Dat laatste komt misschien niet eens zo snel in je op als je geen vakantieplannen hebt. Maar zit je al een poosje tegen je huidige interieur aan te hikken en wil je wel eens wat anders? Dan is komende vakantieperiode een uitstekend moment om je huis opnieuw in te gaan richten.

Wanneer je een klein huis of appartement koopt of huurt, kan het een uitdaging zijn om het huis ruimtelijk in te richten. Dit kan met minimalisme! Als je geïnteresseerd bent in interieur, ben je het begrip minimalisme vast al wel eens tegengekomen. Minimalisme is op dit moment één van de grootste trends op het gebied van interieur. Geen wonder, want je creëert een bepaalde rust. Hoe minder poespas, hoe beter! Minimalisme zorgt voor een ruimtelijk effect op elke kamer. Om je te helpen deze stijl door te voeren in je interieur, hebben wij tips voor je verzameld. Denk aan: spiegels, lichte kleuren en luchtige meubels.

 

Lichte kleuren en contrast

Door te kiezen voor lichte kleuren in je interieur, lijkt het alsof de kamer groter is. Zonlicht dat door de ramen op de muren schijnt, wordt gereflecteerd en daarom oogt de kamer ruimtelijk. Natuurlijk is het leuk om te kiezen voor verschillende kleuren bij elkaar, omdat dit gezellig oogt, maar dit heeft ook een nadeel. Zodra je de ruimte binnenkomt, komen de muren echt op je af en lijkt alles veel dichter op elkaar. Zorg daarom voor contrast. Dit kun je toepassen door witte muren te combineren met bijvoorbeeld een donkere vloer. Probeer ook je meubels zo neutraal mogelijk te houden. Als je echt houdt van kleuren, kun je altijd nog een aantal accessoires in één bepaalde kleur kopen.

Je huis opnieuw inrichten is heel leuk, maar kan ook een grote kostenpost blijken te zijn. Wil je een nieuw interieur, maar wil je er niet te veel geld aan kwijt zijn? Hieronder zijn een aantal tips en handigheidjes uitgelicht die je daarbij kunnen helpen.

Soms hebben we het even helemaal gehad met ons interieur. Tijd voor wat anders! Maar hoe? Om nu gelijk je hele woonkamer te ontruimen en te vervangen voor een gloednieuw interieur is misschien een beetje teveel van het goede. Maar met een paar kleine aanpassingen kan je toch al heel wat veranderingen in jouw interieur teweeg brengen. Wij geven je een paar tips.

Heb je ook zo genoten de afgelopen dagen van het prachtige weer? Voor velen doet het zonnetje wonderen en krijgen we niet alleen zin om lekker veel buiten te vertoeven maar ook om ons interieur weer in zomerse sferen te brengen. Wij geven je een paar tips om het voorjaar in huis te brengen.

In mei lanceren IKEA en de Amerikaanse modeontwerper Chris Stamp de designcollectie SPÄNST. Deze limited collectie richt zich op een actieve, urban generatie. IKEA en Stamp willen dat mensen hun favoriete sneakers en kledingstukken thuis met trots kunnen presenteren, ook wanneer deze niet worden gedragen. De SPÄNST collectie bestaat uit transparante schoenenboxen, een kledingrek  en kledingkast, maar ook uit verrassende items als een skateboard, basketbalnet en kledingstukken als petten, hoodies en t-shirts.

Ben je op zoek naar huis en inrichting inspiratie, ideeën en stylingtips voor de inrichting van je interieur? Op Wonenonline vind je de leukste woonideeën, interieurtips en dé nieuwste woontrends 2018 voor je huis.

Zo nu en dan begint het te kriebelen en willen we weer eens veranderen aan onze inrichting. Misschien een ander kleurtje op de muur of wat nieuwe woonaccessoires maar het kan natuurlijk zomaar zijn dat je het wat rigoureuzer wilt aanpakken en je huis wilt voorzien van nieuwe meubels of misschien wel een complete verbouwing. Waar je ook op zoek naar bent, Wonenonline.nl is een uitstekend startpunt voor welke plannen je ook hebt en geeft op elk gebied huis en inrichting tips en informeert je over de allerlaatste trends.

Jonge gezinnen hebben vaak hun handen vol aan hun kinderen. Deze kinderen zijn vaak losgeslagen projectielen die niet 24/7 in de gaten gehouden worden. Dit is ook vrij logisch want kinderen zijn elke dag op ontdekkingsreis om hun grenzen te verleggen. Tijdens deze reis is het onvermijdelijk dat de jonge kinderen zich bezeren of tegen wat probleempjes aanlopen. Dit risico kan je proberen te verkleinen maar niet voorkomen, en dit hoeft ook niet. Kinderen leren juist snel van foutjes of obstakels. Toch betekend dit niet dat er niks gedaan kan worden om de kinderen te behoeden van gevaar. Hier zijn genoeg handige tips voor. Daarnaast zijn er ook zat mogelijkheden binnen een huishouden om het leven van een makkelijker te maken. In dit artikel zullen er handige tips gegeven worden om een huis kindvriendelijk te maken.

Het veilig maken van een keuken
De keuken is natuurlijk een plek vol gevaren voor een peuter. Het is dan ook zeker verstandig om enkele maatregelen te treffen om deze risico’s zo klein mogelijk te houden. Om te beginnen met installeren van een speciaal rek op de oven deur. Zodat het kindje zich niet aan de hete deur kan bezeren. Het voorzien van een slotje op een keukenkastje is ook zeker geen slecht idee. Vaak stoppen ouders hun schoonmaak spullen in een kastje onder de gootsteen, bereikbaar voor kinderen. Keukens kunnen sowieso gezien worden als klimrekken in de ogen van kinderen wanneer er horizontale hendels gemonteerd zijn. Een kind alleen laten in de keuken is afgeraden.

Kinderen in de woonkamer
Ouders met jonge kinderen hebben vaak moeite met het opgeruimd houden van een woonkamer. Kinderen zijn hier vaak onschuldig aan het spelen met al hun speeltjes. Dit zorgt nou eenmaal voor troep. Deze troep kan al makkelijk verminderd worden wanneer de kinderen in een box kunnen spelen. Echter is hier helaas niet altijd ruimte voor zonder dat er met meubelen geschoven moet worden. Dit schuiven kan al makkelijker gemaakt worden door de meubelwielen van vloerglijders.nl. Zo hoeven de ouders zich niet een ongeluk te tillen om hun kinderen een speelplek te geven.

Om de veiligheid in de woonkamer te verbeteren kunnen enkele maatregelen getroffen worden. Denk aan afdekplaatjes voor stopcontacten. Daarnaast is het geadviseerd om voldoende loopruimte te houden wanneer het kind vrij mag rondlopen. Probeer te zorgen dat er geen overtollige snoeren of andere spullen in de ruimte liggen. Hier kunnen kinderen, maar ook ouders over struikelen wanneer ze een kind in armen hebben. Ook is het geadviseerd een aan de woonkamer liggende trap te voorzien van een traphekje.

Tips voor in de badkamer
Ook badkamers zijn risicovolle ruimtes voor jonge kinderen. Het is dan ook aangeraden om bij het kleine kindje te blijven wanneer deze braaf in bad zit. Ook met laag water zitten hier gevaren. Wees tijdens het badderen ook voorzichtig met de warmte. De temperatuur van water kan al gauw anders ervaren worden bij kinderen. Zorg ook dat het kind zelf niet bij de shampoos of andere douche spullen kan komen. Als laatste is het slim om een antislipmatje neer te leggen in bad tegen vervelende glijders.

2018 is begonnen en een nieuw jaar betekent voor veel een nieuw begin. Wat is een betere manier om het jaar te starten dan met een nieuwe woonkamer? Wij zetten alle nieuwste interieur trends op een rijtje om je te inspireren.