Vierkanten of andere rechte vormen direct op de muur schilderen, gaat goed met behulp van afplaktape. Je hoeft ze dan alleen maar met verf in te vullen. De tape verwijderen als de verf nog nat is, dan krijg je het mooiste resultaat.

Teksten
Schrijf je favoriete tekst op de muur: een woord een regel, een gedicht. Zet wel eerst een horizontale lijn neer met potlood, en schrijf eerst je tekst uit de losse hand met een potlood op de muur, om te weten of je goed uitkomt.

Strepen
Een baan harmoniërende of contrasterende kleuren in de vorm van horizontale strepen geeft dynamiek aan een ruimte, en vrolijkheid. Zo laten verticale strepen ook een lage kamer hoger lijken, en zorgt een horizontale (contrasterende) behangrand hoog op de muren er voor dat hoge ruimtes lager en ruimer lijken.

Vlakverdeling
Door de muur in twee kleuren te verven, ontstaat een andere ruimtewerking. Een lambrisering of een verhoogde plint kun je eenvoudig op de muur verven met behulp van tape voor de rechte lijn.

Cirkels
maak je zonder veel moeite met een zelfgemaakte passer: bind een stukje touw aan een potlood en steek een speld door het touw op de helft van de doorsnede van de cirkel. Steek de speld in de muur en teken de cirkel vervolgens op de muur.

Spelen met glans Heel subtiel: een motief niet met een andere kleur, maar met een kleurloze, transparante glanslaag over een kleur heen aan brengen, bijvoorbeeld een parelmoerachtige glansverf werkt verrassend. Dat kan een vierkant, cirkel of brede streep zijn, of een andere vorm.

Andere patronen en tekeningen kunnen uit de losse hand geschetst worden op de muur. Makkelijker is om een overheadprojector te gebruiken: je tekent je ontwerp op een doorzichtig vel en projecteert het op de muur.

Meubels, woonobjecten of een complete inrichting van een huiskamer, woning of kantoor. De stijl van Ontwerpersgroep Yksi blijft sober en ingetogen, zonder al te veel uitbundigheid en overdadige decoraties. Kenmerkend is de zeer degelijke en altijd vakkundige detaillering die kwalitatief hoogwaardige en vooral gebruiksvriendelijke producten en omgevingen oplevert. De vormgeving is telkens verrassend en fris - ingegeven door een voortdurende zoektocht naar materialen, vormen en nieuwe combinaties - maar tegelijkertijd ook tijdloos.

Ontwerpersgroep Yksi bestaat uit Leonne Cuppen, Kees Heurkens en Eduard Sweep, afgestudeerden van de Design Academy Eindhoven. Gedurende hun samenwerking van inmiddels 15 jaar zijn ze uitgegroeid tot een hecht team. De afgelopen twee jaar heeft Yksi naast het vele ontwerpen in opdracht een interessante en vernieuwende eigen collectie van meubels, accessoires en andere objecten opgebouwd. De verzameling bestaat uit producten die zijn voortgekomen uit maatwerk ten behoeve van projecten, aangevuld met geheel nieuwe ontwerpen zoals de Yksit meubellijn, die al prijzen heeft gewonnen en inmiddels in productie is.

Speciaal voor de presentatie hier in Milaan toont Yksi een museale opstelling onder de titel 1-meter sessie, waarbij een aantal producten getransformeerd zijn tot een breedte van 1 meter. Een barkruk in 3-persoons uitvoering, de Yksit 1 als meterbankje en twee aan elkaar gekoppelde exemplaren van de Yksit dinner zorgen samen voor een vervreemdend effect.

Het drietal blijft continu in beweging om het vakmanschap verder te ontwikkelen en nieuwe inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld door deelname of bezoek aan beurzen en exposities in binnen- en buitenland, reizen, docentschap aan een kunstacademie, participatie in selectiecommissies en de organisatie van evenementen, seminars en tentoonstellingen. En natuurlijk is er Galerie Yksi, uitgegroeid tot een bekend platform voor wat er in Nederland leeft op het gebied van toegepaste kunst. Sinds de start in 1991 hebben al meer dan vijfhonderd bekende en onbekende vormgevers en kunstenaars zich laten zien op dit podium.

Consumenten kunnen best bellen naar het algemeen 0800 nummer om hierover mee informatie te verkrijgen: 0800-022 2125