1792
Nieuw jaar met een nieuwe woonkamer

2018 is begonnen en een nieuw jaar betekent voor veel een nieuw begin. Wat is een betere manier om het jaar te starten dan met een nieuwe woonkamer? Wij zetten alle nieuwste interieur trends op een rijtje om je te inspireren.

Dit jaar staat vol vernieuwing als het gaat om kleuren. In de vorige jaren waren we nog wat voorzichtig als het ging om het decoreren van onze woonkamers maar tegenwoordig is braaf uit en gedurfd in! Het minimalistische interieur wordt aan de kant gezet voor felle kleuren, exotische planten en gewaagde schilderijen.

Kleuren trends
In 2017 stond de meer volwassen en sophisticated look centraal maar komend jaar wordt er plaats gemaakt voor felle kleuren en een vrolijk interieur.
Color-blocking is een opkomende trend waar verschillende kleuren met een beetje lef samengevoegd wordenvoor spannende resultaten. Geef de muren een spannende kleur en combineer dit met strakke gekleurde meubels voor een optimaal effect.

Materialen trends
Dit jaar staat de natuur centraal wat betreft materialen. Natuursteen, teak eiken en teak houttreden bijvoorbeeld weer op. Denk ook maar eens aan de populaire rotan meubels die gemaakt worden van riet. Het gebruik van natuurlijke materialen in combinatie met felle kleuren zorgt voor een rustgevend gevoel.

Decoratie
Bij een trendy nieuwe woonkamer hoort natuurlijk ook decoratie. Zolang we al kunnen herinneren worden schilderijen gebruikt voor decoreren. De schilderkunst is veel verandert over de jaren en ook dit jaar zijn er weer verrassende trends.

1. Color-blocking
Niet alleen in interieur is color-blocking nu populair maar ook in de schilderkunst. Dit jaar worden veel verschillende kleuren gecombineerd voor een speels effect. Een schilderij met veel verschillende kleuren hoeft trouwens niet gecombineerd te worden met een saaie muur, probeer het te combineren met een zachte kleur.
Vind je dit te rigoureus? Kies dan voor een color-blocking schilderij met tinten van dezelfde kleur.

2. Botanische touch
Planten hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in de woonkamer maar tegenwoordig zijn de grote exotische planten zoals de dadelpalm in opvallende potten echte eyecatchers. Heb jij niet zulke groene vingers en vind je het lastig om planten in leven te houden? Dan kun jij de plantenwereld nu ook aan de muur ophangen met schilderijen, zo krijg je toch botanische invloeden in je woonkamer!

3. Retro &vintage
Tot slot een trend die we al in de modewereld zagen, de fifties, sixties en seventies komen weer terug en nu ook in de moderne woonkamers. Strakke zwarte tinten worden opzij geschoven voor schilderijen met kleurcombinaties als rood, geel en oranje.

Al met al, 2018 ziet er uit als een kleurrijk jaar. Succes met jouw nieuwe woonkamer! Hoe meer kleur, hoe beter.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners