1359
Modern wonen
Gepubliceerd: 06-11-2018

In de vele woonstijlen die we kennen is de modern wonen stijl er eentje die al vele jaren een grote populariteit geniet. Niet zo gek eigenlijk ook want het is een woonstijl waar rust een eenvoud voorop staan. Iets wat we vaak goed kunnen waarderen in ons drukke gejaagde leventje. Laten we eens wat dieper ingaan op de moderne woonstijl want wat zijn de kenmerken van modern wonen?

 

Minimalisme is het uitgangspunt als we het over modern wonen hebben. Geen druk gedoe maar veel licht, rechte vormen en strakke lijnen. Een modern interieur geeft vaak een ruimtelijk gevoel door het gebruik van lichte kleuren.

inspiratiebrochures1.png

Materialen in een moderne woonstijl
Als we het over de materialen in een modern interieur hebben dan komen begrippen als robuust of stoer hier niet in voor zoals bijvoorbeeld in een industrieel interieur waar we onlangs nog over schreven. Bij een modern interieur moet je meer denken aan aluminium, glas, leer, kunststof, staal en chroom. Hout vind je ook wel in een modern interieur terug maar alleen als het een strak houten meubel is zonder noesten of de natuurlijke hout sfeer. Zachte stoffen zie je niet zoveel terug in een modern interieur. Hoogstens een kleed of gordijnen.

Kleuren in een moderne woonstijl
Veel verschillende kleuren zie je niet terug in een moderne woonstijl. De kleuren die in deze stijl terugkomen zijn voornamelijk grijs, wit, bruin en zwart. Deze kleuren worden vaak zo met elkaar gecombineerd dat ze een contrast vormen. Met accessoires kan je een kleuraccent aanbrengen.

Vloeren in een moderne woonstijl
Een houten vloer zal je niet zo snel terugzien in een moderne woonstijl. Hier vind je eerder een gietvloer of betonlook vloer terug. Ook grote glanzende witte tegels passen in deze interieurstijl goed thuis.

De meubels in een modern interieur ogen vaak minimalistisch en transparant waardoor de ruimte weer groter lijkt. Rechte lijnen en strakke vormen zonder drukke dessins en grafische prints, dat zijn de kenmerken van modern wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide