3114
Landelijke woonstijl
Gepubliceerd: 16-06-2017 Laatste update: 06-06-2023

De trend die nog lang zal blijven - De landelijke woonstijl wordt alsmaar meer gebruikt. Dit is niet zomaar. Een landelijk interieur straalt karakter en rust uit. En dat is juist wat veel mensen willen in deze drukke tijden. We hebben familie, vrienden, kennissen en onze baan. Soms wordt het allemaal wat te veel en wil je lekker ergens tot rust komen. Dat kan natuurlijk het beste in je eigen woning.

Welke elementen zie je veel in een landelijke woonstijl?
Bij een landelijke inrichting gaat het om het maken van een rustige sfeer. Hout komt altijd terug in een landelijke inrichting. Zowel het plafond, de vloer, de deuren en ramen als de meubelen kunnen van hout zijn. Qua kleuren doen met name naturelkleuren en wit het goed. Je ziet veel crèmekleur, beige, grijs en lichtbruin. Daarnaast wordt groen steeds populairder. Metaal en steen passen perfect bij een landelijke inrichting, net zoals natuurlijke materialen zoals katoen, jute en wol.

Woonkamer inspiratie
Veel mensen lezen blogs om woonkamer inspiratie te krijgen. In een landelijke woonkamer zien we veel grove houten meubelen. Het hout is vaak onbewerkt met noesten, scheuren en plekken. Dit zorgt voor een stoere look die mooi tot uiting komt binnen een landelijke inrichting. Denk dan aan boomstamtafels, oude voorraadkisten of een salontafel van palletten. Om de stoere look wat gezelliger te maken, leggen we veel katoenen of wollen accessoires neer. Ook kussend in naturelkleuren worden veel gebruikt. Ook katoenen gordijnen zijn in neutrale kleuren. Tapijten met lange haren en een wollen deken voor de koude avonden. De lampen zijn vaak van stof, riet of mooie houten lampenkappen.

De landelijke slaapkamer
In de slaapkamer maken we dezelfde gezellige sfeer. We gaan voor een groot bed met warme vloerkleden en dikke donsdekens. Heeft oma nog ouderwetse katoenen lakens met een bijpassende sloop met kantjes? Dit past precies in een landelijke slaapkamer. In de slaapkamer hoort sfeervol laminaat of parket.

De landelijke badkamer
De landelijke badkamer bestaat nog niet heel lang, vaak was een badkamer strak en modern. Voor een landelijke badkamer gaan we op zoek naar ouderwetse kranen van koper, een losstaand bad met poten en een grote mooie spiegel met houten elementen. Bij grote verbouwingen wordt de badkamer vaak op zolder gemaakt waarbij de bakstenen muur zichtbaar blijft, dit geeft een prachtige look. Ook hier hoort een groot tapijt en katoenen handdoeken in natuurlijke kleuren bij.

Voor meer tips, voorbeelden en inspiratie voor een landelijke woning bekijk eens Landelijkwonen.blog. De landelijke woonstijl zal de komende periode alleen maar populairder worden.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide