1182
Je huis inrichten doe je zo
Gepubliceerd: 03-09-2021

Wil je jouw huis leuk inrichten? Dan kun je natuurlijk naar een woonwinkel gaan om meteen spullen aan te schaffen of eerst ons artikel lezen om te weten te komen hoe je jouw huis het beste kunt inrichten. Was je al aardig op weg en weet je al welke volgende kamer je gaat aanpakken? Ook dan is dit artikel zeker iets voor jou. Lees snel verder en kom meer te weten over het inrichten van je huis.

Doe inspiratie op

Ben je van plan om de volgende kamer aan te gaan pakken of je hele woning opnieuw in te richten, dan is het zeker goed om vooraf inspiratie op te doen. Ga eens langs woonwinkels, zoals woonwinkel Apeldoorn, bekijk woonmagazines of ga online op zoek naar inspiratie via websites zoals Pinterest en Instagram. Je krijgt zo ideeën van wat jij precies mooi vindt, wat zeker van pas komt bij de volgende stap.

Stel een moodboard samen

Bij jouw favoriete woonwinkel langs geweest en al ideeën verzameld? Wat je nu met deze ideeën gaat doen, is een moodboard maken. Verzamel diverse afbeeldingen bij elkaar van accessoires, kleuren en meubels die jij mooi vindt en verwerk deze in je moodboard. Je kunt hiervoor ouderwets knippen en plakken, maar het is ook mogelijk online een moodboard samen te stellen via bijvoorbeeld Pinterest. Op deze wijze kun je jouw eigen unieke stijl voor jouw hele huis of enkele kamers in huis creëren.

Zorg voor een goede indeling

Bekijk goed waar je de kamers die je wilt aanpakken voor wilt gebruiken. Kijk eens kritisch naar de verschillende ruimtes en maak een indeling van hoe deze moeten worden. Bekijk eens wat er gebeurt als je een muur verplaatst of weghaalt en of er mogelijkheden zijn om voor extra ruimte te zorgen. Mocht je niet zo goed weten wat je met een specifieke ruimte aan moet, dan kun je ook een specialist om advies geven. Zo weet je snel hoe je het meeste uit jouw ruimte of ruimtes kunt halen.

Kies de gewenste stijl voor de ruimte

Ga je je huis of enkele kamers opnieuw inrichten, dan kun je kiezen voor een gloednieuwe woonstijl. Ga bijvoorbeeld voor een industriële look of kies voor een strakke moderne look. Ook de landelijke interieurstijl en het bohemian interieur zijn nog altijd populair. Pak je moodboard erbij en zoek eens op bij welke stijl jouw moodboard het meeste past. Op deze basis kun je de gewenste stijl voor de ruimte of ruimtes kiezen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide