7224
Interieur inspiratie opdoen, hoe doe je dat?

Je gaat verhuizen, of je bent de woonkamer helemaal zat en vindt het tijd voor een make-over. Je hebt er helemaal zin in! Maar… wat voor interieur wil je eigenlijk? Hoe ontdek je welke meubels, kleuren en stijlen bij jou passen als je door de bomen het bos niet meer ziet? Met dit artikel helpen we je graag op weg. Inspiratie opdoen voor een nieuw interieur, zó pak je dat aan:

Ontdekjouw woonstijl
Het is handig om te beginnen met het bekijken van de verschillende woonstijlen die er bestaan. Welke spreekt jou het meeste aan? Misschien houd je van stoer en robuust, zoals de industriële woonstijl met een mix van onbewerkt hout en metaal. Dan kun je voortaan specifiek gaan zoeken op interieur inspiratie industrieel wonen.

Of misschien heb jij juist een voorkeur voor strak en rustig?Kijk dan eens naar een design interieur, de minimalistische woonstijl en Scandinavisch wonen. Raak jij in vervoering van sierlijke ornamenten en sfeervolle details? Waarschijnlijk passen de klassieke en romantische stijl dan bij jou.

Maak een moodboard
Nu je een idee hebt van de woonstijl of stijlen die bij jou passen, is het handig om een moodboard te maken. Dat kun je natuurlijk digitaal doen, maar vaak is het overzichtelijker om met brochures te werken en hier knipsels van te gebruiken. Op onze website vind je een gratis brochureservice terug, zodat je straks lekker vanaf de bank inspiratie op kunt doenvoor je moodboard!

Ga helemaal op je gevoel af: van welk meubel, welke woonaccessoires, welke kleuren en welke keukens word jij blij? Knip die uit en plak op een stuk karton. Als je klaar bent kun je kijken welke kleuren, designs en stijlen het meeste terugkomen: zo geeft dit persoonlijke moodboard inzicht in jouw smaak. Zie je veel rustieke meubels pronken op je moodboard, en straalt deze van de romantische sfeer? Dan kun je de zoekactie voortaan verfijnen naar “interieur inspiratie landelijk wonen” en hoef je alleen nog maar te kiezen wélke wit met houten kast je het mooiste vindt.

Naar de woonbeurs
Een andere manier om inspiratie op te doen is door woonbeurzen te bezoeken. Hier vind je alle stijlen, allerlei soorten meubels, en talloze nieuwe trends die je kunnen inspireren! Op Wonenonline kun je altijd terecht voor een uitgebreid en actueel overzicht van de woonbeurzen van maand tot maand in Nederland, België en Duitsland.

Interieur inspiratie Pinterest
Pinterest is een andere rijke bron van inspiratie op het gebied van interieur. Ook hier kun je een eigen moodboard maken. Of lift mee op de inspiratie van anderen! Op de Pinterest pagina van Wonenonline vind je bijvoorbeeld borden met een specifieke woonstijl, zoals industrieel design, of juist met een speciaal kleurenpalet. Zo krijg je al snel een idee van wat jouw smaak is!

Roomplanner
Deze makkelijke en leuke manier van inspiratie opdoen willen we je niet onthouden: de Roomplanner. Met dit gratis programma maak je in een handomdraai een 2D of 3D ontwerp van je woonkamer of slaapkamer! Zo krijg je met de Roomplanner een duidelijk beeld van jouw interieurwensen. Passen die kleuren wel mooi bij elkaar? Is dit de beste manier om een retro interieur te creëren? Wat gebeurt er als je die hoekbank aan de andere kant zet, of vervangt door een 2-zitsbank met fauteuil?

Een nieuw interieur uitkiezen, of je bestaande interieur eens flink onder handen nemen: het is voor velen een feestje. Maar je moet wel weten waar te beginnen! Kies een paar van bovenstaande inspiratie tips uit en ga rustig op zoek naar jouw smaak. Voor je het weet heb je een interieur ontdekt dat je nog heel veel jaren blij zal maken.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners