1840
Industrieel interieur

De industriële stijl wordt met de dag populairder in Nederland. De stijl is grotendeels afgeleid van de inrichting van vroegere fabrieken. Vandaag de dag worden dergelijke materialen steeds vaker gebruikt om een woning te voorzien van een industriële look. Ook meubels zoals industriële lampen, accessoires en kunst dragen bij aan de industriële look. Deze stijl is min of meer overgewaaid uit de Verenigde Staten en wint ook hier aan populariteit. Steeds meer mensen willen hun woning dan ook voorzien van een industrieel tintje maar weten niet goed hoe ze dit nu eigenlijk moeten doen. In onderstaande tekst krijg je enkele tips hoe jij je woonkamer een industriële look kunt geven.

Combineren mogelijk
Is jouw woonkamer ingericht volgens een moderne, klassieke, of landelijke stijl? Geen probleem. In dat geval is het namelijk prima mogelijk om industriële tinten toe te voegen aan je woonkamer. Eén van de kenmerken van de industriële stijl is dat deze makkelijk te combineren is met vrijwel alle andere stijlen. Deze stijl heeft namelijk verschillende materiaalsoorten, waardoor er voor jouw interieur ook vast en zeker wat passends te vinden is. Het toevoegen van Industriële lampen geeft al een heel mooi effect!

Verschillende materialen
Doordat de industriële stijl vroeger veelal in fabrieken gebruikt werd, moesten het haast wel materialen zijn die tegen een stootje kunnen. Dit waren dan vaak robuuste materialen. De industriële stijl kenmerkt zich dan ook hoofdzakelijk door metaal, bakstenen, leer, beton en hout. Deze materialen waren jaren geleden in veel fabrieken te vinden, maar verplaatsen zich tegenwoordig meer en meer naar woonhuizen.

Basis
Wanneer jij je woonkamer wilt voorzien van een industrieel tintje, is het volgende van belang: more is less. Zoals je al kon lezen, is het niet noodzakelijk om je gehele interieur eruit te halen en enkel voor industriële producten te kiezen. Combineren is heel goed mogelijk. Sterker nog: dit geniet zelfs de voorkeur. Als je zorgt voor een zekere rust in je woonkamer, geef je de industriële objecten juist de mogelijkheid om eruit te springen. Zo kun je bijvoorbeeld twee industriële lampen plaatsen voor een muur met een rustige kleur. Dit zorgt ervoor dat de lampen echt opvallen.

Beschadiging
Om de industriële look af te maken, kun je ervoor kiezen om producten met gebruikssporen in je woonkamer te plaatsen, zoals kleine verkleuringen of patina die het product een uniek uiterlijk geven. Je kunt deze spullen bijvoorbeeld tweedehands kopen op een brocante markt of bij de plaatselijke kringloopwinkel. Maar ook zijn er verschillende industriële lampen te koop die zorgvuldig zijn gerestaureerd. Objecten die enige gebruikssporen hebben, geven een stoere uitstraling aan je interieur en zorgen er daardoor juist voor dat het oog van de aanwezigen op dergelijke objecten valt!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners