2228
Geef je huis een warme look en feel
Gepubliceerd: 25-02-2018 Laatste update: 28-02-2018

Het creëren van een warme, huiselijke uitstraling is van belang voor een lekkere sfeer in huis. Een woning moet tenslotte als jouw thuis voelen. Dit kan alleen wanneer jij je hier goed voelt en kan ontspannen. Is jouw huis wat aan de kille kant? En vind je het lastig om warmte en sfeer toe te voegen aan je huis? Geen stress! Wij hebben dé tips voor jou om je hierbij te helpen!

 

Interieurarchitect Kaylee Groeneveld van Space Concepts geeft de ultieme tips om te zorgen dat je huis een thuis wordt. Wil je na het lezen van deze tips nog meer inspiratie? Kijk dan naar Fine Living, de TV-zender die inspireert, en met een select gezelschap lifestyle goeroes, innovatieve ontwerpers, chef-koks en mode-experts van over de hele wereld talrijke leuke, frisse ideeën biedt voor ieder aspect van het leven. De programma’s van Fine Living worden gepresenteerd door krachtige en verrassende presentatoren die je helpen jouw leven te ontwerpen.

Kaylee Groeneveld van Space Concepts legt uit:

Zacht en warm
Wil je meer warmte in huis? Kies dan voor zachte en warme kleuren en materialen. De kleuren helpen om het interieur sfeervoller te maken. Plaats bijvoorbeeld een hoogpolig kamerbreed vloerkleed onder de bank of durf het plafond een donkere kleur te geven. Ook materialen als hout en leer geven net die extra touch!

Persoonlijke items
Kleed je woonkamer aan met persoonlijke accessoires en spullen zoals foto’s, souvenirs, erfstukken, familiestukken en soortgelijke accessoires om meer gezelligheid te creëren. Verzamel mooie items en presenteer deze in de ruimte door te groeperen, zodat de harmonie behouden wordt. Persoonlijke spullen maken een interieur eigen, maar stal niet de hele verzameling souvenirs uit want dit oogt rommelig. Heb je toch heel veel leuke souvenirs? Berg een gedeelte op en wissel zo nu en dan.

Kaarslicht en sfeerverlichting
Verlichting is een belangrijke sfeermaker dat een ruimte een warme look en feel kan geven. Warm en zacht licht zorgt voor gezelligheid, wit en fel licht oogt koel. Gebruikt dus voor een warm interieur warme en zachte sfeerverlichting. Naast dimbare basisverlichting zijn staan- en tafellampen een echte musthave! Daarnaast doen kaarsen, theelichten en kandelaren het ook altijd goed. Plaats kaarsen op tafel, op een dressoir of een mooi krukje om zo het licht in huis te verspreiden.

Groen
Planten en bloemen brengen veel sfeer in huis. Plaats een grote vaas met bloemen of een decoratief stuk in de ruimte voor meer sfeer. Of kies voor een kamerplant in een mooie pot. Deze zorgt tegelijkertijd ook voor een stukje levendigheid. Gebruik gerust grote bloemen of planten, dit oogt rustiger dan vele kleine plantjes.

‘Kleed’ je woonkamer aan
Een kale ruimte is niet aantrekkelijk. Accessoires kunnen een bepaalde sfeer of kleur accentueren en benadrukken. Kleed de ruimte aan met kussens, plaids, een warm vacht en mooie woonaccessoires, en maak de woonkamer direct een stuk knusser en gezelliger. Soms kan het ook helpen om de meubels eens anders neer te zetten, schuif gerust heen en weer, voel de ruimte en verplaats eventueel toch weer. Hierdoor kan zomaar ineens alles op zijn plek vallen en creëer je de ultieme ruimte die bij jou past.

Stoffering voor de ramen
Kies altijd voor de stoffering voor de ramen. Echte sfeermakers zijn mooie vouwgordijnen of overgordijnen; deze kleden de ruimte aan en zorgen meteen voor een goede akoestiek.

Nog meer tips en tricks? Laat je dan inspireren door het programma Million Dollar Contractor, iedere donderdag om 22:00 uur te zien op Fine Living, waarbij aannemer van de sterren Stephen Fanuka een kijkje achter de schermen krijgt bij de bouw van de meest elitaire huizen van Manhattan. Of leer meer over het renoveren en moderniseren van je huis terwijl je kijkt naar Rustic Renovation, iedere woensdag om 22:00 uur.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide