3420
Herfstkleuren in de woonkamer
Gepubliceerd: 27-09-2017

De herfst is weer begonnen. Het is een stuk frisser en langzaamaan laten de bomen hun blaadjes weer vallen. De herfst is het kleurrijkste seizoen. Wat een scala aan prachtige herfstkleuren vinden we terug in de natuur. Vaak krijgen we begin van het najaar, wanneer we weer meer tijd binnenshuis doorbrengen, ook de kriebels om ons interieur in warmere sferen te brengen.

Onlangs is de kleur van 2018 bekend gemaakt; Heart Wood, een volwassen grijsroze kleur die je associeert met de warmte van hout en het aaibare karakter van leer. Een kleur die staat voor warmte. Helemaal perfect dus om je woonkamer in een warme najaarsfeer te brengen maar hoe doe je dat nou? Wij geven je een paar leuke tips.

Kleur je muur
Durf jij je woonkamer eens van een flinke metamorfose te voorzien? Pak dan een kwast en een pot verf in een kleur uit het kleurenpalet van een van de kleurentrends van 2018 en geef die muur eens een andere kleur. Je zult zien dat je ineens een hele andere woonkamer hebt. En je hoeft het natuurlijk helemaal niet bij 1 kleur te houden. Je kunt met verschillende tinten ook patronen op de muur verven, grote stippen of strakke lijnen zijn helemaal hip dit najaar.

Wil je het wat minder rigoreus aanpakken en vind je het kleuren van een hele muur wat te veel van het goede dan kan je met woonaccessoires natuurlijk ook heel gemakkelijk je interieur in een andere sfeer brengen.

In de woonwinkels vind je elk seizoen weer nieuwe woonaccessoires in kleuren en materialen die goed aansluiten bij de actuele woontrends. Het leuke aan accessoires is dat je ze gemakkelijk kunt verwisselen en dus elk seizoen kunt kiezen voor een andere kleur of een andere stijl.

Pimp je bank met kussens
Elk seizoen een nieuwe bank is een beetje veel van het goede... maar elk seizoen een ander setje kussens op je bank geven je bank al een hele andere uitstraling. Je kunt enorm varieren met kussens, in kleuren, materialen en vormen.

Een mooi kleed
Heb je er wel eens aan gedacht om een kleed neer te leggen in je woonkamer. Het is niet alleen heerlijk warm voor je voetjes maar het geeft gelijk een hele knusse sfeer. Je kunt kiezen voor een veilige kleur die eigenlijk overal bij past zoals bijvoorbeeld gebroken wit of zwart maar je kunt ook kiezen voor een kleur die er enorm uitspringt zodat je kleed de eyecatcher wordt van je interieur. Voor de echter durfal misschien een kleed in een patchwork patroon?

Maar ook met kleinere woonaccessoires zoals kaarsen, fotolijstjes of verschillende soorten potjes en vaasjes creeer je al snel een andere sfeer. Ben je op zoek naar woonaccessoires maar wil je wel eens wat anders dan anders? Neem dan eens een kijkje op de website van HomingXL.nl. Zij hebben ene mooi assortiment van huis en tuin artikelen en leuke maar vooral originele woonaccessoires.

Is jouw woonkamer al herfstproof?

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide