1944
Een mooi interieur voor weinig geld
Gepubliceerd: 18-06-2018 Laatste update: 05-05-2021

Je huis opnieuw inrichten is heel leuk, maar kan ook een grote kostenpost blijken te zijn. Wil je een nieuw interieur, maar wil je er niet te veel geld aan kwijt zijn? Hieronder zijn een aantal tips en handigheidjes uitgelicht die je daarbij kunnen helpen.

Wees zeker van je zaak

Maak eerst een plan voordat je zomaar van alles gaat kopen. Kijk eens naar wat je al hebt en wat je echt nog mist. Ga uitgebreid op zoek naar inspiratie, op internet staat een heleboel! Zo kun je uitvinden wat bij jou smaak past of wat je juist echt niet in jouw interieur terug wil zien.

Wanneer je een beeld hebt van wat je wil, kun je gaan kijken wat je nodig hebt en kun je misschien zelfs een budget opstellen. Wees kieskeurig zodat je geen onnodige aankopen doet.

Recycle & Do It Yourself

Er zijn heel veel verschillende manieren om items zelf te maken of te pimpen. Er zijn een heleboel trucjes om een alledaags accessoire om te toveren tot een blikvanger of een oud meubel tot iets moderns. Misschien heb je thuis een meubel staan dat qua model geschikt is, maar qua kleur of bekleding niet. Dit los je makkelijk op met oude lapjes stof of verf die je nog op zolder hebt staan. Zo zijn er veel items die je misschien een tweede leven kunt geven. Veel mensen weten niet dat je bij de plaatselijke kringloopwinkel allerlei mooie dingen kan vinden voor een schijntje. Ga hier eens op zoek naar meubels die op een manier in je interieur passen. Of vraag het aan familie en vrienden, misschien hebben zij een oude stoel of tafel waar ze je blij mee kunnen maken.

Kijk en vergelijk

Misschien heb je op internet iets gevonden wat perfect is voor jouw interieur, maar aan de prijzige kant. Ga in dat geval kijken naar bijvoorbeeld meubels in dezelfde kleur of stijl en houd folders en aanbiedingen in de gaten. Kun je geen goedkope variant vinden? Denk dan eens aan andere alternatieven. Je kunt bijvoorbeeld een versleten vloer opleuken met een mooi vloerkleed. Een heleboel winkels hebben lopende acties waarmee je veel geld kunt besparen. Kijk eens op VoucherAlarm.com en ontdek kortingscodes voor onder andere Trendhopper, Beter Bed, Vloerkleed Center en Dekoria.

Kies verstandig

Bespaar geld en ruimte door meubels te kiezen die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een bijzettafeltje en een krukje in één. Het is verstandig om duurdere items zoals banken of kasten te kopen die bij verstillende stijlen passen. Zo kun je deze voor een langere tijd gebruiken. Kies vervolgens voor trendy accessoires die eruit springen om het geheel af te maken, deze zijn veel goedkoper om te vervangen wanneer je aan een verandering toe bent. Investeer in simpele producten zoals kleden en lampen van mooie materialen die luxe uitstralen.

Zo zie je maar dat je met een beetje vindingrijkheid een heel eind komt! Laat je niet te veel verleiden om allerlei nieuwe dingen te kopen die je eigenlijk niet écht nodig hebt. Denk goed na voordat je iets koopt, ga op zoek naar eventuele alternatieven en probeer oude meubels op een nieuwe manier te gebruiken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide