2218
Ecotrend
Gepubliceerd: 15-08-2012 Laatste update: 11-06-2023

Op zoek naar ideeën voor uw woonkamer of keuken? Toe aan verandering in uw interieur? Volg dan de nieuwste trend: breng buiten naar binnen! Eco is helemaal hot. Natuurlijke materialen doen het heel goed in uw interieur. Uw woonkamer of eetkeuken loopt zo organisch over in uw tuin. En dat geeft een fijn gevoel in deze tijd waarin de tuindeuren weer vaker openstaan.

Warm, sfeervol en authentiek
Een warme, sfeervolle en authentieke uitstraling: dat is de nieuwe interieurtrend van 2012. Verschillende lagen, losse objecten en natuurlijke kleuren zijn het helemaal. Volgens experts kiezen we dit jaar voor een interieur op maat, met exotische materialen en veel eigen inbreng. Een bijzettafeltje, een poef, een stapel mooie stenen op tafel of in de vensterbank: de woonkamer wordt bijna een natuurlandschap met al die losse elementen. Het hoeft allemaal niet zo strak. We willen een interieur waarin we ons veilig en behaaglijk voelen.

Grote houten meubels
We zien in het interieur een revival van de typische jaren-vijftigstijl. Maar dan in een nieuw jasje. De grote, houten meubelstukken van dit jaar doen denken aan de Amerikaanse bungalowstijl in de jaren 50. Denk aan steigerhout meubelen, grote leistenen open haarden, gestoffeerde meubels en warme kleden. Natuurlijke materialen zijn een trend: glas, natuursteen, oud hout, steigerhout, plaids en leer bijvoorbeeld. Deze materialen zorgen voor een natuurlijke overgang naar de tuin; ook buiten zien we stoere meubels van oud hout terug.

inspiratiebrochures1.png

Lichtpunten creëren
Grote houten meubels, leistenen open haarden ze kunnen het interieur zwaar of donker maken. Gebruik daarom mooie lampen van natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld een hanglamp gemaakt van oude lianen, takkenbossen of drijfhout zijn verrassende lichtpunten. Ook een goede lichtinval vanuit de tuin is belangrijk. Houd hier rekening mee bij de inrichting van uw woonkamer.

Natuurlijke basistinten
Bruin en camel: deze natuurlijke tinten zijn een trend in het interieur. Accenten zijn oudroze, gecombineerd met zwart voor de perfecte uitstraling. Andere accentkleuren zijn grijs en turquoise maar ook oranje, bloedrood en mosgroen doen het goed. Een andere trend is die van de natuurlijke invloeden. Denk hierbij aan prints, tekeningen, reliëf op muren en in accessoires.

Combineer!
Overdaad schaadt  het gaat allemaal om de juiste balans. Kies de stijl die bij u past, en bouw dit uit met een aantal sfeervolle items. Steigerhout meubelen met zachtfluwelen kussens. Warme kleden op een hardhouten vloer. Oudroze accenten op een zwarte sofa. De interieurtrends van 2012 bieden oneindig veel mogelijkheden. Dit voorjaar is het tijd voor verandering en het hoeft allemaal niet duur te zijn. Met een paar accentverschillen of een enkel nieuw meubelstuk geeft u uw woonkamer alweer een heel andere, natuurlijke look!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide