797
Keukentrends

Dynamic Space: de nieuwe keukenstandaard Toen de firma Blum in 1996 een grootschalig onderzoek uitvoerde bij 2000 keukengebruikers, kwam aan het licht dat maar liefst 70% van de ondervraagden geïrriteerd was door een gebrek aan opbergruimte. Dit was de aanleiding voor Blum om op zoek te gaan naar een innovatieve manier om meer opbergruimte te creëren: niét door simpelweg kastjes toe te voegen, wél door de onderkasten te voorzien van laden. Daarnaast werden de opbergbehoeftes van de consument grondig onder de loep genomen. En zo is Dynamic Space geboren: een concept voor meer comfort, ergonomie en bewegingskwaliteit in de keuken.

De belangrijkste principes van Dynamic Space: 1. Voorzie in de keuken voldoende opbergruimte. Maak vooraf een inventaris van wat u allemaal wil opbergen in uw nieuwe keuken.

 2. Vermijdt deuren in onderkasten. Deuren in onderkasten zijn niet ergonomisch. U moet zich bukken en dingen die vooraan staan verzetten om achterin de kast te komen. Laden en voorraadladen zijn daarentegen ergonomisch en overzichtelijk. En u kan er meer in kwijt!

 3. Kies voor brede en volledig uittrekbare laden. Zo is de volledige lade-inhoud zichtbaar en makkelijk uitneembaar, ook achteraan.

 4. Plan uw keuken in keukenzones. De vijf Dynamic Space keukenzones zijn: bevoorraden, opbergen, spoelen, voorbereiden en koken&bakken. De volgorde en de indeling van deze zones zorgen voor een optimaal en tijdsbesparend werkverloop.

 5. Kies voor slimme kastoplossingen. Vanuit de Dynamic Space filosofie ontwikkelde Blum innoverende kastconcepten

  • Een hoge voorraadkast met achter de deur verschillende binnenladen en -voorraadladen is een echte opbergkampioen.

  • De spullen voor de vaat krijgen een plaatsje in de lade onder de spoelbak. De lade daaronder biedt plaats aan emmers voor afvalsortering en schoonmaakproducten.

  • De hoekkast met laden is een ergonomisch alternatief voor de carrousel en biedt een maximale opbergcapaciteit. 6. Maak gebruik van praktische opbergsystemen. Met de multifunctionele opberg- en indelingssystemen van Orgalux, verhoogt u het opbergvolume van de laden. Zo blijft de lade-inhoud ordelijk en overzichtelijk.

 7. Kies voor geruisloos comfort. Voortaan geen storend geluid meer van dichtslaande deuren en laden. De innovatieve werking van het BLUMOTION-dempsysteem laat uw deuren en laden zacht en geruisloos sluiten.
Minder afstand afleggen, sneller en ergonomischer werken, meer en beter opbergen . zijn belangrijke elementen die voldoende aandacht vragen bij het plannen van een keuken. Een goede keukenorganisatie is de basisvereiste om optimaal te kunnen genieten van het werk in de keuken.GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners