3389
De tuinkamer
Gepubliceerd: 07-09-2012 Laatste update: 06-06-2022

Door onze columnist Wilma Korre- De grens tussen binnen en buiten wordt steeds vager. Profiteer volop van het heerlijke ochtendzonnetje. Geniet comfortabel van de avondrust in je tuin. En maak de wisseling van de seizoenen van dichtbij mee vanuit je vertrouwde huiselijke omgeving.

Serre
Met een serre als verlengstuk van de woning wordt het niet alleen lichter in huis. Veel mensen hebben de serre ook ontdekt als de ideale manier om meer ruimte en sfeer te creëren. Om een aparte lees- en relaxhoek te maken met uitzicht op de tuin. Om de donkere woonkamer op te waarderen tot een heerlijk ruime doorzonkamer.

Maar ook om de keuken uit te breiden en misschien wel wat mediterrane allure mee te geven. Of om bijvoorbeeld een - al dan niet van de living afgescheiden - kantoorruimte te maken. Een serre heeft een dak van glas en geeft de mogelijkheid om ook op minder warme of regenachtige dagen " buiten " te zitten. Een serre is niet alleen geschikt voor vrijstaande woningen, want hij kan ook prima worden aangebracht bij een rijtjeshuis. Een serre is tevens een investering, omdat uw huis daarmee vaak in waarde stijgt.

Veranda
Een tussenvorm tussen een serre en een terras is de veranda. Het grootste verschil tussen een serre en een veranda is dat een serre geheel gesloten is en dus als woonruimte gebruikt kan worden, terwijl een veranda aan de voorzijde open is. Een veranda kun je relatief eenvoudig zelf maken door het terras te overkappen met een pergola, die je laat beklimmen met een mooie druivenplant of blauwe regen. Je kunt ook een stap verder gaan, door de veranda te voorzien van zijwanden en een dak van veiligheidsglas.

Terras-overkapping
Een warme zomeravond, het is erg benauwd buiten en een verfrissende bui is welkom, helaas zou u dan weer naar binnen moeten. Met een glazen overkapping kunt u de comfortabele stoelen en lounge banken laten staan, en zelf zit u ook droog.

Vanuit de woonkamer kijk je naar de zithoek buiten en omgekeerd kijk je naar de zithoek binnen. Om extra ruimte te creëren is het effect het mooist als in de tuinkamer de meubels in spiegelbeeld staan ten opzichte van de meubelopstelling in de woonkamer.

De glaswand fungeert hier dan als spiegel. De woonkamer lijkt nu twee keer zo groot. Interieur en exterieur kan je helemaal op elkaar afstemmen. Laat de tegelvloer of planken- vloer doorlopen naar buiten voor het optimale effect. We willen binnenshuis de zomerse sfeer van buiten, en buiten op het terras de gezellige sfeer van de woonkamer nabootsen.

Buitenkeukens
Terug naar de oertijd. Lekker buiten kokkerellen voor familie of vrienden. Buiten eten is een speciale ervaring: heerlijk weer, goed gezelschap en een lekkere maaltijd. Dat kan met een barbecue of als u het luxer wil met een buitenkeuken. In de avonden blijft het langer comfortabel met een buitenhaard. We leven graag buiten, omdat het er ruimtelijk is en meer ontspanning geeft. De tuinkamer geeft u die extra ruimte aan uw woning.

Buitenhaard
Vooral in een klimaat als het onze, waar het in de zomer s avonds nog wel eens kan afkoelen, kan een buitenhaard in de tuin of op het terras voor langere, aangename uren buiten zorgen. Let er wel op, dat de met het stoken gepaard gaande rook op minimaal 2 meter hoogte pas de buitenhaard wordt "uitgestoten", hierdoor heeft u geen last meer van rook in uw ogen en ook zullen uw gasten niet meer in de rook zitten. Met goede verlichting en een extra warmtebron kunnen we maximaal van de tuinkamer genieten.

Probeer eens wat uit in uw interieur. Misschien ontdekt u nieuwe, verrassende mogelijkheden! Komt u er zelf niet uit schakel dan mijn hulp in.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide