2758
De sfeer van een Oosterse woonstijl
Gepubliceerd: 07-12-2018

Vertrek in gedachten naar het Verre Oosten; met rijke culturen, sprookjes die tot de verbeelding spreken, heerlijke kleuren en geuren. De Oosterse woonstijl of de Oriëntaalse woonstijl is er één vol sfeer! Hoe pas je deze toe in je interieur? Wij geven je tips.

 

Kies je variant
Ook binnen de Oosterse woonstijl vind je verschillende varianten. Van luxe oriëntaalse met veel zilver, tot warm oranje met Chinese lampionnetjes. Begin er eens mee je te verdiepen in de verschillende varianten, en daar je favoriet uit te kiezen. Zo creëer je straks rust in je interieur! Misschien houd je erg van de sereniteit en het minimalisme dat je in de Japanse interieurs terugvindt; met prachtige tekeningen van de natuur. Of ga je liever voor een Arabische variant met fijne patronen in de lampen en vloerkleden? Zoveel culturen als er zijn, zoveel keuzes heb je: maak er wat moois van!

Oosterse lampen
Je zet meteen de juiste toon in je interieur door Oosterse lampen op te hangen. Kenmerkend voor Oosterse lampen is het prachtige lichtschouwspel, als gevolg van perforaties of details van gekleurd glas. Er bestaan plafonnières, hanglampen en tafellampen; met een sierlijk en puntig design of juist plat en rond, voorzien van bijzondere patronen. Het fijne van Oosterse lampen is dat ze écht een decoratie vormen in je interieur. Zeker wanneer het licht aangaat en er zich een prachtig patroon op je plafond aftekent!

Vloerkleden
Een andere manier om een Oosters sfeertje naar je interieur te brengen is met behulp van vloerkleden. Perzische kleden, of kleden met een Chinese invloed; in rustige tinten of juist met vrolijke kleuren. Met een Oosters vloerkleed in de zithoek en een mooie lamp boven de salontafel ben je al een heel eind!

En heb je er weleens aan gedacht om je tuin of veranda van een Oosterse sfeer te voorzien? De Wonder Rugs buitenkleden en tuinkleden maken je buitenruimte in één klap gezellig. Combineer met een paar vrolijke lampionnetjes en je zit voortaan elke zomerse avond in de tuin te genieten van de zachte temperaturen en het samenzijn met je partner of vrienden!

It’s all in the details
Kijk goed naar de inspirerende voorbeelden van jouw favoriete Oosterse woonstijl variant, en ontdek een wereld aan details. Met beschilderde vazen, Chinees porselein serviesgoed, een Japans bonsai boompje en een geschilderde bloesemtak op de muur kun je heel veel sfeer toevoegen aan je interieur! Kies natuurlijk wel details die bij elkaar passen, zowel qua cultuur als kleur. En blijf je ogen open houden voor accessoires om je woonkamer compleet mee te maken…

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide