2586
Creëer een luxe sfeer in huis

Je hoeft helemaal niet in een kast van een huis te wonen of over een enorm budget te beschikken om het luxe gevoel in huis te ervaren. Met een paar simpele trucs kan je gemakkelijk een chique sfeer in huis brengen. Wij geven je een paar stylingtips, lees je mee?

 

1. Stoffen en materialen
Style je bank eens met wat kussens in een glanzende stof. Ook velours geeft al snel een luxe uitstraling. Wil je het wat groter aanpakken zou je mooie velours gordijnen kunnen ophangen in een chique kleur. Ook met materialen kan je bepaalde keuzes maken om het geheel een wat luxere uitstraling te geven. Glimmende accessoires doen het altijd goed.

2. Kleuren
Ga je voor chique dan kies je voor donkeren kleuren. Met donkergrijs creeer je snel een elegante sfeer in huis. Maar ook de donkere varianten van de kleur rood, groen of paars doen het goed om rijkdom en luxe uit te stralen. Kies voor een donkere kleur in de muur en laat andere donkere tinten terugkomen in bijvoorbeeld de kussens of andere interieurstoffen.

3. Style je trap
Een trap is maar een trap... maar met een beetje styling maak je er een hele chique trap van. Wat dacht je bijvoorbeeld van een RVS trapleuning. Of ledverlichting onder de tredes te bevestigen. Je trap krijgt gelijk een hele andere sfeer. Schilder je trap zwart of juist wit en de trapleuning en de verlichting zijn echte eye catchers. 

4. Kies voor groot
Ook met accessoires kan je je flink uitleven als je wilt leven in luxe. Denk bijvoorbeeld eens aan een hele grote spiegel met zo'n klassieke lijst aan de muur. Of een enorme kroonluchter in de half of misschien wel boven de tafel. Grote vazen op de vensterbank en zilveren kaarsenhouders met een mooie stompkaars.

5. Baden in luxe
De luxe sfeer wil je niet alleen in je woon of slaapkamer maar natuurlijk wil je je in de badkamer ook wanen in een echte spa. Luxe badkamermeubels zijn misschien niet voor iedereen weggelegd maar met een mooie luxe regendouche, mooie badkamer producten en fijn badtextiel zorgen al snel voor een weelderige sfeer.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners