2117
Dansani Curvo
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 20-03-2022

Zet voordat u begint met uw badkamerplanning uw huidige en toekomstige leefpatroon op een rij. Is het s-morgens spitsuur of zijn er verschillende ontwaakmomenten? Houdt u van douchen of baden? En moet u wellicht rekening houden met het feit dat u een dagje ouder wordt?

  • Last van koude voeten? Tegenwoordig is voor een relatief gering bedrag elektrische vloerverwarming verkrijgbaar, die kan worden verwerkt in de tegellijm. De kosten voor het gebruik zijn zeer gering, terwijl het comfort dat u er iedere ochtend en avond van heeft enorm is.
  • Loop geen modetrends na: kies voor lichte, rustige kleuren en vermijdt grote vlakken met donkere en drukke accenten. Deze maken de ruimte kleiner. Denk aan wittinten, pastelkleuren of grijstinten. Kies niet meer dan maximaal drie hoofdkleuren die dan in schakeringen gemixed kunnen worden.
  • Veel helder glas past goed in een klein vertrek. Het zorgt voor optische ruimte. Ook -grote- spiegelvlakken dragen hieraan bij. Door de keuze voor een douchewand uit helder glas bereikt u dit resultaat, in tegenstelling tot een keuze voor getint glas of glas met een decor, dat nauwelijks licht doorlaat.
  • Grote tegels vanaf 30x30cm gelden terecht als eerste keuze. Het muurvlak toont groter door de geringere aanwezigheid van voegen. Populair zijn ook grote tegels tot soms wel 100 cm die horizontaal worden gestapeld.
  • Vooral bij renovatie blijken de grote voordelen van de zgn. voorwandsystemen. Het manco van een gering plaatsverlies wordt ruimschoots gecompenseerd door de voordelen van extra aflegmogelijkheid, niet gebonden zijn aan lastige hoeken, handige afwerkingsmogelijkheden, het wegwerken van leidingen en handige indeling van de ruimte.
  • Speciaal ontwikkelde concepten voor de kleine badkamer benutten de beperkte ruimte optimaal en laten toch voldoende bewegingsruimte. Baden, douchebakken, whirlpools en douchewanden zijn zodanig modulair te combineren dat de ruimte optimaal wordt benut en funktioneel bruikbaar blijft.
  • In grotere badkamers ontstaan veel mogelijkheden door het werken met muurtjes of door afgebakende delen te cre�«ren met bijvoorbeeld kasten. Denk ook eens aan de mogelijkheid om uw slaapkamer bij de badkamer te betrekken.
  • Denk aan het tijdig inplannen van bijkomende voorzieningen zoals verwarming, verlichting, wandcontactdozen, aansluiting voor de wasmachine, etc.
  • Zorg voor een goed verlichtingsplan, waarop u aangeeft welke plaatsen u op welke manier verlicht wilt hebben. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor zachte verlichting in het plafond en fellere lampen bij de spiegel. Een verlaagd plafond met led-verlichting langs de randen is een prachting gezicht. Bedenk dat slecht geplande verlichting de zorgvuldig bepaalde uitstraling van uw badkamer teniet kan doen!
  • Het doortrekken van de omroepkabel biedt de mogelijkheid om straks vanuit het bad televisie te kijken of naar de radio te luisteren.
  • Badkamermeubels zijn niet alleen fraai, maar veelal ook kleine wondertjes van ruimtegebruik.
  • Met een eigen badkamer voor de kinderen wordt "uitkleden, wassen en tandenpoetsen" bijna een feest. En worden de kinderen groter, dan groeit de badkamer moeiteloos mee. Tot tienerversie of stijlvolle gastenbadkamer.
  • Branche onderzoeken tonen aan dat consumenten uit het oogpunt van kwaliteit en veiligheid voor de badkamer bij voorkeur kiezen voor merkfabrikanten. Uitgekiende techniek en goede garanties zijn daarbij belangrijke redenenen, evenals grote keuze en actuele modellen. Een eerste gang naar de sanitairspecialist is dan ook een belangrijk advies. Bron: Vereniging Comfortabel WonenWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide