1514
5x bijzondere hotels als inspiratie voor jouw inrichting thuis
Gepubliceerd: 01-12-2020 Laatste update: 13-08-2021

Soms is een hotel een echte aanrader vanwege de perfecte ligging, de goede service of bijvoorbeeld het uitstekende restaurant. Maar er zijn ook hotels waarvan het grootste ‘uniqueselling point’ misschien wel de schitterende inrichting is! Thuis dat echte ‘even helemaal eruit’-sfeertje creëren? Laat je inspireren door een hotel en beleef elke avond het gevoel van een comfortabel nachtje weg!

 

Royaal ingericht

Het staat garant voor een unieke overnachting: verblijven in een kasteel of op een landgoed. Extra leuk is, dat veel van deze hotels in de inrichting gebruikmaken van, en zich laten inspireren door, historische elementen. Op deze prachtplekken kan het maar zo zijn dat je je zo af en toe een van de castleden van Downton Abbey waant!  Hoge ramen met zware, gedrapeerde gordijnen, prachtig gedecoreerd behang en veel gebruik van sfeervolle kleuren als donkergroen, -blauw en -rood. Voor wie er van houdt klinkt dit als de perfecte inrichting toch? Hang er nog een paar historische portretten met gouden lijst op en jouw kasteelkamer is klaar. Laat je bijvoorbeeld inspireren door het 4-sterren Romantik Hotel Kasteel Daelenbroeck inhet Limburgse Herkenbosch of neem eens een kijkje bij Landgoed Huize Bergen in Vught.

Luxe ontspanning

Zeg luxe, zeg lekker eten en zeg comfortabel overnachten; dan is de kans groot dat je denkt aan de fijne hotels van Van der Valk. Wat deze 4-sterrenhotels tevens met elkaar gemeen hebben, is de moderne en stijlvolle inrichting. Zo’n inrichting waar je helemaal van ontspant. Fijne boxspringbedden met heerlijk beddengoed, rustgevende muurdecoraties en doorgaans een badkamer waar je nooit meer uit wilt: dat betekent écht comfort. Wil jij je eigen slaapkamer inrichten zoals in een van deze hotels? Met Valk at Home haal jij alles wat je nodigt hebt in huis! Van bedden tot shampoo: je kunt het gewoon online bestellen. Sowieso is natuurlijk je bed versieren met meerdere lagen, extra kussens en een mooie plaid een goed idee wanneer je dat échte luxe hotelgevoel in huis wil halen.

 

Wellness in je badkamer

Over fijn relaxen in je eigen huis gesproken: niets zo fijn na een dag hard werken als lekker weken in een bubbelbad toch? Je kunt natuurlijk een uitje boeken mét bubbelbad in de hotelkamer, maar wat dacht je van je eigen badkamer aanpakken zodat je daar je echt even kunt onderdompelen in de nodige wellness? Toegegeven: je moet een beetje ruimte en budget hebben, maar jarenlange ontspanning is vervolgens gegarandeerd. Voor de inrichting kun je je bijvoorbeeld laten inspireren door kamers in het het H Design Hotel Kasteel Coevorden, die weten te verrassen met een schitterende open badkamer.

Indoor streetart

Maak van je huis één groot kunstwerk, net als ze bij Hotel The Match in hartje Eindhoven hebben gedaan. Moderne streetart op de muren, vintage meubels en een relaxed sfeertje: ondanks de relatief ‘wilde’ muren is dit de perfecte plek om er echt even helemaal uit te zijn. Leuk: in sommige kamers is echt een bakstenen muur te zien, waardoor de streetart écht streetart blijft. Maar het is sowieso een pareltje, waar de echte durfal prima inspiratie op kan doen voor een unieke inrichting!

Boutique Hotel? Boutique Huis!

Boek jij een kamer in een boetiekhotel, dan weet je zeker dat jij in een uniek hotel overnacht, met een inrichting die veelal helemaal zelf door de hotelier bij elkaar is gezocht. Dat kan natuurlijk minder mooi uitpakken, maar in veel gevallen is het juist schitterend!  Een boetiekhotel, of boutique hotel, is vaak een luxe charmehotel, waar je door de vaak sfeervolle, heel eigen, inrichting direct een soort van thuisgevoel ervaart. Het is daardoor lastig om de stijl eenduidig te omschrijven. Maar we kunnen natuurlijk wel een aantal mooie voorbeelden geven. Zoals Boutique Hotel De Doelen, in hartje Groningen. De prachtige klassieke lounge met open haard is een lust voor het oog! Ook allinclusiveBoutique Hotel Banks Mansion aan, jawel, de Herengracht in Amsterdam is bijzonder: het hele hotel ademt Art Deco-stijl.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide