ORRI Coffee Table is geïnspireerd op de lichtheid en elegantie van origami. Het voegt de functionaliteit van de salontafel en krantenrek samen in een nieuwe, efficiënte en elegant meubelstuk. Zijn minimale, veelzijdig en praktisch design serveert koffie liefhebbers en bergt tegelijk al je papieren media op. Het wordt al snel een centraal punt voor elke omgeving terwijl er kostbare vloerruimte mee wordt bespaard.

 

HOE WORDT HET GEMAAKT

De tafel wordt lokaal gemaakt door de samenwerking tussen ambachtslieden en vrienden. Ik heb gedetailleerde tekeningen van elk onderdeel gemaakt en van elk het doel aan hen uitgelegd. Het plaatwerk wordt gesneden in een kleine werkplaats van een vriend van mij. Vervolgens wordt het gebogen waarna zijn vader de naden last en polijst. Wanneer de metalen onderdelen zijn klaar breng ik ze naar de spuiterij waar ze worden schoongemaakt om gepoedercoat te worden. Een andere goede vriend van mij maakt de hardhouten delen. Hij is goed in zijn werk en ik vertrouw hem voor de selectie van de natuurlijke olie en was. De bevestigingsonderdelen en wieltjes koop ik bij een lokale winkel en monteer ze zelf. Verpakkingsdozen zijn gemaakt in een kartonfabriek in de buurt. Ik contoleer persoonlijk elk onderdeel, druk de montagehandleiding, verpak alles samen en breng de tafels naar het postbedrijf om verzonden te worden.

Een moderne koffietafel gemaakt van hergebruikt hout. Deze elegante koffietafel voegt een elegante touch toe aan elk interieur. Het houten bovenstuk zweeft op dunne industriële haarspeld poten, gemaakt van een 10mm dikke stalen ronde staaf.

De tafel op de foto heeft poten van 30 cm lang.

HOE WORDT HET GEMAAKT

Het hout zit vol textuur, mooie kleurverschillen en tekenen die de tafel karakter en leven geven! Hij is gladgeschuurd maar hij is grof genoeg om een ruw uiterlijk te behouden.

Let er op dat door het gebruik van hout de geleverde tafel iets kan afwijken in uiterlijk van de tafel op de foto.

In het late voorjaar van 2013, met de zomer voor de deur, is Indusigns ontstaan vanuit onze passie voor Upcycled Industrieel Interieur Design. Echt ‘out of the blue’ en zonder enige ervaring in de wereld van het interieur hebben we op een zonnige dag in het voorjaar van 2013 onze ideeën uitgewerkt voor het opzetten van een eigen bedrijf.

De designproducten van Indusigns passen in de wereld van ‘upcycling’. We geven wegwerpartikelen een nieuwe gebruikerswaarde met een hoge duurzaamheid. Onze producten zijn daardoor niet alleen vernieuwend, maar ook nog eens milieubewust. De olievaten, stukken handgereedschap en zinken vaten die je in veel van onze objecten terugvindt, zijn vaak doorleefd en bevatten deukjes, krasjes of roest. Dat laten we ook zo. Het geeft onze collectie de uitstraling waar we naar streven; authentiek en vol van karakter.

“Upcycling is het hergebruiken van wegwerpartikelen en het upgraden tot iets wat een hogere en duurzamere gebruikswaarde heeft.”

Indusigns industriële lampen, maar ook alle andere producten, zijn geheel naar wens te ‘customisen’. Vertel ons de gewenste kleur, soort snoer, afwerking, grootte en wat voor ontwerp en wij denken graag met je mee om dit product te realiseren. Het is ook mogelijk om vooraf een schets te ontvangen zodat je jouw ontwerp op papier kunt zien. Er is werkelijk waar van alles mogelijk. Twijfel dus niet en laat ons weten wat jouw wensen zijn!

Inmiddels bestaan we alweer meer dan een jaar. In een jaar tijd hebben we enorm veel leuke dingen meegemaakt. Zo stonden we vorig jaar op de Hip en Handgemaakt markt, hebben we al producten afgeleverd bij een klant in Londen, wordt er regelmatig over ons geschreven, stonden we in de 101 woonideeën, stonden we op de grootste woonbeurs van Noord Nederland en lagen onze producten op de Woonbeurs Amsterdam, ontvangen we bijna dagelijks positieve reacties, liggen we in 6 winkels verspreid door Nederland en werken we sinds een paar maand in een nieuwe werkplaats. Kortom, het gaat super!

Hoja is een boekenkast in populieren multiplex die u toelaat om ongeveer 40 boeken te op te bergen in een kleine ruimte. De afmetingen van het kast zijn 255x225x790 mm​​. Het object wordt gemonteerd zonder schroeven of bouten, Je hebt enkel een hamer nodig om de gewrichten los te maken!

 

HOE WORDT HET GEMAAKT

Ik heb bedacht dat het ontwerpen van objecten met bescheiden prijzen en maten de beste benadering is tijdens deze kritieke tijden. Op deze manier werd LOHN (Little Objects voor Enorme Needs) geboren, 3d geprinte of laser gesneden voorwerpen ontworpen vanuit een app gedachte: deze eerste versie 1.0 zal weer worden aangepast om aan nieuwe behoefte te voldoen. Onveranderd blijft de ecologische duurzaamheid door het gebruik van gerecyclede materialen en nul afvalproductie.

De Batsenkruk laat zien dat door te spelen met een herkenbaar element, de verbeelding wordt geprikkeld; de kijker wordt hierdoor gedwongen tot nadenken. De Batsenkruk illustreert dat je voor oplossingen niet altijd ver hoeft te zoeken. Bekende vormen worden zo getransformeerd dat een nieuwe beeldtaal ontstaat. De heldere en basale vormgeving zorgt ervoor dat het ontwerp begrijpelijk en herkenbaar is.

 

HOE WORDT HET GEMAAKT

Materiaal: beton of mahoniehouten voet, rvs Afmeting: 50 x 30 x 52 cm