Onlangs hebben wij samengewerkt met Mediaplanet NL binnen de campagne ‘Design & Wonen’. Met oog op de woonmaand zal deze unieke special op 30 september, in samenwerking met o.a. VTWonen en de Dutch Design Week worden gelanceerd bij Elsevier Weekblad en online via: www.mijn-lifestyle.com.

Laat je inspireren door grootheden als Carlein Kieboom, José Molenaar, Mounir Toub, Piet Hein Eek en AtelierNL op het gebied van de laatste trends, ontwikkelingen en bijzondere initiatieven in de woon-en interieur wereld!

Vele opstellingen zijn mogelijk zodat u uw eigen opstelling kan maken op basis van uw ruimte en wensen. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren en afwerkingen. De conceptie en vorm maakt de planken stevig waardoor ze gemakkelijk boeken en voorwerpen kunnen dragen. De bevestiging aan de muur is heel eenvoudig.

 

De afmetingen van de set zoals opgesteld is cm 204 x 18 x 52.

Een plank is cm 126 x 18 x 13

HOE WORDT HET GEMAAKT

Julien VIDAME heeft zijn eigen buigmachine gebouwd om de vorm te realiseren die de fabrikanten niet kon maken.

Triangelrekje Flor, 2 driehoeken die in elkaar overvloeien, is gemaakt van grenen multiplex. De vormgeving is eenvoudig, een leuke muurdecoratie, ideaal om je lievelingsboek of plant er op uit te stallen.

 

HOE WORDT HET GEMAAKT

Al mijn ontwerpen zijn in mijn eigen atelier thuis gemaakt. Ik experimenteer graag met geometrische vormen. Flor is gemaakt uit grenen multiplex en afgewerkt met een matte kleurloze vernis. Ik werk graag met multiplex, de laagjes geven een extra dimensie aan het ontwerp. Mijn producten zijn volledig handgemaakt.

De schoonheid van de Sofia koffietafel komt voort uit de unieke eigenschappen van “Teka” massief hout.

HOE WORDT HET GEMAAKT

Deze tafel is gemaakt met hangende, massief tekahouten cylinders. De afmetingen van de tafel kunnen op navraag worden aangepast. De serie is compleet met twee modellen nachtkastjes en een badkamerbankje.

Birdplace 50′s is een vogelhuisje dat aan alle Rebob eisen voldoet: het refereert aan de mid-century vormgeving, is van hoogwaardig materiaal gemaakt en is lichtvoetig. Doordat het vogelhuisje van porselein is gemaakt is het duurzaam en bovendien is de schotel te demonteren zodat na het broeden het huisje schoongemaakt kan worden voor de volgende kraamperiode.

HOE WORDT HET GEMAAKT

We maken birdplace 50′s in onze eigen werkplaats.

Shell is een nieuwe toevoeging voor moderne interieurs. Z’n zachte, lichte ontwerp dat geïnspireerd is door een schelp zorgt dat de Shell een toevoeging is met een grote visuele impact.

Hij is beschikbaar in 3 verschillende lengtes, en wanneer je deze combineert kunnen ze een 90 centimeter lange structuur worden. Losse modules kunnen ook worden gecombineerd om verschillende vormen te maken. De verticale lijnen en de tussenliggende afstanden zijn altijd verschillend: op deze manier wordt de dynamiek van de vormen goed zichtbaar.

HOE WORDT HET GEMAAKT

Ons uitgangspunt was een plank te ontwerpen en dit heeft ons aan het denken gezet; hoe kunnen we een plank zó maken dat hij makkelijk geplaatst kan worden zonder grote schroeven of andere toevoegingen maar ook zonder dat hij door gaat hangen. Vervolgens hebben we bedacht hoe we het gebruik van de plank konden verbeteren en hoe we dit allemaal kunnen verpakken in een mooie, originele vorm.

De vormgeving van de structuur zorgt ervoor dat de vorm op een boog lijkt. Bovenaan hoeft hij alleen maar met kleine schroeven aan de muur bevestigd te worden. Dit komt omdat de lasergesneden boogstructuur er voor zorgt dat de schroeven maar een minimale last hoeven te dragen en de rest van de krachten op de onderkant uitgeoefend wordt.

De Shell kan in elke woonruimte geplaatst worden, waaronder zelfs een balkon. Door het gebruik van weerbestendig materiaal kan hij namelijk ook prima in de buitenlucht gehangen worden.

Als jij een gepasssioneerde fotografie-liefhebber bent is deze stoel, geïnspireerd door de lens van een spiegelreflexcamera, iets voor jou. De stoel heeft een comfortabel zitvlak dat verwijderd kan worden om bij het de opbergruimte te komen. Een perfect meubelstuk voor in een creatieve werkplek, voor iemand anders die van fotografie houdt of om een originele twist te geven aan je eigen huiskamer.

 

De stoel is gemaakt van loofhout met een vernis afwerking.

Afmetingen: 53cm (height) x 40cm (diameter)

HOE WORDT HET GEMAAKT

Al onze ontwerpen worden met de hand gemaakt in onze werkplaats in Spanje, van milieuvriendelijk materialen.

We werken in een 20eeuwse houtwerkplaats, dat we hebben geërfd van onze ouders en zij van hun ouders daarvoor, waar trends en traditie naast elkaar bestaan. We hebben het geluk om te kunnen werken met traditionele methoden, gecombineerd met moderne technologie.

We houden van een natuurlijke manier van leven, daarom gebruiken we natuurlijke en milieuvriendelijke materialen in elke van onze ontwerpen. Ook ondersteunen we lokale ondernemingen door materialen lokaal in te kopen en door samen te werken met andere ambachten in de buurt.

Ieder huishouden heeft wel iets van persoonlijke waarde, de vraag is of in elk geval dit een mooie plek heeft gekregen. Met dit als uitgangspunt heb ik de VAULT kast ontworpen. Een casco kast met een custom interieur. Of het nou gaat om het opbergen van wijn of boeken. Achter de dikke deur van de VAULT kast ligt het goed opgeborgen.

 

HOE WORDT HET GEMAAKT

De VAULT kast is gemaakt van eiken, MDF en is gelakt met waterbasis lak.

De fruitschaal is handgemaakt van 128 lagen gerecycled golfkarton. Door de verschillende niveaus in de schaal kunt u gaan ‘spelen’ met fruit. Heeft u nog één appel over, dan legt u deze in de bovenste uitholling waardoor het lijkt alsof de schaal niet leeg is!

HOE WORDT HET GEMAAKT

De Fruitschaal 128 | karton is gemaakt van gerecycled karton én wordt milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord geproduceerd.De Fruitschaal 128 wordt in Nederland door mensen in sociale werkprogramma’s in elkaar gezet.