1305
raamdecoratie
Gepubliceerd: 30-08-2016 Laatste update: 02-06-2023

Het gebruik van natuurlijke materialen voor een warme en sfeervolle uitstraling is toch wel een van de belangrijkste woontrends van de afgelopen jaren. De keuze voor een bepaald houtsoort bepaalt de interieurstijl sterk.

Ben je op zoek naar een licht en modern interieur? Dan kun je bijvoorbeeld goed kiezen voor lichtgekleurd beuken-, grenen-, vuren- of eikenhout. Anderzijds past donkerder mahonie-, noten- of bijvoorbeeld teakhout meer bij een iets klassieker interieur. Wil jij ook een rustige en natuurlijke uitstraling thuis? Lees dan hieronder op welke manieren je hout allemaal in een interieur kunt verwerken.

Houten vloeren
Ondanks de eerder groeiende populariteit van bijvoorbeeld stenen vloeren en meer recentelijk gietvloeren zijn houten vloeren nog steeds erg in trek. Een houten geeft direct een echt huiselijk gevoel. Het gekozen houtsoort is qua kleur en tekening sterk bepalend voor de uitstraling. Daarnaast heeft echter ook de legrichting (in de lengte, breedte of diagonaal, of met visgraatmotief) en de plankgrootte (hoe breder en langer de plank, hoe groter een ruimte optisch lijkt) veel invloed op de sfeer en het uiteindelijke ruimtelijke gevoel.

Houten jaloezieën
Er zijn vele soorten raamdecoratie, maar steeds populairder worden houten jaloezieën. Door te kiezen voor bepaalde kleuren en lamelbreedtes zijn deze een toevoeging aan iedere interieurstijl. Zo maakt een jaloezie met een klassieke lamelbreedte van 35 millimeter in een koele kleur een strakker en modern interieur af, terwijl een bredere lamel van 70 millimeter in een donkerdere kleur beter past bij landelijke of klassieke interieurs. Ook zijn houten jaloezieën erg functioneel, doordat ze gemakkelijk te reinigen zijn en beter binnenvallend zonlicht kunnen doseren. Om de raamdecoratie perfect aan te laten sluiten op de kozijnen is het aan te raden houten jaloezieën op maat te bestellen. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij INhuisplaza waar je ruime keuze hebt uit verschillende houtsoorten, merken en diverse kleuren zodat de raamdecoratie altijd bij de rest van je interieur past.

Accessoires van hout
Bij een interieur waarin natuurlijke materialen centraal staan, horen natuurlijk ook accessoires die bij dit thema passen. Zo zijn er bijvoorbeeld prachtige hanglampen die gemaakt zijn van hout, maar ook juist houten lampenvoeten voor tafellampen of onderstellen van staande lampen. Daarnaast kan hout ook terugkeren in tal van decoratieve items zoals fruitschalen, kandelaars of beelden. En wat dacht je van een groot houten wandpaneel aan de muur als blikvanger?

Tip: Wil je interieur met daarin veel houten elementen niet al te eentonig laten worden en wat speelser maken? Dit kun je bereiken door de gekozen lichte of juist donkere houtkleuren af te laten steken bij een opvallende contrastkleur.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide