1171
Spelen met schilderijen

Schilderijen hang je natuurlijk aan de muur. Gaatje boren, plug erin, ophanghaak bevestigen en dat is het. Of kun je het toch nog leuker maken? Jazeker wel: wantje mag best spelen met de manier waarop je een schilderij (of fotolijst) ophangt aan de muur.

Trapsgewijs

Het is vooral leuk om een beetje te spelen met kunst. Heb je verschillende schilderijen? Hang ze dan niet recht naast elkaar, maar trapsgewijs. Meet het goed uit, want het is heel belangrijk dat het volgende schilderij net zoveel omhoog gaat als de vorige. Zo krijg je een mooi trapje. Perfect om op te hangen onder een trap in de woonkamer of boven een trapsgewijs lopende kast. Voor een perfect trapje zijn de schilderen ook even groot, maar dit hoeft niet.

Liever niet boren
Soms mag je niet boren in een muur. Of misschien wil je het zelf niet. Dan is het beter om voor een ander ophangsysteem te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een rails bevestigen aan het plafond. Hierin zitten haakjes met visdraad die je vervolgens aan het schilderij vastmaakt. Dit systeem van Artiteq zorgt er voor dat je schilderij mooi recht hangt – dit kun je vaak ook nog stellen – maar ook dat het wat lijkt te zweven voor de muur.

Muur in dienst van de kunst
Wil je het schilderij nog meer uit laten komen op de muur? Laat de muur dan in dienst van het schilderij werken. Hoe? Door bijvoorbeeld een kleur uit het schilderij te kiezen en hier de rest van de muur in te schilderen. Stel je hebt een mooi boerentafereel met koeien die grazen in het gras. Dan kun je de muur bijvoorbeeld donkergroen schilderen. Hierdoor lijkt de kleur door te lopen en ontstaat er een spannend geheel tussen schilderij en omgeving.

Creatief
Kijk ook goed naar het schilderij en de plek waar je het wil gaan ophangen. Zo kom je vast op nog meer creatieve, maar vooral unieke manieren, waardoor het tafereel en je interieur nog beter samen werken.

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners