1420
Spelen met schilderijen
Gepubliceerd: 16-06-2015 Laatste update: 02-06-2023

Schilderijen hang je natuurlijk aan de muur. Gaatje boren, plug erin, ophanghaak bevestigen en dat is het. Of kun je het toch nog leuker maken? Jazeker wel: wantje mag best spelen met de manier waarop je een schilderij (of fotolijst) ophangt aan de muur.

Trapsgewijs

Het is vooral leuk om een beetje te spelen met kunst. Heb je verschillende schilderijen? Hang ze dan niet recht naast elkaar, maar trapsgewijs. Meet het goed uit, want het is heel belangrijk dat het volgende schilderij net zoveel omhoog gaat als de vorige. Zo krijg je een mooi trapje. Perfect om op te hangen onder een trap in de woonkamer of boven een trapsgewijs lopende kast. Voor een perfect trapje zijn de schilderen ook even groot, maar dit hoeft niet.

Liever niet boren
Soms mag je niet boren in een muur. Of misschien wil je het zelf niet. Dan is het beter om voor een ander ophangsysteem te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een rails bevestigen aan het plafond. Hierin zitten haakjes met visdraad die je vervolgens aan het schilderij vastmaakt. Dit systeem van Artiteq zorgt er voor dat je schilderij mooi recht hangt – dit kun je vaak ook nog stellen – maar ook dat het wat lijkt te zweven voor de muur.

Muur in dienst van de kunst
Wil je het schilderij nog meer uit laten komen op de muur? Laat de muur dan in dienst van het schilderij werken. Hoe? Door bijvoorbeeld een kleur uit het schilderij te kiezen en hier de rest van de muur in te schilderen. Stel je hebt een mooi boerentafereel met koeien die grazen in het gras. Dan kun je de muur bijvoorbeeld donkergroen schilderen. Hierdoor lijkt de kleur door te lopen en ontstaat er een spannend geheel tussen schilderij en omgeving.

Creatief
Kijk ook goed naar het schilderij en de plek waar je het wil gaan ophangen. Zo kom je vast op nog meer creatieve, maar vooral unieke manieren, waardoor het tafereel en je interieur nog beter samen werken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide