2646
De perfecte kapstok voor je hal uitkiezen
Gepubliceerd: 07-09-2020 Laatste update: 28-04-2024

Een kapstok kiezen lijkt een klein dingetje, maar er zijn nog best wat punten om over na te denken. Wil je de perfecte kapstok uitkiezen? Lees dan onze tips even door!

1: Wat voor kapstok wil je?

Wat voor kapstok wil je? Je hebt de keuze uit een wandkapstok, een staande kapstok en losse kapstokhaken. Ze zijn allemaal prima, het ligt er maar net aan wat je fijn vindt. En natuurlijk hoeveel ruimte je hebt. Een staande kapstok neemt meer ruimte in. Heb je een kleine hal? Dan kan je dus beter voor een wandkapstok of haken kiezen. Het leuke van haken is dat je een speels geheel kan creëren. Een wandkapstok biedt je daarentegen meer opbergopties.

2: Hoeveel jassen wil je ophangen?

Hoeveel jassen wil je op kunnen hangen? Tel de jassen die nu aan je kapstok hangen. Hou eventueel eens een grote opruiming. Vaak blijven er allerlei jassen hangen die maar zelden gedragen worden. Zorg altijd voor extra ruimte, omdat er toch altijd meer jassen bijkomen. En omdat een kapstok waar je ruimte over hebt gewoon veel fijner en mooier is dan een kapstok die volgepropt is. Ook voor je bezoek wil je uiteraard ruimte overhouden.

3: Wil je extra opbergmogelijkheden?

Kan je nog wel wat opbergruimte gebruiken in je gang? Combineer het met je kapstok. Bijvoorbeeld een wandkapstok met opbergvakken of een hoedenplank erboven. Daar kan je leuke mandjes op kwijt of je favoriete tassen. Bij een staande kapstok kan je kiezen voor een schoenenrek eronder, zo vormt het een mooi geheel. Als je verliefd wordt op een kapstok zonder extra opbergmogelijkheden, kan je er natuurlijk ook gewoon een losse wandplank bij nemen.

4: Wil je kledinghangers gebruiken?

Heb jij jassen waar je extra zuinig op bent? Dan is een kapstok met kledinghangers in plaats van haken een goed idee. Dat staat ook nog eens stijlvol. Bovendien zit je zo niet met jassen waar je naar moet “graven” omdat ze onder alle andere jassen hangen.

5: Wat vind je mooi?

Als laatste, maar zeker ook belangrijk: wat vind je mooi? Ga je voor een simpele kapstok die je bijna niet ziet? Of mag het echt een statement piece zijn? De keuze is ontzettend ruim dus kijk vooral goed rond.

De mooiste kapstokken bestel je op Bol.com


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide