1192
Kantoor aan huis inrichten
Gepubliceerd: 03-03-2017 Laatste update: 02-06-2023

Door alle moderne communicatie technieken wordt er tegenwoordig steeds meer thuis gewerkt. Soms een paar uurtjes per week maar het komt ook steeds vaker voor dat we meer werk op het thuiskantoor verrichten dan bij de werkgever.

Dit is een fijne ontwikkeling want door de toename in het thuiswerken wordt de druk op het woon-werk verkeer een stuk minder groot. Ook kunnen we het goed combineren met de zorg voor de kinderen. Heerlijk! je eigen tijd indelen en niet meer in die overvolle trein of veel te lange file.

Bij het werken aan huis hoort natuurlijk ook een prettige werkplek. Een werkplek die functioneel is en voldoet aan de ergonomische normen. Maar natuurlijk wil het oog ook wat! Wij geven je een aantal praktische tips voor de inrichting van je werkkamer.

1) Zorg voor voldoende daglicht!
Daglicht is gezond en is belangrijk voor de concentratie. We zijn veel productiever als we kunnen werken in een ruimte die gevuld is met voldoende daglicht. Daarnaast is natuurlijk de gewone verlichting ook zeer belangrijk zeker als je nog wat wilt doen in de avonduren. Er is speciale verlichting verkrijgbaar die goed combineren met het werken achter de pc maar voor de sfeer mag een beetje sfeerverlichting natuurlijk ook niet ontbreken.

2) Maak gebruik van lichte kleuren
Naast het belang van natuurlijk licht in je kantoor is het ook belangrijk om goed na te denken over de kleuren op de vloer en op de muren. Gebruik lichte kleuren zoals lichte tinten grijs. Lichte kleuren versterken immers het natuurlijk licht van de zon. Met accessoires in fellere kleuren kan je je kantoorinrichting een persoonlijke touch geven.

3) Kies de juiste ruimte
Natuurlijk niet geheel onbelangrijk als je thuis gaat werken is de ruimte waar je dit gaat doen. Heb je nog een kamer over (met voldoende daglicht) dan is de keuze snel gemaakt! Maar beschik je niet over zoveel extra ruimte dan kan je ook een heel gezellige werkplek inrichten in de woonkamer. Gebruik bijvoorbeeld een kast als roomdivider om toch een eigen hoekje te creeeren.

4) Zorg voor een fijne stoel en bureau
Wanneer je veel zit is een goede bureaustoel zeer belangrijk. Een bureaustoel moet niet alleen stijlvol zijn maar ook comfortabel om een goede werkhouding te kunnen aanhouden. Maar net zo belangrijk is de keuze voor het bureau want met de juiste werkhoogte in combinatie met een goede stoel heb je een goede en vooral ergeonomische werkplek.

5) Opruimen
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar voor rust en ruimte ... ook voor op de werkplek ... is opruimen van groot belang. Zorg dus voor voldoende opbergruimte op je thuiskantoor, bijvoorbeeld een bureau met veel laadjes of een kast met deuren waarachter je alle mappen en papieren kwijt kunt. Lekker werken begint met een opgeruimd bureau en een opgeruimde werkkamer.

Zo, en dan kunnen we nu gaan shoppen voor de inrichting van het kantoor. Neem voor een uitgebreide collectie kantoorinrichting eens een kijkje op de website van Gispen. Hier vind je de mooiste bureau's, bureaustoelen, kasten en nog veel meer om van jouw thuiskantoor een werkparadijsje te maken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide