2433
Ecologisch huis

Bij een ecologisch huis gaat het erom dat het huis zo gebouwd is dat het een minimale ecologische voetafdruk achterlaat, dat er gebruikgemaakt wordt van materialen die biologisch afbreekbaar zijn en dat er enkel gebruikgemaakt wordt van natuurlijke energiebronnen. Welke mogelijkheden zijn er om een ecologisch huis te bouwen?

Bouwen met kalkhennep
Bij een huis met kalkhennep wordt de basis van een houtskelet gemaakt. Een natuurlijk mengsel van hennephout, hydraatkalk, mineralen en water zorgt voor muren van ‘kalkhennepbeton’. Het isoleert uitstekend, is vochtregulerend en heeft een goede CO2-balans. Bovendien is het volledig biologisch afbreekbaar.

Bouwen met stro
Een huis van stro wordt gebouwd met hout, stro en leem. De structuur wordt gemaakt van een houtskelet, de strobalen vormen de buitenmuren en leem doet dienst als pleisterwerk. Strobouw is milieuvriendelijk en volledig biologisch afbreekbaar, het isoleert goed tegen kou en geluid en isoleert veel beter dan een stenen huis. Een dak van turf en isolatie met schapenwol maken het geheel compleet.

Bouwen met leem
Bij leembouw wordt aarde als basismateriaal gebruikt. Door aarde te vermengen met klei en zand wordt een goede basis gebouwd. Leembouw is sterk vochtregulerend, recyclebaar, kent weinig temperatuurschommelingen binnen en is even stevig en duurzaam als stenen huizen.

Ecologische huizen kunnen uitstekend gecombineerd worden met allerlei energiebesparende, ventilerende en energieopwekkende maatregelen, zoals een regenwaterrecuperatiesysteem en zonnepanelen. Zou u dolgraag een ecologisch huis bouwen maar hebt u niet genoeg financiële middelen om dat te bekostigen? Informeer dan eens naar de mogelijkheden voor een lening op maat bij een kredietverstrekker als Findio.

Door er verder voor te zorgen dat uw huis centraal gelegen is, zodat u het aantal verplaatsingen per auto beperkt houdt, dat de ligging gunstig is wat betreft de zon en dat materialen zo veel mogelijk lokaal geproduceerd zijn om ook hier onnodig transport te voorkomen, bent u nóg ecologischer bezig!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide